Hur inaktiverar du Windows Defender i Windows 10 - The Happy Android

Windows Defender är det inbyggda antivirusprogrammet som aktiveras på vilken dator som helst av Windows 10. Även om det är ett säkerhetsverktyg som har förbättrats mycket de senaste åren, kan det faktum att det alltid är aktiverat vara ett problem. Värst av allt verkar det inte finnas någon knapp eller genväg för att inaktivera den, så det verkar inte som en mycket enkel uppgift. Hur får vi det?

Hur inaktiverar du Windows Defender helt

Det första vi måste nämna är att Windows Defender inte har en avaktiveringsknapp av en ganska uppenbar anledning: det är den sista stödmuren som operativsystemet erbjuder mellan virus och vår dator.

Men vid någon tidpunkt kan vi behöva inaktivera Windows Defender, antingen för att vi behöver installera ett program som strider mot antivirusprogrammet eller av någon annan anledning. I det här fallet har vi tre lösningar för att uppfylla vårt uppdrag.

Relaterat inlägg: Så här inaktiverar du Windows 10 automatiska uppdateringar

1- Installera ett nytt antivirusprogram (snabbt och enkelt)

Om det enda som intresserar oss är att bli av med Windows Defender, måste vi veta att detta kommer att avaktiveras automatiskt om vi installerar något annat antivirusprogram på vår dator. Om vår avsikt helt enkelt är att ha ett antivirusprogram som är mer flexibelt än det som kommer som standard i Windows 10, installerar du helt enkelt andra säkerhetsapplikationer på datorn, som AVG eller Malwarebytes.

2- Inaktivera Windows Defender genom grupprinciper

Nu måste vi också vara tydliga att det inte finns någon möjlighet att eliminera eller avinstallera Windows Defender, eftersom det är integrerat i Windows 10. Vad vi kan göra är istället att inaktivera det. Således, även om antivirusmotorn fortfarande finns, kommer det av praktiska syften att vara som om det inte fanns (det kommer inte att upptäcka något hot eller utföra någon realtidsskanning).

Om vi ​​har en version av Windows 10 Professional, Enterprise eller Utbildningkan vi inaktivera Microsofts inbyggda antivirusprogram genom att ändra en lokal grupppolicy. För att göra detta följer vi följande steg:

  • Vi skrev "Redigera grupppolicy"I Cortana eller tryck på" Win "-tangenten + R och skriv kommandot msc. Detta öppnar Windows policyredigerare.

  • Vi navigerar till “Lokal datorpolicy> Datorkonfiguration> Administrativa mallar> Windows-komponenter> Windows Defender Antivirus”.
  • Nästa, i fönstret till höger, dubbelklickar vi på "Inaktivera Windows Defender Antivirus”.

  • Detta öppnar ett nytt fönster. I henne, vi markerar rutan "Aktiverad och klicka på "Tillämpa”För att spara ändringarna.

Om vi ​​sedan startar om datorn ser vi hur Windows Defender är helt inaktiverat. Naturligtvis, om vi inte vill bli utsatta för eventuella säkerhetsproblem, är det tillrådligt att aktivera det igen eller installera ett nytt antivirus så snart som möjligt.

3- Inaktivera Windows Defender från registerredigeraren

Om vårt team arbetar under Windows 10 Home Edition vi kommer inte att kunna använda lokala grupprinciper. Därför måste vi tillgripa vårt sista alternativ som är att redigera Windows-registret.

Vi står inför en mycket känslig hantering, så det rekommenderas att göra en säkerhetskopia av registret innan du gör några ändringar.

  • Vi skrev "Registerredigerare"I Cortana eller tryck på" Win "-tangenten + R och skriv kommandot regedit. Detta öppnar Windows Registry Editor.
  • Vi navigerar till "HKEY_LOCAL_MACHINE> PROGRAMVARA> Policy> Microsoft> Windows Defender”.
  • Nu högerklickar vi på mappen "Windows Defender"Och välj"Nytt -> DWORD-värde (32 bitar)”.

  • Detta kommer att få upp ett nytt värde i fönstret till höger. Vi kan namnge dig "DisableAntiSpyware”(Högerklicka på värdet och” ändra namn ”).

  • Högerklicka på "DisableAntiSpyware" klicka på "Modify" och vi ändrar värdet från 0 till 1. Vi väljer "Att acceptera”För att spara ändringarna.

För att slutföra startar vi om datorn och vi ser att Windows Defender-antivirusprogrammet nu är inaktiverat. Om vi ​​när som helst vill gå tillbaka och aktivera det igen, gå bara tillbaka till registerredigeraren och ta bort värdet (DisableAntiSpyware) som vi just skapade.

Du kanske är intresserad: 15 gratis verktyg för att diagnostisera problem i Windows

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found