Så här skickar du ett konfidentiellt e-postmeddelande via Gmail - The Happy Android

Känsliga e-postmeddelanden introducerades i Gmail redan 2018. På så sätt kan användarna skicka e-postmeddelanden med utgångsdatum, som också kan inte vidarebefordras, kopieras, laddas ner eller skrivas utoch skyddas av en säkerhetslösenord. Ett paket med funktioner som kan vara till nytta för att skicka känslig dokumentation.

Nyligen har Gmails "konfidentiella läge" gjort rubriker igen, eftersom det nu också kommer att vara tillgängligt för användare av G Suite, Googles tjänsteservice för företag. En nyhet som verkligen finner sin största nytta i denna typ av arbetsmiljö, där informationssekretess är en viktig faktor.

Så här skickar du ett konfidentiellt e-postmeddelande i Gmail från webbläsaren

Med det sagt, om vi vill skicka en av dessa konfidentiella e-postmeddelanden som inte kan vidarebefordras till andra personer (eller kopieras eller laddas ner), skyddade av ett lösenord och också har ett utgångsdatum, måste vi följa följande steg.

 • Vi öppnar Gmail i webbläsaren för vår utrustning.
 • Klicka på "Skriva”Att skriva ett nytt e-postmeddelande.
 • Vi skriver postens innehåll och när vi har allt klart, klicka på ikonen med hänglåset och klockan som visas längst ner i fönstret.

 • Den här knappen aktiverar det konfidentiella läget, där vi ser ett nytt fönster där vi kan konfigurera utgångsdatumet (1 dag, en vecka, en månad, 3 månader eller 5 år). Vi kan också begära att ett lösenord används som skickas via SMS till mottagaren av posten. När relevanta ändringar har gjorts klickar du på "Ha kvar”.

 • Nu kommer vi att se hur efter meddelandets kropp visas ett meddelande som indikerar att det är ett konfidentiellt e-postmeddelande som går ut på ett visst datum.
 • För att avsluta, klicka på "Skicka”.

För sin del kommer mottagaren att få ett e-postmeddelande som det här som vi ser nedan, där de måste ange lösenordet som just har kommit via SMS för att avblockera e-postmeddelandet.

Relaterat: Hur man schemalägger automatisk sändning av e-postmeddelanden i Gmail

Så här skickar du ett konfidentiellt e-postmeddelande från Gmail-appen

Om det vi vill är att skicka en av dessa e-postmeddelanden från mobilen eller surfplattan är processen mycket lik.

 • Vi öppnar Gmail-appen och skriver ett nytt e-postmeddelande.
 • Klicka på rullgardinsmenyn i den övre högra marginalen och välj "Konfidentiellt läge”.
 • Därefter väljer vi utgångsdatum och aktiverar lösenordsförfrågan via SMS om vi vill. När vi har allt klart klickar du på "Ha kvar”.
 • Tillbaka i e-postredigeringspanelen kommer vi att se att ett nytt meddelande visas som anger innehållets utgångsdatum.
 • Klicka på skicka-ikonen för att skicka e-post.

Kort sagt, en ny funktionalitet som är enkel att använda och praktisk. Kanske skulle det vara trevligt om utgångsdatumet kunde väljas med större detaljnivå, men i alla fall står vi inför ett verktyg som behövdes, och det uppskattas att de äntligen har uppmuntrat att implementera det. Vad tycker du om det nya "konfidentiella läget" i Gmail?

Du kanske är intresserad: Hur man återställer ett hackat eller stulet Gmail-konto

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.