Hur man spelar PC-spel på Android med Steam Link - The Happy Android

Även om mobilspel inte alls är dåliga måste det erkännas att PC-spel ligger i en annan liga. Vi kan säga att spel för mobiler och surfplattor är mer riktade mot avslappnade spelare, medan spelare väljer mer nisch, mer specialiserade miljöer (och därmed med mer kraft och teknik bakom sig) Har du någonsin drömt om det? några bra missbruk med våra favorit Steam-spel direkt på mobiltelefonen eller på TV Box i vardagsrummet? Idag är detta redan möjligt tack vare Steam Link.

Steam Link föddes i november 2015 som en hårdvaruenhet avsedd att föra Valves plattformsspel trådlöst till vilken TV-skärm som helst. Enheten var dock inte särskilt framgångsrik och den avbröts 2018 för att följa upp Steam Link-versionen i appformat för mobila enheter.

Hur du skickar dina PC-spel till mobil, surfplatta eller TV Box och spelar live tack vare Steam Link

Dynamiken i Steam Link är ganska enkel. Å ena sidan har vi en dator som ansvarar för att köra spelen och lägga processorkraften på bordet. Android-enheten, för sin del, allt det behöver göra är att synkronisera med datorn och ta emot all den informationen via Wi-Fi. På det här sättet behöver mobilen eller surfplattan i fråga bara se till att den har en konfigurerad gamepad och en bra internetanslutning för att stödja överföringen och att allt går smidigt (i teorin).

Tidigare krav

För att kunna börja spela våra Steam-spel på mobilen måste vi först uppfylla dessa krav.

  • Har Steam installerat på din dator (ladda ner HÄR).
  • Installera Steam Link-appen på Android-enheten (ladda ner från Google Play HÄR).
  • Ha en Bluetooth-gamepad kompatibel med Android.
  • Ha en bra internetanslutning.

Som en del av de första förberedelserna måste vi se till att Steam har öppet på datorn och en trådlös styrenhet ansluten till mobilen eller surfplattan varifrån vi ska spela. På samma sätt är det viktigt att både Android-terminalen och den stationära datorn är ansluten till samma wifi-nätverk.

Steg-för-steg-inställning

Nu när vi har alla kort på bordet, vi öppnar Steam Link-appen på Android och vi följer följande steg för att synkronisera båda enheterna.

  • På den första skärmen klickar du på knappen "Börja”Att få systemet att söka efter andra nätverksenheter som har Steam installerat.
  • Om allt har gått bra (kom ihåg att båda enheterna måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk) ser vi hur vår dator visas på skärmen. Vi klickar på den.

  • Vi skriver ner PIN-koden som visas på skärmen på vår Android.

  • Vi ser automatiskt hur i Steam-skrivbordsprogrammet på vår dator visas ett meddelande där vi kan ange den PIN-kod som vi just har skrivit ner. Vi anger PIN-koden för att synkroniseringen ska kunna ske.

  • Vid denna tidpunkt kommer Steam Link att köra ett anslutningstest på Android för att bekräfta att det finns tillräckligt med bandbredd för att strömma spelen.

Om allt gick bra kommer båda enheterna att synkroniseras och Android-skärmen visar Steam-gränssnittet i realtid. Med hjälp av den gamepad som vi just har parat ihop kan vi gå till vårt Steam-bibliotek och ladda alla spel som vi har till vårt förfogande.

Spelupplevelse

Steam Link-konceptet på papper är bara bra. Men när det gäller att spela är allt som glittrar inte guld. Efter att ha testat flera spel har vi insett att vissa inte är kompatibla med gamepads, så vi behöver också ett tangentbord och en mus för att kunna njuta av vissa titlar, eftersom om inte, spelet helt enkelt inte fungerar.

Men detta är inte det största problemet. Det stora hindret för detta verktyg är fördröjning. A fördröjning av kontroller och ramhopp som gör vissa titlar helt enkelt ospelbara. Det är nödvändigt att ha en mycket kraftfull anslutning som kan stödja sådan datatrafik. Och om vi planerar att spela trippel A-spel, skulle vi bättre ha TV-lådan ansluten via kabel till nätverket eller limmas på routern, för om inte, kommer det inte att vara mycket vi kan göra.

För resten, om vi väljer indiespel och titlar där mekanik är viktigare än grafik, kanske vi befinner oss med mycket roligare upplevelser. Att kunna testa vissa PC-titlar på TV-skärmen i vardagsrummet är en glädje och synkroniseringsprocessen för appen är i bästa fall enkel. Utan tvekan har Valve utvecklat en intressant plattform, men vi kan fortfarande vara ett par år ifrån att kunna ta 100% av fördelarna med denna typ av tjänster. I vilket fall som helst, en viktig app som alla som har en Android TV bör prova minst en gång (och se om det är värt det).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.