Analys av Dragon Ball Z: Kakarot (PS4) - The Happy Android

I mer eller mindre utsträckning har Dragon Ball-spel alltid varit inriktade på ren strid. Ja, vi har strategispel som är lite ovanliga, som Super Dragon Ball Heroes, men förutom sagan Arv från goku GBA och MMORPG Dragon Ball Online -Den senare nådde aldrig väst- vi hade aldrig haft en Dragon Ball RPG-titel lämplig för stationära videokonsoler. Tills det kom Dragon Ball Z: Kakarot.

Dragon Ball Z: Kakarot, ett friskt andetag som öppnar nya och lovande vägar inom franchisen

Spelet är utvecklat av CyberConnect2, en studio som har levererat mer än anmärkningsvärda titlar inom sagan Ultimate Ninja Storm Naruto, en kvadrilogi som visste hur man på ett klokt sätt utnyttjar seriens historia genom att kombinera de oundvikliga striderna som dessa typer av spel matar på med små RPG-element och extremt trogen film med mangan som i vissa fall var ännu mer spektakulär än i den egna anime.

Därför var förväntningarna riktigt höga. Om vi ​​analyserar Dragon Ball Z: Kakarot som en fortsättning på Narutos Ninja Storm kan vi se en ganska tydlig utveckling. Å ena sidan RPG-faktorn har förstärkts, inklusive kartor som inte blir en öppen värld, även om de är riktigt omfattande. Och å andra sidan, stridsavsnittet har lättats, med förenklade kontroller som försöker få oss att förstå att slagsmål inte är det viktigaste i detta spel.

Och vad är då det viktigaste med DBZ: Kakarot? Handlingen. Ja, du är säkert upp till de mycket drakbollarna för att återuppleva samma gamla historia: Raditz, Vegetas ankomst till jorden, resan till Namek, Freeza, etc. situationer som har utnyttjats i illamående i hundratals tidigare spel relaterade till Akira Toriyamas arbete.

Kärleken till små detaljer

I dessa titlar var historien inget annat än en fordons ursäkt för att kedja en kamp till nästa, men här är det själva kärnan i spelet. Ju tidigare vi antar det, desto bättre: det som verkligen är viktigt är inte hur skicklig du kan besegra skurken i tjänst. Vad kommer verkligen få dig att hänga med DBZ: Kakarot är sättet att nå det viktiga ögonblicket i historien. Goku lärde sin son att fiska, rider på Kinton-molnet, Son Gohan försöker att inte ätas av en dinosaurie, Piccolo kämpar mot en Gohan förvandlas till en gigantisk apa och förstör månen inför en sådan farlig fara, och så vidare.

Allt detta får en mycket mer relevant vikt tack vare den otroliga film som historiens gång badas med. Här ser vi de bra tabellerna som killarna från CyberConnect2 har förvärvat med Naruto-titlarna, den här gången lämnar de vanliga “Quick Time Events” åt sidan för att fokusera på direkt spektakuläritet. Historien spänner över hela Dragon Ball Z, från ankomsten av Raditz till Boo Saga, så det finns gott om stunder att komma ihåg. Soundtracket, med klassiska spår direkt från anime, paddlar också i samma riktning, utformat för att väcka den nostalgiska sidan av den livslånga fläkten.

Dragon Balls första stora RPG

RPG-faktorn representeras av att samla färgade kulor och föremål utspridda över kartorna, vilket hjälper oss att utveckla vårt träd av tekniker och färdigheter. På samma sätt måste vi också få Emblem av Alma, några brickor som representerar majoriteten av sekundära tecken i mangan, och som vi måste placera i Community Walls för att få bonusar som hjälper oss att öka vårt ki, vår hälsa, försvar och andra variabler. Vissa emblem som beror på hur vi använder dem ger oss några bonusar eller andra.

Alla dessa förbättringar kommer att uppnås genom att sparka scenarierna och utföra sekundära uppdrag, som även om de inte är för komplicerade, men hjälper oss att förbättra spelets uppslukande upplevelse. Längs vägen kommer vi också att träffa många NPC och platser från Dragon Balls tidiga år, till exempel Red Ribbon-tornet eller den vänliga Mutenroshi-sköldpaddan.

Mycket pråliga strider men med mycket grundläggande kontroller

Striderna, även om de har mycket enkla kontroller - liknar den för den skadade Jump Force-, är ganska tacksamma och även om de inte är lika tekniska som i andra titlar i sagan de fullgör sitt uppdrag perfekt. Det är också sant att vi ibland kan hitta vissa kameraproblem, med lite konstiga vinklar där det är svårt för oss att följa åtgärden, men i allmänhet är det en liten oskärpa inom en mer än tillfredsställande uppsättning.

Slutbetyg: 8.5 / 10

Kort sagt, vi står inför den första stora Dragon Ball RPG för stationära konsoler, med mer än 80 timmars kul. En riktig bomb för det nostalgiska i Toriyama-serien, som även om det är något förenklat i striderna är ett av de bästa sätten att återuppliva de mest kraftfulla sagorna i franchisen, tack vare det noggranna intresset för detaljer som utvecklaren, CyvberConnect2, visar. och som vi inte hade sett i tidigare Dragon Ball-spel. Ett starkt rekommenderat äventyr.

Det perfekta spelet för en regnig dag.

Amazon | Köp Dragon Ball Z: Kakarot (PS4)

Amazon | Köp Dragon Ball Z: Kakarot (Xbox One)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found