Hur man tar skärmdumpar på en Android TV Box

Det är länge sedan vi såg hur man tar skärmdumpar på Android. Sanningen är att den inte har mycket mysterium, men saker kan bli lite komplicerade när vi försöker göra detta på en Android TV. Som vi kan ta skärmdumpar på en TV Box? Det är möjligt?

I den meningen beror allt på varumärket och modellen på vår Android TV Box. Vissa lämpar sig mer för dessa typer av funktioner, medan andra insisterar på att göra saker lite svårare för oss. Men om jag bara vill ta en enkel skärmdump, hejdå!

5 olika sätt att ta en skärmdump på en Android TV Box

För att göra allt lite enklare kommer vi att granska 5 olika metoder som vi kan ta skärmdumpar på Android TV. Ta en titt och stanna hos den som fungerar bäst i ditt team.

Metod 1: Använd fjärrkontrollen

Normalt när vi tar en skärmdump eller “skärmdump"Vi gör det på mobilen genom att samtidigt trycka ner ström- och volymknapparna. Terminalen känner igen kombinationen och tar automatiskt en skärmdump av vad som syns på skärmen.

Vet du vad? Samma trick fungerar på många Android-TV-apparater och TV-lådor på marknaden. Allt vi behöver göra är att ta enhetens fjärrkontroll och trycka på strömbrytaren + ned volymen. Om vi ​​ser att en inspelningsanimation sedan visas på TV-skärmen är det ett tecken på att inspelningen har gjorts.

Metod 2: Skärmdump med inbyggd funktion

Vissa Android TV-modeller har en inbyggd funktion för att ta skärmdumpar. För att göra detta måste vi hålla hemknappen intryckta tills vi ser ett popup-fönster visas.

I den här nya menyn ser vi ett skärmdumpalternativ eller "skärmdump" (på engelska). Om vi ​​klickar på det här alternativet tar systemet en skärmdump och vi kan spara bilden i internminnet eller dela den.

Metod 3: Officiell fjärrkontrollapp

Många TV-lådor är standard din egen fjärrkontrollapp eller fjärrkontroll. Dessa typer av applikationer har vanligtvis ett skärmbildverktyg integrerat.

Om vi ​​till exempel har en Xiaomi Mi TV Box kan vi använda Mi Remote Controller för att ta skärmdumpar och spara dem direkt på mobilen.

Metod 4: Appar från tredje part för att ta skärmdumpar

Inte alla TV-lådor har sin egen fjärrkontrollapp. Speciellt om vi har en kinesisk TV-låda från ett lite känt varumärke. Det är här det spelar in CetusPlay. I grund och botten är det en app som låter oss styra vår Android TV eller TV-låda direkt från mobilen. Lyckligtvis, låter dig också ta skärmdumpar.

Ladda ner QR-kod CetusPlay - TV Remote Server Receiver Developer: CetusPlay Globalt pris: Gratis

För att använda CetusPlay måste vi först installera det både på mobiltelefonen och på TV Box.

  • Vi öppnar appen på TV: n och ger den de begärda behörigheterna under start.
  • Vi kör appen på mobilen och synkroniserar den med TV: n. Det är viktigt att båda enheterna är anslutna till samma WiFi-nätverk. Om allt gick bra kan vi styra TV: n från mobiltelefonen.

  • För att ta skärmdumpar måste vi först aktivera USB-felsökning ("USB felsökning" på engelska). För att göra detta kommer vi att “Inställningar -> Om” («Handla om»På engelska) och klicka 7 gånger i rad på sammanställningsnumret (“Bygga”).

  • Vi ser ett meddelande på skärmen om att utvecklarläget har aktiverats. Slutligen ska vi “Inställningar -> Utvecklaralternativ”(« Utvecklaralternativ ») och aktivera felsökning via USB.

Med detta har vi allt klart för att göra skärmdumpar. Vi öppnar CetusPlay-appen, klicka på menyknappen i övre vänstra marginalen och välj "Skärminspelning”.

Av detta och många andra skäl, en av dessa måste-ha appar för Android TV att alla ska försöka.

Metod 5: Använd en app för knappmappning

Visste du att vi kan konfigurera om de fysiska knapparna på vår mobil för att öppna applikationer eller utföra en specifik åtgärd? För detta behöver vi bara en app som Button Mapper. Ett verktyg som lyckligtvis också finns tillgängligt för Android TV.

Ladda ner QR-kod Button Mapper: Remap your keys Developer: flar2 Pris: Gratis

Med Button Mapper kan vi ändra funktionen för en av knapparna på TV-boxens fjärrkontroll så att du kan ta skärmdumpar.

  • Ladda ner och installera Button Mapper på din Android TV Box.
  • Tilldela funktionen "skärmdump" eller "skärmdump" till en specifik knapp på fjärrkontrollen.
  • Tillämpningen tillåter oss till och med att tilldela funktionen till ett dubbelt tryck eller långt tryck. Välj den som passar dig bäst för din dag till dag.

Om vi ​​har en Android TV Box av beprövad kvalitet som en Mi Box eller en Nvidia Shield är det troligt att någon av de 5 nämnda metoderna fungerar för oss. En annan sak är att vi har en kinesisk TV-box på mindre än 50 euro, i vilket fall är det troligt att vi måste välja de sista två metoderna som nämns i denna handledning.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.