De 10 bästa 'live action'-kortfilmerna från Dragon Ball

Kommer någon fortfarande ihåg den katastrofala Dragon Ball Evolution? Jag har sällan lämnat en biograf mer besviken och allt material som släpptes före utgivningen lämnade inte mycket utrymme för hopp. En riktigt fet karain som borde ha begravts under massor av sand i New Mexico-öknen, tillsammans med alla de förbannade kopiorna av E.T. för Atari.

I rättvisans namn måste man erkänna att det inte är lätt att anpassa en verklig bild shonen slåss som Dragon Ball. Men det tar lite kärlek till karaktärerna och berättelsen att göra något minimalt anständigt. Nedan har vi samlat in några av de bästa "live-action" fanfilmerna och shortsen från fans av franchisen de senaste åren. Efter att ha tittat på filmerna, föreställ dig vad de kunde ha gjort med Hollywood-budgeten som James Wongs film hanterade ...

Dragon Ball Z: Light of Hope

"Dragon Ball Z: Light of Hope" är en anpassning i verklig bild av den mytiska "History of Trunks". En alternativ tidslinje där alla Z-krigare är döda och Gohan, Trunks och Bulma överlever så gott de kan i denna alternativa framtid där det knappast finns utrymme för hopp.

På teknisk nivå är det oklanderligt, historien berättas bra, gjutningen är framgångsrik och specialeffekterna är de mest trovärdiga vi har sett hittills. Det kan ibland vara långsamt och dramatiskt, men totalt sett är det den bästa "live-action" -produkten relaterad till franchisen.

Dragon Ball Z: Light of Hope (del 2 och 3)

Som namnet antyder är detta avsnitt 2 och 3 som utgör hela berättelsen om "Light of Hope".

Dragon Ball Z: The Fall of Men

"The Fall of Men" delar många likheter med "Light of Hope". I båda fallen står vi inför ett seriöst och mycket noggrant arbete där vi försöker anpassa originalberättelsen med respekt och tillgivenhet. Den här kortversionen släpptes för ungefär 4 år sedan, och även om specialeffekterna inte har åldrats så bra (den Cell ...) är det beundransvärt vad som kan uppnås när det finns en önskan att göra saker bra, även om det inte finns mycket budget alls. hälften. Rekommenderas starkt för alla fans i serien.

DragonBall Z - Saiyan Saga

En av de första kvalitativa kortfilmerna "live action" (videon är 7 år gammal) som slog Internet var denna "Saiyan Saga" av K&K Productions. Filmen fokuserar på Vegetas ankomst till jorden och innehåller nästan alla episka ögonblick i mangan. Saiyans rustning ser lite ut som en karnevaldräkt, men det finns några karaktärer som Nappa, Tenshinhan, Gohan eller Piccolo som tycker om en karaktärisering av det mest korrekta.

DRAGON BALL B

Dragon Ball B är en kortfilm där två Saiyans-bröder möter varandra i en demonstration av "cachismo". Enligt skaparna tog det dem två år att göra det och sanningen är att resultatet ser ganska bra ut. En hyllning till Dragon Ball från humor med några enastående detaljer som det super saiyan skägget, som vi nästan nästan kan säga har blivit kanon.

Dragon Ball: The Legendary Warrior

Utmärkt fläktfilm i form av Smygtitt, av vad som kan bli en Dragon Ball-film baserad på Piccolo Jr.s första framträdande. Det varar knappt en minut, men det är trevligt att se Goku rida på sitt Kinton-moln, kampsportmästerskapet och den utsökta miljön. Låt oss hoppas att Esteban Aduriz, skaparen av projektet, kommer att lyckas förverkliga sin idé och ge oss mer material under de kommande tiderna.

Dragon Ball: Runaways

Dragon Ball: Runaways är en 5-avsnitt webbserie som berättar Goku och Bulmas första äventyr ur en realistisk synvinkel. Kapitelns rytm blir lite tung, men både produktionen och den generella tonen i produktionen betecknar en nivå av professionalism som ligger bortom den typiska fläktfilmen. Historien avslutas i mötet med Kame Sennin och Goku första Kame Hame.

Dragon Ball Z Fan film av Optical Rhythm

Denna live-action fanfilm har den bästa representationen av Cell som en server hittills har sett. Kortet sköts mellan 2016 och 2018, med totalt 87 vänner som deltog i projektet. Sanningen är att den inte är en mycket känd kort, men vi kunde inte lämna den ur listan. Ibland ser det ut som en cosplaykonvention med specialeffekter, men ibland träffar den helt.

«HOOD DRAGON BALL SUPER» Goku vs Broly

"Gratis anpassning" i verklig bild av den senaste filmen av Goku och företaget, Dragon Ball Super: Broly. Och när vi säger "gratis" menar vi sååå gratis. Den korta är inriktad på humor, med några slagsmål som är lösta till ljudet av hiphopmusik, inklusive dans ingår. Du kan se att det inte finns så mycket budget som i andra projekt på listan, men det har några mycket välupplösta element och är en av de mest originella fanfilmerna.

The Cell Saga på 5 minuter

Mega-64 är kollektivet bakom denna roliga kort som sammanfattar hela Cell-sagan på bara 5 minuter. Karaktäriseringarna verkar som något ur en dålig dröm om "dålig cosplay", men där ligger det roliga med det hela. Redigeringen och kreativiteten som montagen utstrålar gör den till en av de roligaste Dragon Ball-actionshortsen hittills.

Vad tror du? Vilken är din favoritfilm från Dragon Ball i riktig bild?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.