Hur man identifierar och ser data från alla sensorer i din Android - The Happy Android

Dagens smartphones kommer med ett helt sortiment av sensorer Med vilka vi kan göra riktigt otroliga saker tack vare de appar som använder dem. Ingen kan föreställa sig en telefon som inte kan hitta dig med den GPS, eller flera funktioner som tillhandahålls av andra verktyg som gyroskop, accelerometer eller ljussensor. Nackdelen är att vi vanligtvis bara ser den praktiska användningen av dessa sensorer, och inte de faktiska värdena och data som de samlar in. Vill du veta hur man identifierar de sensorer som vår terminal tar med sig och se de data som de spelar in i realtid?

Upptäcka och identifiera sensorer på Android med Sensors Multitool

På Android har vi en historisk app, en klassiker på Google Play som kan bestämma de sensorer som ingår i en terminal, samt visa Hw-komponenter och annan data. Vi pratar om CPU-Z, en verkligt oumbärlig app (och det är inte appen jag ville prata med dig om idag, men eftersom vi är här lämnar jag länken här).

Ladda ner QR-kod CPU-Z Utvecklare: CPUID Pris: Gratis

Problemet är att CPU-Z är ett mer allmänt verktyg och inte visar många detaljer om våra sensorer. Den listar dem och lite annat. Därför, om vi vill se värdena registrerade av vår accelerometer, tyngdkraftssensorn eller GPS: n med mycket högre detaljnivå och med ett diagram över evolution eller datahistorik, vi kan använda en annan app som också är gratis och som uppskattas av Android-communityn, Sensorer Multiverktyg.

Ladda ner QR-kodsensorer Multitool Utvecklare: Wered Software Pris: Gratis

Vilken information samlar den här appen in?

Sensorer Multiverktyg (eller Multiverktygssensorer) har en tydlig design baserad på materialdesign som i hög grad hjälper navigering. I sidmenyn har vi en lista med alla mätvärden som vår telefon eller surfplatta samlar in i realtid:

 • GPS: Visar status (på / av), latitud, longitud och höjd samt ett diagram med utvecklingen av de senaste mätningarna.
 • Accelerometer: Visar m / s2 i x-, y-, z-koordinaterna i realtid, tekniska detaljer för accelerometern (tillverkare, effekt, precision och maximalt intervall) och en graf med de data som vi spelar in.
 • Magnetisk sensor: Liksom de tidigare visar den magnetiska data (magnetfältets styrka och riktning) i x-, y-, z-axlarna, samt tillverkarens detaljer, kraft, precision och räckvidd tillsammans med ett utvecklingsdiagram i realtid.
 • Gyroskop: I detta fall tillåter gyroskopet oss att mäta terminalens orientering i rymden. Samla in realtidsdata, grafik och tillverkningsinformation.
 • Ljus: Mäter belysningsnivån eller ljusstyrkan. Den visar ett diagram över utvecklingen och detaljer som sensorns kraft och precision.
 • Närhetssensor: Idem, för att upptäcka ett objekts närhet.
 • Stegräknare: Det här är sensorn som ansvarar för att upptäcka de steg vi tar när vi bär mobiltelefonen med oss.
 • Allvar: Visar data som samlas in av gravitationssensorn i realtid, tillsammans med tillverkardata, effektinformation, precision och räckvidd.
 • Linjär acceleration: Liksom resten av sensorerna visar det data i realtid, detaljer och utvecklingsdiagram.
 • Vektor rotation: Mäter rotationen runt x-, y-, z- och y-axlarna.
 • Orientering: Detta är kompassfunktionen som vår smartphone innehåller, orienteringssensorn.

Förutom detta, Sensorer Multitool samlar också in information om terminalbatteriet och WiFi-nätverket som vi är anslutna till data som signalkvalitet, anslutningshastighet eller vår IP-adress inom nätverket.

Som du kan se är det en mycket komplett applikation som gör att vi kan känna oss mycket närmare och få all information som alla sensorer samlar in med vad vår mobiltelefon eller surfplatta är utrustad med på ett enkelt och tillgängligt sätt.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found