Cubot King Kong 3 i analys, robust mobil med 6000 mAh batteri

De Cubot King Kong 3 Det är den nya iterationen i raden av robusta telefoner från det asiatiska företaget. Det verkar som att tillverkaren så småningom drar mot smartphones med bättre funktioner, och den här King Kong 3 är ett bra exempel på detta.

I dagens recension talar vi om en smartphone som är resistent mot vatten, damm och droppar, med en nästan militär design, ett stort batteri, dubbel bakre kamera och NFC-anslutning. Vi började!

Cubot King Kong 3 i analys, en mobil med IP68-certifiering, 6000 mAh batteri och Helio P23-chip

Det är uppenbart att King Kong 3, med tanke på terminalens egenskaper, inte är en mobil för alla. Det är mycket tyngre än en typisk smartphone, men det erbjuder också saker som vi inte kommer att se i andra vanliga telefoner.

Design och display

Cubot King Kong 3 rider en 5,5-tums GFF-skärm skyddad av Corning Gorilla Glass, med en HD + -upplösning på 1440 x 720p och en pixeldensitet på 293ppi.

Eftersom det är en robust telefon har den den vanliga "trubbiga" designen som väcker så mycket uppmärksamhet. Skalet är tillverkat av en superresistent polyester som tål att motstå sjunker upp till 1,5 m, Y temperaturer mellan -30 och 60 grader.

Det är också IP68-certifieratvilket innebär att den kan doppas en och en halv meter i vatten i upp till 30 minuter. Både knapparna, kameran, fingeravtryckssensorn och resten av portarna är vattentäta.

Terminalen har måtten 16,25 x 7,83 x 1,33 cm och en vikt på 280 gram.

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå hittar vi en mycket intressant mellanklasskomponent mobil. Å ena sidan har vi en SoC Helio P23 Octa Core vid 2,5 GHz, bredvid 4 GB RAM-minne Y 64 GB intern lagring kan utökas upp till 128 GB via SD. Alla med Android 8.1 som ett operativsystem.

Genom att ha Android Oreo betyder det att vi kan använda, förutom fingeravtrycket, att låsa upp genom ansiktsigenkänning. En annan höjdpunkt är att King Kong 3 har också NFC, något som inte är mycket vanligt i de flesta medelklassiga kinesiska mobiler.

På prestandanivå, kort sagt, har vi en mer än kompatibel mobil, vilket ger ett riktmärkesresultat i Antutu på 68 874 poäng.

Kamera och batteri

För den fotografiska delen av Kong 3 har Cubot valt en dubbel bakre lins tillverkad av Sony. Detta resulterar i en kamera av 16MP + 2MP med blixt och f / 2.2 bländare med bokeh-effekt. På framsidan, en enda selfie-kamera på mer än acceptabelt 13MP. Inte för att de är de bästa kamerorna i världen, men under inte särskilt negativa omständigheter kan de ge bra resultat.

Batteriet är utan tvekan en av styrkorna med den här telefonen. Cubot King Kong 3 monterar en bunt med 6000 mAh med snabb laddning (9V / 2A) via USB-typ C. Ett långvarigt batteri som säkerställer flera timmars autonomi.

Pris och tillgänglighet

Cubot King Kong 3 är för närvarande i förförsäljningsfasen och kan erhållas på ett pris på 219,99 $, cirka 191 € att ändra, på GearBest. Försäljningen kommer att vara aktiv fram till 28 oktober, så vi förstår att priset från det datumet kommer att vara lite högre.

Kort sagt, en smartphone av god kvalitet som kommer att locka uppmärksamhet hos älskare av robusta telefoner, med ett bombsäkert batteri och några intressanta detaljer som NFC-anslutningen. Det visar att vi står inför en mycket mer utvecklad terminal än de tidigare superresistenta Cubot-modellerna.

GearBest | Köp Cubot King Kong 3

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.