Lenovo P8 (TAB 8 Plus), det perfekta alternativet till Amazons Fire HD 8

Letar du efter något som liknar Amazons Fire HD-surfplatta men med lite mer muskler? De Lenovo P8, även känd som Lenovo TAB 8 Plus -Mamma med de små namnen- är ett bra alternativ. Priset är inte särskilt högt och dess funktionalitet är i jämförelse ett viktigt steg framåt.

Lenovo P8 (TAB 8 Plus) i granskning, en billig och ganska komplett surfplatta för soffan

I dagens granskning granskade vi Lenovo P8 (TAB 8 Plus), en 8-tums Android-surfplatta med mer än kompetent hårdvara och ett rimligt pris, den typ som skapar fans. Vi började!

Design och display

Denna Lenovo P8 har en kapacitiv skärm på 8 tum med en upplösning på 1920x1200p (WUXGA). En lätt 320gr tablett med ett grovt plastskal. Detta är ett plus, förutom att det inte lämnar märken, ger det ett bra grepp på enheten.

För resten, en surfplatta med en bra skärm och en design inom rätt och förväntat. Inget att invända.

Den har mått på 20,80 x 12,30 x 0,88 cm och har en micro USB-port, plats för minneskort Y hörlursingång 3,5 mm.

Kraft och prestanda

En av de mest attraktiva punkterna i Lenovo TAB 8 Plus är dess hårdvara. Inuti hittar vi en SoC Snapdragon 625 Octa Core körs på 2,0 GHz, GPU Adreno 506, 3 GB RAM-minne Y 16 GB intern lagring expanderbar. Allt detta på kommando av Android 6.0. Det har också WiFi AC och Bluetooth 4.0-anslutning.

Som med Fire HD måste vi säkert använda ett SD-kort om vi vill ha lite utrymme under förhållanden, men annars står vi inför en effektiv och bra prestandatavla. En högkvalitativ CPU och RAM som är tillräckligt hög för att navigera, spela och använda vilken app som helst från Google Play Store bekvämt.

Det är inte en avancerad surfplatta, men för 99% av Android-applikationerna är det mer än tillräckligt, eftersom den är mycket överlägsen Amazon Fire HD-surfplattan. I benchmarking-tester får han resultat av 59398 i Antutu Y 38020 i kvadrant.

Kamera och batteri

Som med de flesta surfplattor är kameran ett rent kosmetiskt tillbehör. När det gäller Lenovo P8 översätts detta till en 8.0MP bakre kamera och en 5.0MP främre kamera.

När det gäller autonomi presenterar den ett mer än lösningsmedelsbatteri på 4250mAh.

Pris och tillgänglighet

De Lenovo P8 (TAB 8 Plus) för närvarande har ett pris på 150,93 euro, cirka $ 182,03 att ändra, i GearBest. På andra betrodda webbplatser, t.ex. AliExpress, just nu är det till salu, att kunna ta det hem för 136,76 euro, ungefär $ 167,51.

Kort sagt, vi står inför en Android-surfplatta med ett mycket bra valuta för pengarna. Något dyrare än Amazon Fire HD-surfplatta, men med mycket överlägsen hårdvara. Perfekt som en underhållningsenhet, för att surfa på internet, titta på videor på en anständig skärm och spela enstaka spel utan prestationsproblem.

GearBest | Köp Lenovo P8

AliExpress | Köp Lenovo P8

Obs! Det här är de priser som är tillgängliga när artikeln skrivs (19 februari 2018). Priset vid senare datum kan variera. Tveka inte att konsultera båda alternativen!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.