Chuwi Hi8 Air, den billigaste surfplattan med dubbel start (Windows + Android)

När vi pratar om surfplattor och surfplattor klassificerar vi dem alltid i två typer. Å ena sidan har vi surfplattorna som fungerar med Android och å andra sidan de senaste som fungerar under Windows 10. Chuwi Hi8 AirDet faller dock in i den tredje gruppen: tabletter med dubbel boot.

I dagens recension pratade vi om en av Chuwis senaste utgåvor, Chuwi Hi8 Air. En 8-tums surfplatta med en Intel-processor och dubbel start (Windows 10 och Android 5.1) till ett extremt konkurrenskraftigt pris: mindre än 100 euro.

Chuwi Hi8 Air i recension, en billig och mångsidig fickplatta

Chuwi Hi8 Air är en mellanklassplatta, med en hårdvara som inte bländar särskilt men som vet hur man spelar sina kort mycket bra, och levererar en enhet som är väldigt intressant och försiktig. Framför allt om det vi letar efter är en liten surfplatta till ett överkomligt pris.

Design och display

HI8 Air är en surfplatta med 8-tums LCD-skärm med Full HD-upplösning (1920x1080p), OGS-laminat och ett bildförhållande på 16:10. Det vill säga en något bredare skärm än normalt, med en riktigt bra bildkvalitet.

Den presenterar en helt metallisk design, med en tjocklek på endast 8 mm och en vikt på 312gr. Den har en kamera på baksidan och har en mikro-USB-port, micro SD-kortplats, micro HDMI och 3,5 mm hörlursuttag. En jämn finish i raden av resten av Chuwi-enheterna.

Kraft och prestanda

Chuwi Hi8 Air utrustar en mycket attraktiv hårdvara. Å ena sidan har vi en processor Intel Cherry Trail x5-Z8350 Quad Core körs med 1,44 GHz, Intel HD Graphic (Gen8) CPU, 2 GB RAM-minne Y 32 GB intern lagring expanderbar. Allt detta med det stora incitamentet som dess dubbla system med Windows 10 Y Android 5.1. Den har både WiFi och Bluetooth-anslutning och stöder USB OTG.

Låt oss säga att de inte är en komponent för många skryter. Det är inte en enhet för tunga redigeringsuppgifter eller för att spela superkraftiga spel. Det erbjuder dock stor mångsidighet så att du kan dra nytta av de två huvudsakliga operativsystemen i surfplattans ekosystem. Vi kan installera de klassiska Windows-kontorprogrammen och de vanligaste Android-apparna och spelen, alla på samma enhet. Det är för mycket mycket rent guld.

Utan tvekan skulle allt vara mycket vackrare med 3 eller 4 GB RAM, men kom ihåg att vi står inför en 8-tums med Intel-processor som knappt är cirka 100 euro. Och i det området är det en surfplatta som kan skada konkurrenterna mycket.

Kamera och batteri

När det gäller kameran följer denna Hi8 Air från Chuwi samma väg som de flesta surfplattor. En vanlig lins för tillfällig användning med 2MP upplösning, både på baksidan och på framsidan.

Batteriet för sin del har en kapacitet på 4000mAh. En balanserad siffra för en kompakt enhet.

Pris och tillgänglighet

Chuwi Hi8 Air har just presenterats i samhället, och den finns redan till ett reducerat pris på 119,99 dollar, cirka 99 euro att byta, på GearBest. Kampanjen kommer att vara aktiv mellan 5 och 12 februari med ett gratis skydd för de första 200 enheterna.

Därefter kommer surfplattan att njuta av ett flash-erbjudande som låter sitt pris ligga på $ 129,99, cirka 105 euro. Från det datumet, dess officiella pris kommer att vara $ 139,99, cirka 113 att ändra.

Kort sagt, vi står inför en fickplatta med en skärm och kvalitetsytor vars största dygd är att kunna välja mellan Android och Windows enligt våra behov hela tiden. Dessutom går den bort från de vanliga Mediatek-processorerna och erbjuder OTG- och HDMI-utgång. Det finns inte många enheter som kan erbjuda detta till det priset. En tablett att tänka på.

GearBest | Köp Chuwi Hi8 Air

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found