Huawei P8 Lite i analys: smarttelefonen som segrar i Amazon - The Happy Android

Innan vi påbörjar dagens granskning kommer mer än en säkert att fråga mig, "Hej android! Men Huawei P8 Lite är en smartphone från 2 år sedan! ". Och vad är fel med det? Det som på sin tid presenterades som ett balanserat mellanklass idag utnyttjar den sin fulla potential till fullo. Speciellt på grund av den otroliga prissänkningen den har lidit under de senaste två åren.

Dessutom är Huawei så övertygad om sin P8 Lite att den just har startat om terminalen under namnet Huawei P8 Lite 2017, med förbättrade funktioner. Låt oss komma ihåg att Huawei är den tredje största telefontillverkaren i världen, efter Samsung och Apple, och att den vet detta ett tag.

Du behöver bara titta på webbutiker för att veta vad terminalen är fortfarande mycket populär bland konsumenterna. Utan att gå längre är Huawei P8 Lite för närvarande Amazons mest populära Android-smartphone.

Huawei P8 Lite och Huawei P8 Lite 2017 recension

P8 Lite, både i sin 2015-version och i sin senaste 2017-version, antar egenskaperna hos en mellanklassterminal. Med ett pris som varierar mellan 140 och 210 euro, beroende på modell, presenteras det som det ekonomiska och effektiva alternativet från en av de bästa tillverkarna för tillfället.

Display och layout

Huawei P8 Lite har en 5-tums IPS LCD (mycket lik AMOLED) med 1280 × 720 HD-upplösning pixlar och en pixeldensitet på 294 dpi (pixlar per tum). När det gäller design har den en unibody-finish med metallkanter och en metallisk plastkropp. Du såg inte en aluminiumfinish som den av sin äldre bror, P8, men känslorna vid beröring i allmänna linjer är mycket bra.

P8 Lite 2017 har en 5,2 tums IPS LCD-skärm, men den här gången med Full HD-upplösning, en pixeldensitet på 421ppp och 2,5D böjt glas. Förutom att använda en fingeravtrycksläsare på baksidan.

Kraft och prestanda

När det gäller enhetens hårdvara har den en CPU HiSilicon Kirin 620 8-kärnor som når en klockhastighet på 1,2 GHz, med Android Lollipop, 2 GB RAM-minne Y 16 GB internt lagringsutrymme för foton, appar och data, utbyggbar via SD-kortplats.

Den förnyade Huawei P8 Lite 2017 istället har blivit trevligt föryngrad med en Kirin 655 4-kärna 2,1 GHz, Android 7.0, 3 GB RAM-minne och 16 GB internt utrymme som kan utökas med kort.

Även om vi talar om två liknande terminaler vinner 2017-versionen gatan över 2015-versionen, den senare erbjuder en effektiv men mer måttlig prestanda (och mycket billigare också, se upp!).

Kamera och batteri

Huawei har alltid präglats av att ha ganska effektiva kameror i allmänna linjer, och denna P8 Lite behåller typen. I 2015-modellen hittar vi en 13,0 MP bakre lins med autofokus, dubbel LED-blixt, ansiktsavkänning och videoinspelning i Full HD 1080p-kvalitet. Alla åtföljs av en 5.0MP selfie-kamera.

Huawei P8 Lite 2017 levererar istället en 12,0 MP bakre lins med f / 2.0 bländare, LED-blixt och Full HD-videoinspelning med 30 bilder per sekund. En kamera med mycket bra fokus och kan ta bilder både i bra belysning och i lite mer ogynnsamma situationer. På framsidan hittar vi en 8,0 MP kamera, även med f / 2.0 bländare.

Slutligen är batteriet en annan aspekt som tydligt har dragit nytta av föryngring av terminalen: 2200mAh för den klassiska Huawei P8 Lite och en mer än kompetent 3000mAh för P8 Lite 2017. 2015-modellen kan verka lite låg på batteriström, men med tanke på lägre strömförbrukning av hårdvaran blir den övertygande balanserad när det gäller autonomi.

Pris och tillgänglighet

När det gäller enhetens pris hittar vi en ganska viktig skillnad. Om utdata Huawei P8 Lite original Det kostade cirka 250, idag kan det fås till ett reducerat pris på mer än 100 €, cirka 140 euro på Amazon.

Det förbättrade Huawei P8 Lite 2017 å andra sidan, och på grund av dess många förbättringar i skärm, processor, minne etc., ger det ett högre pris än cirka 200 euro på Amazon. Det är fortfarande ett bra pris för en högklassig terminal som denna P8 Lite, elegant och med en mer än tillfredsställande finish.

Kort sagt, en ganska mångsidig bastelefon med en uppdaterad version som kommer att glädja dem som vill få en enhet från en av de största och bästa nuvarande mobiltelefontillverkarna.

Amazon | Köp Huawei P8 Lite

Amazon | Köp Huawei P8 Lite (2017)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.