ALLDOCUBE M5 i granskning, 2,5K-surfplatta med Android 8.0 och Dual SIM

Förra månaden hade vi redan ALLDOCUBE KNote, en surfplatta med Windows 10, som vi skulle kunna klassificera som Microsofts "lillasyster till Surface Pro". Men CUBE slutar inte där, och nyligen har den precis lanserat en ny surfplatta, den ALLDOCUBE M5: den här gången med Android 8.0, en 2,5K-skärm mycket högre än KNote och ett mycket billigare pris.

I dagens granskning tittar vi på ALLDOCUBE M5, en 10-tums surfplatta med en 10-kärnig processor, 4 GB RAM och dubbelt SIM-kort för att ansluta till Internet utan att bero på något WiFi-nätverk.

ALLDOCUBE M5 i granskning, en prisvärd surfplatta med Android Oreo, Helio X20, 4G-anslutning och en stor skärm

Denna CUBE M5 är i det intervallet i mellanklassen med en söt tand, med funktioner som inte är så vanliga som det kan tyckas i mitten av 2018. Vi hade en ganska sorglig säsong när det gäller nyheter i världen av Android-surfplattor , så glad att veta att "maskinen" fortfarande är igång.

Design och display

ALLDOCUBE M5 har en fantastisk 10,1 tums kapacitiv IPS-skärm med 2,5 K upplösning (2560x1600p) och 10 beröringspunkter. Den främre ramen är vit, med ett platinafärgat metallhölje, dubbla högtalare (en på vardera sidan) och 2 kameror, en på baksidan och en för selfies.

När det gäller portar har den en plats för dubbla SIM-kort, en annan för ett micro SD-kort, en mikro-USB-port och en 3,5 mm minijack för hörlurar.

Den har måtten 24,10 x 17,10 x 0,87 cm och en vikt på 510 gr.

Kraft och prestanda

När vi går in i tarmen på den nya CUBE-surfplattan upptäcker vi en Helio X20 Deca Core 64-bitars 2.3 GHz CPU (2 A72-kärnor + 8 A53-kärnor). Medföljande processorn, a Mali-T880 GPU, 4 GB RAM-minne Y 64 GB internt utrymme som kan utökas via SD. Operativsystemet, som vi nämnde i början, är Android 8.0Vädring.

Processorn verkar vara utformad för bra prestanda, och även om vi inte har ett Intel-chip för att göra allt smutsigt arbete, är det mer än tillräckligt att dra vagnen från en Android 8.0-enhet och leverera en tillfredsställande användarupplevelse.

Normalt bär denna typ av Android-surfplattor vanligtvis en Mediatek-processor med betydligt mindre processorkraft, så vi kan se den här Helio X20 som ett steg framåt inom det mer flexibla mellanområdet.

Kamera och batteri

Kameror på surfplattor har aldrig fått mycket uppmärksamhet från tillverkare. I det här fallet, även om de bara är ansikte mot ansikte, hittar vi dem både på framsidan och på baksidan. För framsidan, en 2MP-kamera och en 5MP-kamera bak. Förvänta dig inte mycket av dem: funktionellt och lite annat.

Batteriet för sin del ses med bättre ögon: ett 6600mAh batteri med micro USB-laddning att erbjuda autonomi inom förväntningarna: varken för kort eller för lång. Låt oss komma ihåg att vi pratar om en enhet som väger 500 gram, och en ökning av batteriet skulle verkligen ha skjutit upp sin vikt.

Anslutning

ALLDOCUBE M5 erbjuder 2,4 GHz / 5,0 GHz dubbel WiFi-anslutning, AC WiFi, Bluetooth 4,2, att kunna ansluta till Internet också via 4G med ett SIM-kort. SIM stöder för sin del följande nätverk:

  • GSM: 850/900/1800 / 1900MHZ (B5 / B8 / B3 / B2)
  • WCDMA: B1 / 2/5/8
  • LTE: B1 / 2/3/5/7/8/20

Pris och tillgänglighet

ALLDOCUBE M5 har just presenterats i samhället och finns nu tillgänglig på ett pris på 189,99 $, cirka 166,44 € att ändra, på GearBest. Det finns också i AliExpress Spanien till ett pris som varierar mellan 166,75 € och 197,15 €.

Kort sagt en surfplatta med utmärkt valuta för pengarna, en bra skärm, en intressant processor och med fördelen att kunna sätta in ett SIM-kort för att surfa på Internet eller ringa telefonsamtal. En satsning mycket att ta hänsyn till inom det bästa mellanklassen av Android-surfplattor 2018.

GearBest | Köp ALLDOCUBE M5

AliExpress | Köp ALLDOCUBE M5

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found