Lägg till en nätverksskrivare - The Happy Android

Om du arbetar i ett lokalt nätverk, till exempel ett kontor, och har flera skrivare att skriva ut från någon gång måste du ställa in en ny skrivare på din dator.

Tänk på att en nätverksdelad skrivare kan konfigureras på tre olika sätt, och i varje fall kommer stegen att följa för att lägga till skrivaren i din lista olika. Innan du försöker lägga till skrivaren i brava, ta reda på hur den är konfigurerad:

  • Skrivare ansluten direkt till nätverksuttaget.
  • Skrivare konfigurerad på en server av intryck.
  • Skrivare delad från en annan dator.

Skrivare ansluten direkt till nätverket (TCP / IP)

I det här fallet är skrivaren ansluten direkt till ett nätverksuttag och har en tilldelad IP-adress. För att lägga till den här typen av skrivare till din dator du måste veta vad som är skrivarens IP och drivrutiner Av samma.

Hur kan jag ta reda på vilken skrivarens IP är?

Fråga tekniker som installerade skrivaren eller hitta en kollega som redan har skrivaren installerad. På lagkamratens lag, från «Hem »->» Enheter och skrivare » välj skrivaren med höger knapp och klicka på “Skrivaregenskaper”. Ett nytt fönster öppnas. Från fliken "hamnar”Leta efter raden som har kryssrutan markerad:

När det gäller bilden är skrivarens IP 172.31.50.89.

Hur får jag skrivardrivrutinerna?

Du kan ladda ner drivrutinerna för valfri skrivare från tillverkarens webbplats. Sök i Google efter drivrutiner som anger exakt märke och modell och gå in på tillverkarens sida för att ladda ner dem. Låt dig inte luras av andra sidor som inte tillhör tillverkaren, eftersom många av dessa webbplatser kommer att be dig om något i utbyte mot drivrutinerna (de kommer att installera sitt eget program eller begära pengar i utbyte mot föraren, och ingen av detta är verkligen nödvändigt).

Hur installerar jag skrivaren?

Nu när du har drivrutinerna och du vet vad IP är är det första att göra att starta drivrutinsinstallationspaketet. Om de nedladdade drivrutinerna finns i en körbar fil (.exe), kör du bara drivrutinspaketet och det kommer att vägleda dig när du installerar skrivaren.

Om du inte har installationspaketet och du har laddat ner drivrutinerna "bareback" måste du utföra installationen för hand:

Från startknappen går du till “Enheter och skrivare”.

Lägg till en skrivare”.

Välj "Lägg till en nätverks-, trådlös eller Bluetooth-skrivare” -> “Skrivaren finns inte på listan", sedan"Lägg till en skrivare med TCP / IP-adress eller värdnamn"Y"Nästa”.

I nästa fönster måste du ange att enhetstypen är "TCP / IP-enhet”Och skriv ned IP-adressen till skrivarens värdnamn eller IP-adress (bilden nedan läser 192.168.10.72, men i ditt fall måste du ange IP-adressen för den skrivare du vill installera).

Tryck "Nästa”Och systemet kommer att försöka hitta skrivaren. Därefter kommer den att be dig installera skrivardrivrutinerna. Hitta din skrivardrivrutin: Det är en fil .inf och du hittar den i drivrutinsmappen som du har laddat ner från tillverkarens sida.

Välj drivrutinen och drivrutinerna för din skrivare installeras. Tryck "Nästa"Y"Avsluta”Avsluta installationen. Systemet kommer att fråga dig om du vill att den här nya skrivaren ska vara standardskrivare. Berätta för honom ja om det här är den skrivare du ska använda som standard.

Skrivare hängande från en skrivarserver

Detta är det enklaste fallet när du lägger till en nätverksskrivare. Skrivaren i fråga är konfigurerad på en skrivarserver och hanteras därifrån. Det betyder att skrivaren redan har motsvarande drivrutiner installerade och du behöver bara lägga till den på din dator och det är det. Hur gör vi det?

Eftersom "Start”->”Enheter och skrivare"Gå till"Lägg till en skrivare”. Välj "Lägg till en nätverks-, trådlös eller Bluetooth-skrivare” -> “Skrivaren finns inte på listan”.

Skriv namnet på servern och skrivarens namn i samma format som anges i bilden, börja med "\" för att referera till servern och senare inkludera "\" för att ange skrivaren som hänger på den.

Tryck på nästa och skrivaren läggs automatiskt till i listan.

Delad skrivare från en annan dator

För att lägga till en skrivare som är ansluten till en annan dator måste du följa samma steg som när du lägger till en skrivare som hänger från en server, men istället för att ange namnet på servern måste du nämna namnet på datorn eller dess IP och skrivarens namn. Till exempel \ pcmaite \ HP LaserJet 1600. I det här fallet ber installationsguiden dig att installera skrivardrivrutinerna (* .inf-fil), så kom ihåg att du måste ha den till hands för att slutföra installationen. Observera också att skrivaren måste vara i delat läge från den dator som den är ansluten till, om inte, är den värdelös om vi försöker lägga till den.

Detta är en grundläggande guide för att lägga till en nätverksskrivare till en dator, men av erfarenhet säger jag er att varje nätverk och varje företag är en värld och det finns många varianter och små detaljer som kan skilja sig åt i installationsprocessen, men för att göra oss en grundidé tycker jag är en bra start.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found