5 program för att mäta internetförbrukning i Windows 10

Behöver du mäta internetförbrukningen som du gör med din PC, bärbara dator eller din Windows 10-enhet? Låt oss vara ärliga, när vi har en anslutning med begränsad data måste vi mäta varje gigabyte om vi inte vill hängas på i slutet av månaden. Om vi ​​spelar streaming, tittar på Netflix eller laddar ner många filer från den stora webben kan det hända förr snarare än senare, och därför kan ett verktyg som hjälper oss att hålla reda på konsumerade data vara till stor hjälp.

De 5 bästa verktygen för att övervaka internetanvändningen på en dator

Därefter granskar vi de 5 bästa applikationerna för övervaka bandbredd i Windows 10, eller vad är detsamma, användningen av vår internetanslutning. Om du har kontrakterat en dataplan med ett maximalt tak på GB per månad, eller om du bara vill ta mer kontroll över ditt lokala nätverk, tappa inte dessa fem små pärlor ur sikte.

NetBalancer

NetBalancer är ett av gemenskapens högst rankade avancerade nätverksövervakningsprogram. Tillgängligt gratis för Windows 10, med den här mjukvaran kan vi enkelt styra de olika nätverkskort som vi kan ha konfigurerat på datorn.

Applikationen låter dig också övervaka annan data, såsom användning av systemtjänster. Dessutom, med premiumversionen läggs en ytterligare funktion till tack vare vilken vi kan fastställa hastighetsgränser för var och en av de processer som vi kör. En mycket komplett och starkt rekommenderad applikation.

Ladda ner NetBalancer

Net Guard

Till skillnad från NetBalancer är den här applikationen som utvecklats av Cucusoft 100% freeware, men det fina är att den också erbjuder praktiskt taget samma funktioner som den här. Med Net Guard kan vi övervaka och spåra bandbreddskonsumtion, men också ställa in datakonsumtionsgränser och upptäcka alla program som använder Internet för mycket.

Applikationen har interaktiva rapporter och grafik som hjälper oss att snabbt förstå hur bandbredden distribueras på datorn, och innehåller några intressanta funktioner, som att göra en förutsägelse av de data som vi kommer att konsumera under månaden enligt vår aktuell daglig konsumtion. Det låter dig också göra hastighetstester. Det är inte dåligt alls.

Ladda ner Net Guard

Nagios Network Analyzer

Nagios är ett företag med en stamtavla inom nätverksövervakningsverktyg på företagsnivå, och med Network Analyzer levererar de en mycket komplett och detaljerad applikation. Den innehåller ett kraftfullt och intuitivt webbgränssnitt med spårare för att ge optimal prestanda och hastigheter för användaren.

Det gör det också möjligt för oss att ha en global vision om trafik, bandbreddskonsumtion och potentiella element som kan äventyra vårt nätverk. Nagios har också ett varningssystem som informerar oss om en förutbestämd gräns överskrids. I synnerhet vi står inför en professionell lösning, vars licens är prissatt för företag, även om den också har en testversion som vi kan ladda ner gratis från dess officiella webbplats.

Ladda ner Nagios Network Analyzer

Dataanvändning

Dataanvändning är ett gratis övervakningsverktyg som har olika lägen för att visa oss internetförbrukningen interaktivt. All data levereras i ett tydligt gränssnitt med utvecklingen av förbrukningen av megabyte, både uppströms och nedströms. Den har också en funktion som vi kan exportera all information till Excel med en CSV-fil. Som standard skapar applikationen en kalender på 10 GB per månad, men vi kan ändra den här konfigurationen för att anpassa den till våra behov.

Ladda ner dataanvändning

Glasswire

Om du letar efter ett program för Windows 10 som låter dig kontrollera din nuvarande och historiska nätverksförbrukning är Glasswire ett alternativ att överväga. Den erbjuder en detaljerad genomgång av all din Internetaktivitet i olika diagram.

Verktyget tillåter oss också gå tillbaka i tiden 30 dagar för att se vilka processer och applikationer som kan ha orsakat toppar av aktivitet i vårt nätverk. Dessutom låter det dig skapa regler i brandväggen.

Ladda ner Glasswire

Du kanske är intresserad av:5 fantastiska verktyg för att mäta din CPU-temperatur

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found