De 6 bästa alternativen till Google+ - The Happy Android

Bara sju dagar efter att Google+ försvann den 2 april har många människor börjat undra vad som kommer att hända från och med nu. Förutom att göra en säkerhetskopia och ladda ner all vår data från Google Plus, har vi inget annat val än att vända sidan och leta efter alternativ.

Det kan låta dumt, men många av Google+-användarna är ovilliga att byta till Facebook eller Twitter. Så populära som dessa plattformar är, de är ganska olika miljöer, med olika "regler för uppförande" som kanske inte tilltalar alla. Finns det riktiga alternativ till Google Plus?

De bästa alternativen till Google+: 6 sociala nätverk som du inte bör tappa ur sikte

Google Plus-grupper och grupper har redan börjat flytta, och även om det inte verkar finnas en tydlig arving ännu, verkar alla sikta på MeWe som ett av de mest intressanta alternativen till Google+.

MeWe

En av de stora styrkorna med MeWe är dess fokus på användarnas integritet. Inga annonser, spårare eller datainsamling, något som lockar många, i tydlig kontrast till andra mycket mer populära sociala nätverk som Facebook.

MeWe har 3 typer av grupper:

  • Privata grupper: Inbjudan krävs.
  • Selektiv: Kräver godkännande för att komma in i gruppen.
  • Öppet: Fri tillgång.

Varje grupp har en chatt som stöder röst- och videosamtal. Det har också några funktioner som liknar Google+, till exempel Cirklar och den Samlingar. Dessutom låter det dig följa hashtags.

I en annan liten nick till integrationen som fanns mellan Google+ och Google Drive, erbjuder MeWe också 8 GB gratis molnlagringsutrymme.

MeWe är tillgängligt både i webbversion och i appformat.

Ladda ner QR-kod MeWe Utvecklare: MeWe Pris: Gratis

Mastodont

Oavsett hur kraftfullt och framgångsrikt ett socialt nätverk kan verka, det riskerar alltid att försvinna och få sina servrar stängda för alltid. Att förlora miljontals data i det digitala eterns existentiella vakuum.

För att bekämpa den enstaka förlusten finns nätverk som Mastodon, ett decentraliserat socialt nätverk. Vem som helst kan skapa sin egen servernod i Mastodon-nätverket.

Denna decentraliserade karaktär innebär dock att det finns mycket mindre reglering. Varje server kan skapa sina egna moderationspolicyer och användningsvillkor. Något som å andra sidan kan vara attraktivt för en publik som söker frihet framför allt annat.

När det gäller funktioner är Mastodon mycket mer som Twitter, med ett gränssnitt som mycket som TweetDeck.

Mastodon är tillgänglig via vilken webbläsare som helst (HÄR) och även i appformat. Den har för närvarande mer än 1 500 000 användare.

Ladda ner QR-kod Tusky för Mastodon Utvecklare: Keyless Palace Pris: Gratis

Diaspora

Precis som Mastodon är Diaspora ett decentraliserat socialt nätverk, och det har några mycket liknande egenskaper som Google+.

En av dem är "Aspekter", en funktion som mycket liknar Cirklar Google+, vilket tillåter oss klassificera våra kontakter efter kategorier. När vi publicerar innehåll kan vi alltså välja att dela det med endast en (eller flera) av våra "Aspekter". Plattformen låter dig också vidarebefordra inlägg och göra @ -nämningar.

Tyvärr är en av de största nackdelarna med Diaspora att den inte har några grupper. Vi kan använda hashtags för att söka efter relaterat innehåll, men i inget fall skulle det fungera som ett alternativ för att vara värd för alla de stora grupperna på Google+ som har lämnats hemlösa.

Slutligen kommentera att Diaspora inte har en policy som kräver att vi använder vårt riktiga namn, som Google+. Något som inte händer till exempel med andra sociala nätverk som Facebook.

För närvarande är antalet användare cirka 650 000.

Ange diaspora

Minds

Om vi ​​letar efter något som är det närmaste visuellt sett till Google Plus, det är Minds. Publikationerna från detta sociala nätverk visas indelade i tre kolumner med innehåll från personerna och grupperna vi följer. Och det tar också några element från Reddit, som möjligheten att rösta eller nedrösta ett inlägg.

Emellertid är Google+ och Minds helt annorlunda. Plattformen använder blockchain och plattformen betalar användare med Mind Tokens (baserat på Ethereum) för att skapa populärt innehåll. Härifrån kan vi använda dessa tokens för att byta ut dem mot priser, köpa annonsutrymme eller prenumerera på P2P-innehåll.

Man bör i alla fall komma ihåg att även om Minds är baserad på blockchain är det fortfarande ett privat företag. Vi kommenterar det eftersom plattformen inte hänvisar till sekretess och användardata, något som utan tvekan kommer att sätta tillbaka mer än en.

Ange Minds

Telegram

OK, Telegram är inte ett socialt nätverk som sådant. Men det är mycket mer än en direkt meddelandeplattform. Om vi ​​letar efter en interaktivitet som liknar vad vi hade i vissa Google+ grupper, kommer vi verkligen att dra nytta av det Telegrams "Kanaler" -funktion. Chattgrupper där vi kan prata, dela innehåll och lagra det i molnet för resten av gruppmedlemmarna, skapa en debatt eller helt enkelt läsa publikationer.

Många bloggar och innehållsskapare har sin lilla plot i Telegram, och med tanke på dess integritet är det ett av de mest kraftfulla alternativen för spridning av tematiska samhällen.

Det har också sina nackdelar, och det är att det fortfarande är en chattapp, vilket innebär att vi inte kan ge gillanden eller ha en "vägg" eller en hemsida som vi kan publicera innehåll utöver de ovan nämnda kanalerna.

Ladda ner Telegram för Windows

Ladda ner QR-kod Telegram Utvecklare: Telegram FZ-LLC Pris: Gratis

BuddyPress

BuddyPress är ett annat verktyg som också flyr från traditionell RRSS. Det är ett plugin för WordPress som gör det möjligt för små grupper och samhällen att skapa sina egna sociala nätverk. Något som kan fungera ganska bra för att samla människor som delar samma gemensamma intresse (lagkamrater från ett fotbollslag, vänner från gymmet, klasskamrater, fans av vad som helst, etc.).

Om vi ​​har (eller hade) en grupp på Google+ och vi vet något om hur WordPress fungerar kan detta vara ett bra alternativ. Plattformen erbjuder anpassningsbara profilfält, olika sekretessinställningar och möjligheten att skapa undergrupper inom en enda BuddyPress-installation.

Allt detta tillsammans med ett privat meddelandeverktyg ett stort antal ytterligare plugins för ett större antal extra funktioner.

Ange BuddyPress

I grund och botten är dessa de viktigaste alternativen till Google+. Om du känner till något annat socialt nätverk som är värdefullt, tveka inte att dela det i kommentarområdet.  

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.