Hur man skickar okomprimerade bilder på WhatsApp, Telegram och Messenger

Meddelandeappar har alltid använts som chattverktyg, men de är också en utmärkt metod för att utbyta multimedia-dokument. Problemet är att applikationer som WhatsApp eller Telegram, komprimera foton och bilder så att dataförbrukningen blir lägre. Något som är mycket vettigt å andra sidan.

Om vi ​​vill skicka in en bild dess ursprungliga upplösning, utan att förlora en iota av kvalitet, kan vi också göra det, men för detta måste vi skapa en liten underflykt. Tricket är enkelt: allt du behöver göra är att "lura" systemet att tro att det du skickar inte är en bild utan en annan typ av fil.

Hur man skickar okomprimerade bilder på WhatsApp

Som standard komprimerar WhatsApp alla bilder med 50%, förutom att minska deras upplösning. För att skicka en okomprimerad bild i originalformat, som den visas i bildgalleriet på vår mobil, måste vi följa följande steg.

  • Vi öppnar WhatsApp och går in i chatten med den person till vilken vi vill skicka det okomprimerade fotot.
  • Klicka på klippikonen och istället för att välja "Galleri”Vi väljer alternativet“Dokumentera”.
  • Vi letar efter bilden som vi vill skicka till kontakten och vi klickar på knappen "Skicka”.

På detta sätt ser vi att fotografiet skickas till chatten och visas utan den typiska miniatyrbilden eller förhandsgranskningsbilden, som om det vore ett dokument (ZIP, PDF, Word). När mottagaren laddar ner bilden kommer den att behålla sina ursprungliga kvaliteter, utan att gå igenom komprimeringsfiltret som tillämpas av WhatsApp till alla dina foton.

Hur man skickar bilder med Telegram utan att förlora kvaliteten

När vi skickar ett foto via Telegram konverterar appen bilden till en maximal storlek på 1280 × 1280 och tillämpar ett kompressionsförhållande på 87%.

För att hoppa över denna gräns i Telegram är processen att följa densamma som i WhatsApp. I alla fall, skrivbordsversionen av Telegram för PC Det erbjuder en fördel, och det är att det ger oss möjlighet att skicka fotot direkt utan att komprimera.

  • Vi väljer bilden vi vill skicka och drar den till Telegram-chatten som vi har öppen med mottagaren.
  • Vi kommer att se hur två alternativ visas: "Skicka dem utan kompression"(Skicka okomprimerad) och"Skicka dem på ett snabbt sätt”(Skicka snabbt). Vi släpper filen i det första rutnätet ("Skicka dem utan komprimering").

Om vi ​​använder mobilversionen av Telegram, det räcker att klicka på klippikonen, klicka på “Fil”Och välj bilden. Således kommer det att skickas som ett vanligt dokument, och därför utan någon form av komprimering eller förlust av kvalitet.

Visuellt är det mycket lätt att urskilja: om bilden har skickats okomprimerad kommer den att visas med en miniatyrbild och filnamnet. Om den har komprimeras kommer hela bilden att visas. Vi kan se skillnaden i skärmdumpen nedan.

När vi skickar en okomprimerad bild är den maximala storleken som applikationen accepterar 1,5 GB, vilket bekräftas av Telegram själv i denna Twitter-tråd.

Jag är inte säker på att skicka bilder som bilder, men om du skickar dem som filer tror jag att den följer 1,5 GB-gränsen och inte komprimeras. Jag kommer dock fråga teammedlemmarna om att skicka saker som bilder.

- Telegram Messenger (@telegram) 1 augusti 2019

Hur man skickar okomprimerade foton på Facebook Messenger

Om vi ​​har Messenger-appen installerad och uppdaterad på mobilen vi kan skicka okomprimerade bilder i upplösningar upp till 4K (4096 x 4096 pixlar). Detta är en funktion som införlivades i uppdateringen från november 2017 och sedan dess kan vi skicka foton utan att behöva oroa oss för den här typen av problem.

Hur som helst, om vi vill skicka en bild i en upplösning högre än 4K (något osannolikt, men möjligt) kan vi också göra det.

  • Vi öppnar Facebook från webbläsaren och visar sidchatten.
  • I samtalschatten klickar du på klippikonen och väljer bilden vi vill skicka.

Om vi ​​vill skicka bilder utan att förlora lite kvalitet kan vi också använda andra alternativ, som Google Drive, Dropbox eller Google Photos. Men om vi inte vill vila för långt från vår meddelandeapp för sängen, är det här det enklaste och snabbaste sättet att göra det.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.