Så här får du tillgång till en router från Android - The Happy Android

I dagens artikel kommer vi att granska de olika befintliga metoderna till ange en router från vår Android-enhet. Även om det vanliga är att komma åt routern från en stationär eller bärbar dator, är det för enkel bekvämlighet många gånger mer praktiskt att göra det från mobilen.

öga! Idag ska vi inte försöka dekryptera åtkomstnyckeln till ett WiFi-nätverk från Android. Riktlinjerna som vi ska granska idag hjälper oss att komma åt routern konfigurera och så ändra lösenordet för att komma åt nätverket, ändra namnet på det trådlösa nätverket (SSID) etc., direkt från Android.

Det är, det är nödvändigt anslutas till WiFi-nätverket av den routern för att kunna komma åt den med de metoder som vi kommer att se nästa. Om vi ​​inte kommer ihåg åtkomstlösenordet men vi har anslutit vid ett tillfälle tidigare kan vi få lösenordet enligt instruktionerna som nämns i inlägget «Så här får du något WiFi-lösenord lagrat på Android«. Obs: Om du har en dator hemma kan du också vara intresserad av att titta på inlägget "Hur får jag lösenordet för en WiFi med CMD-kommandon".

Hur du kommer åt routern eller menyn för wifi-modemet via Android-webbläsaren

Den klassiska åtkomsten till routern, den för en livstid, görs via en webbläsare. Du kan använda den du brukar använda. När webbläsaren är öppen skriver du bara routerns IP-adress i adressfältet. Normalt är routerns IP-adress vanligtvis 192.168.0.1 Nåväl 192.168.1.1.

Viktigt: Vissa webbläsare stöder inte denna typ av anslutning. Om du får ett fel från adress inte tillgänglig, prova bara en annan webbläsare. För detta kan du ta en titt på HON ÄR REDO där vi nämner några av de bästa webbläsarna för Android.

En gång inuti visas ett popup-fönster där det räcker att gå in användarnamnet och lösenordet för att komma åt routern.

Det här lösenordet är inte detsamma som det vi använder för att ansluta till det trådlösa nätverket: det är lösenordet för att komma åt routerns administrationspanel. Som standard är det vanligtvis en typnyckel användare: adminlösenord: 1234 eller liknande.

Vet du inte vad lösenordet till din router är? Oroa dig inte, vanligtvis nyckeln det anges vanligtvis på själva routern, på baksidan eller på en klistermärke fäst vid den. Om du har problem med lösenordet hittar du i slutet av inlägget en lista med de vanligaste åtkomstuppgifterna enligt operatören.

... och redo! När användar- och åtkomstlösenordet har godkänts kan vi konfigurera och göra de ändringar vi vill ha i routern. Eftersom låsa en enhet med MAC fram tills ändra WiFi-nyckeln, allt från webbläsaren.

Så här får du tillgång till routern utan att veta IP-adressen

Ett annat problem som du kan stöta på är att du inte kan få routerns IP-adress. I så fall, och om du inte vill bli krånglad, är allt du behöver göra att installera en app som ger dig den informationen.

Router Setup Page är en gratis app vars enda mål är att förse dig med routerns IP-adress och tar dig till dess inloggningssida. Om du klickar på "Öppna routersida" öppnas webbläsaren helt enkelt med routersidan. Enklare än nappens mekanism, ja, men i bästa fall effektiv.

Hämta QR-kod Router Setup Page - Ställ in din router! Utvecklare: NevrGivApp Pris: Gratis

Om du letar efter en app som är lite mer komplett och som ger dig mer information kan du också använda andra applikationer som IP-verktyg eller FingRiktigt bra verktyg med mer avancerade funktioner för hantering och administration av nätverk från mobila enheter.

Ladda ner QR-kod IP-verktyg: WiFi Analyzer Utvecklare: AmazingByte Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Fing - Network Scanner Developer: Fing Limited Pris: Gratis

Så här hittar du routerns IP-adress utan att använda tredjepartsappar

Om du föredrar ta reda på routerns IP-adress utan att installera någon appDu kan också göra det från inställningsmenyn för din WiFi-anslutning. Vad behöver du för att komma åt routern från din mobil för att starta om den eller justera någon konfiguration? Prova följande:

  • Öppna Android-inställningsmenyn.
  • Navigera till "Nätverk och Internet -> WiFi»Och välj det nätverk du är ansluten till.
  • I detaljerna om wifi-nätverket, klicka på pennikonen som du kommer att se högst upp för att redigera anslutningen.

  • Visar «Avancerade alternativ»Och bläddra ner till«IP-inställningar«.
  • Välj "Statisk IP«.
  • Du kommer att se hur en ny uppsättning värden visas. Bland dem kommer du att se en som säger «Inkörsport«, Som motsvarar IP: n för routern eller WiFi-modemet. Där har du det!

Om vi ​​har en gammal version av Android ändras stegen för att följa något.

  • Gå in i "Inställningar -> Trådlöst och nätverk -> WiFi«.
  • Håll nu fingret intryckt på nätverket som du är ansluten till och välj «Ändra nätverk«.

  • Härifrån är processen densamma. Vi kom in "Avancerade alternativ -> IP-inställningar«, Vi väljer«Statisk IP»Och vi tittar på IP-adressen i fältet«Inkörsport«.

Routeråtkomstlösenord

Om du inte kommer ihåg eller har tappat bort lösenordet för att komma åt din routerDe flesta internetoperatörer tillhandahåller denna information i sina respektive forum. Här är en lista över de vanligaste användarna och lösenorden:

Movistar : Användare1234 Lösenord1234

Vodafone : Användarevodafone Lösenordvodafone

Euskaltel : Användare"" (Lämna fältet tomt) Lösenordadministration

ELLER INTE : Användareadministration Lösenordadministration eller1234

Jazztel : Användareadministration Lösenordadministration

GTD : Användareadministration Lösenordgtd_m4n.

SÄKER : Användareadministration LösenordTu64 $ TEL

VTR : Användareadministration Lösenord Lösenord

Eltel : Användareadministration Lösenordadmin //Användare administration Lösenord c1 @ r0

Pepefone : Användare administration Lösenordadmin //Användare 1234 Lösenord1234

Orange : Användare administrationLösenord administration

Masmovil : Användare mobilLösenord masmovil // Användare användareLösenordanvändare

Yoigo : Användare 1234 Lösenord1234

Amena : Användare administrationLösenord administration

Symio : Användare administrationLösenord administration

Du : För Tigo har företaget olika lösenord (se tabell) beroende på routermodell.

Källa: Tigo officiella hjälpwebbplats

Iusacell : Användare rot Lösenord administration

Avantel : Användarlösenord (tomt) (tomt)

Jungfru mobil : Användare administration Lösenord ändra mig // För Hub 3.0 okänd (finns i en etikett på själva routern).

Entel: Användare administration Lösenord administration

Kolbi : Användare klient Lösenord klient

Hur man ändrar grundläggande aspekter av WiFi-signalinställningar

Nu när vi befinner oss i konfigurationsgränssnittet för vår router, låt oss se hur vi kan göra några ändringar. I detta fall, vi ska använda en Thomson-router som ett exempel. Nästan alla routrar har ett mycket liknande gränssnitt, så som ett exempel kan det vara bra att få en uppfattning om hur de fungerar.

Ändra lösenordet för WiFi-nätverket

För att ändra WiFi-åtkomstlösenordet vi måste leta efter det avsnitt som heter «Trådlös"Eller"Trådlös«. Det är här de trådlösa signalinställningarna görs.

Därefter måste vi leta efter konfigurationsavsnittet för det primära WiFi-nätverket. I fallet med exemplet hittar vi det genom att klicka på «Primärt nätverk«.

Vid denna tidpunkt kan vi göra flera ändringar, till exempel typen av kryptering (WPA / WPA-PSK / WPA2 etc.), namnet på nätverket och så vidare. Lösenordet för WiFi-nätverket är i fältet «WPA fördelad nyckel«, Och vi måste helt enkelt skriva ett nytt lösenord och klicka på« -knappenTillämpa»För att ändra lösenordet.

Ändra WiFi-nätverksnamnet (SSID)

Om det vi vill är ändra namnet på WiFi-nätverket, något som rekommenderas om nätverket fortfarande har namnet som standard, processen är lika enkel.

På samma skärm där vi har ändrat lösenordet hittar vi ett fält som indikerar «Nätverksnamn (SSID)«. Det är där vi måste ändra standardnamnet på WiFi-nätverket med det namn som vi vill placera nätverket. För att tillämpa ändringarna, klicka på knappen «Tillämpa«.

Som jag nämnde några stycken ovan är varje router olika, men i allmänhet följer de alla samma konfigurationsriktlinjer. Med dessa korta indikationer borde vi inte ha många problem för att göra alla de justeringar som vi anser passar i vår WiFi-router.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found