Hur man går med i Robinson-listan: hejdå till skräppost!

I ett par år Jag slutar inte ta emot kommersiella samtal. Telefonannonsering där de ber mig att hyra deras tjänster på ett riktigt insisterande sätt. Jag väljer vanligtvis att inte plocka upp telefonen, men det tjänar bara till att de ringer systematiskt och dagligen.

Det enda som fungerar är att prata med dem och skicka ut dem för en ny vind. Sedan slutar de ringa dig ett tag, även om det inte befriar dig från att återvända till "ta ut det tunga artilleriet" när de har ett nytt erbjudande. Vad kan görasför att stoppa denna typ av mobbning?

Första åtgärden: Nummerpresentation och blockering av företagsnummer

Den första åtgärden vi kan vidta i detta avseende är börja blockera telefonnummer att de gör livet omöjligt för oss med reklam. Detta kan hjälpa oss när vi redan har fått ett reklamsamtal.

Vi kan fortfarande gå ett steg längre, t.ex. installera ett nummerpresentation som TrueCaller. När vi får ett kommersiellt samtal med den här applikationen kommer företagets namn att visas med en skräppostetikett på skärmen. Således kan vi blockera det numret eller direkt avvisa samtalet, innan jag ens tar telefonen.

Denna sista metod är perfekt för att undvika samtal från telefonföretag och liknande, som använder ett dolt nummer eller till och med olika telefonnummer för att undvika att identifieras. Men vad händer om det vi vill ha är en definitiv lösning på problemet med skräppost?

I ett sådant fall är vad vi måste göra anmäl dig till Robinsonlistan.

Vad är Robinson-listan?

Robinsonlistan är en fil för uteslutande av reklam hanteras av den spanska föreningen för digital ekonomi (ADIGITAL). Anmälan till denna lista är gratis och träder i kraft den tredje månaden efter urladdning. Det fungerar både med telefonsamtal, liksom med e-post, post eller andra medel.

Således, när ett företag ska genomföra en reklamkampanj, måste det konsultera Robinsonlistan för att utesluta registrerade personer från det - vilket indikeras av den spanska myndigheten för dataskydd.

Undvik att ge ditt samtycke: förebyggande är bättre än botemedel

I princip verkar teorin lätt och kristallklar. Men vi måste komma ihåg att detta inte hindrar företag som vi har gett samtycke till att bombardera oss med reklam till lands, till sjöss och till luften.

Dessutom kan företag också skicka reklam till oss via e-post, WhatsApp eller på annat sätt om det finns ett tidigare avtalsförhållande och den marknadsförda produkten eller tjänsten liknar.

I dessa situationer är annonsören skyldig att erbjuda oss ett direkt sätt att sluta ta emot denna typ av reklam. Om det till exempel är ett nyhetsbrev eller informativt bulletin bör vi hitta en länk för att avsluta prenumerationen inom samma kommersiella e-postmeddelande.

Det bästa att inte gå in i den här typen av spel är undvika att ge samtycke för dem att använda våra uppgifter för reklamändamål. Du vet, när vi anmäler oss till en tävling, erbjudande eller kampanj. Eller när vi registrerar oss för en tjänst. Kom ihåg att alltid avmarkera rutan där vårt samtycke begärs för denna typ av aktivitet.

Hur man går med i Robinsonlistan och slutar ta emot oönskad reklam

Med detta sagt skulle stegen för att registrera sig på Robinsonlistan vara följande:

  • Vi går in på Robinsons officiella webbplats.
  • Vi klickar på knappen "Gå med i listan”.

  • Vi väljer "Rikta mig själv”.

  • Sedan, vi fyller i motsvarande formulär med våra personuppgifter.
  • När registreringen är klar får vi ett e-postmeddelande till aktivera konto. Det är viktigt att vi läser e-postmeddelandet och klickar på länken "Bekräfta e-postadress"För att fortsätta med processen.

  • Denna länk tar oss till vår kontrollpanel på Robinson List. Härifrån kan vi lägga till postadresser, e-postkonton, telefonnummer Y SMS.

Från och med nu handlar det bara om att ange telefonnumret där vi inte vill bli störd med reklam och skräppost igen. Systemet låter dig bifoga mer än ett telefonnummer.

När vi har lagt till vårt nummer i Robinsonlistan ser vi att en ny knapp visas i hanteringspanelen. "Återkallande av samtal”. Härifrån kan vi fråga företag som vi redan är kunder (eller har varit tidigare) att inte ringa reklam till oss.

Detta kommer vanligtvis från pärlor för att undvika alla dessa samtal från våra gamla telefonföretag, som inte slutar ringa oss för att ingå avtal med dem igen. De är vanligtvis mycket insisterande och personligen är det de som stör mig mest.

Robinsonlistan respekteras av de flesta företag som bedriver telemarketing, så åtminstone i Spanien är det idag en riktigt effektiv formel för att bli av med denna typ av oönskade samtal.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.