CCleaner Guide: Allt du behöver veta för att radera skräpfiler på Android

CCleaner det är ett kontroversiellt verktyg. Är om Android-versionen av en av rengöringsapparna för PC mest populära där ute. Dess funktion är mycket enkel: tar hand om att frigöra lagringsutrymme genom att radera filer och mappar, vilket också förbättrar enhetens prestanda. Men vilka filer och mappar är dessa specifikt? I princip är de filer som systemet anser "dispensabla" ...

Problemet uppstår när vi, beroende av CCleaners goda arbete, tar bort filer eller data som det visar sig att inte var så förbrukade (skräck!), Eller så ser vi att systemet nu förbrukar mer resurser eller att vi till och med märker en minskning av batteriets prestanda . Det är rätt?

Sanningen är att CCleaner är en lätt applikation jämfört med andra liknande appar som Ren mästare, eftersom dess huvudfunktion är begränsad till en sak: radera filer. För att vi ska kunna dra full nytta av CCleaner är det därför viktigt att veta exakt vilken roll dessa filer och mappar spelar i systemet. Att vi inte behöver dem? Perfekt, lägg bort det.

Ladda ner QR-kod CCleaner - Mobile Cleaner, Optimizer Developer: Piriform Pris: Gratis

Vilka filer kan raderas med CCleaner?

När vår enhet har analyserats visar CCleaner en lista med alla filer och mappar som kan rengöras genom att ta bort dem från systemet. Om vi ​​vet vilka filer det är blir det mycket lättare att avgöra om vi verkligen vill bli av med dem.

Nedanför en Lista över den typ av filer som applikationen visar när du skannar på vår Android-enhet.

Cache

Cachedata motsvarar information som ett program sparar i enhetens interna minne. När vi använder en app lagras den data på enheten för att undvika att ladda ner eller generera nämnda data igen.

Om vi ​​till exempel öppnar en sida från webbläsaren kommer den att ladda ner bilder och data som utgör den och spara dem. På det här sättet kommer du att undvika att ladda ner all den informationen i framtiden och sidladdningen blir mycket snabbare. Samma exempel skulle användas för resten av de appar som vi har installerat på vår terminal.

Bild: lolzombie.com

Vad händer då om vi tar bort data från cache i en app med CCleaner? Helt enkelt, applikationen måste ladda ner data igen eller generera den nästa gång du behöver dem. Vi kommer inte att förlora några viktiga data.

Viktig: Vissa versioner av Android, till exempel Marshmallow, har begränsad åtkomst till cachen. I dessa fall är det nödvändigt att radera dessa uppgifter för hand. För att göra detta klickar du bara på "Cache”Och välj appen. Nästa kommer vi att gå till "Lagringsutrymme" och vi väljer "Rensa cache".

Vi upprepar denna process med varje app som vi vill ta bort från systemcachen.

Spela in

Detta avsnitt motsvarar endast webbhistoriken för enhetens standardwebbläsare. Det vill säga om vi tar bort dessa uppgifter Vi raderar inte Chrome eller Firefox historik utan den för appen som kommer som standard i terminalen (kallas vanligtvis "Webbläsare" att torka).

Filer och mappar

Här måste vi vara mycket försiktiga.

  • Nedladdningar : I den här listan hittar vi allt innehåll i nedladdningsmappen. Om det finns bilder, dokument eller videor som vi har laddat ner och vi vill ta bort måste vi ange och manuellt välja de filer vi vill ta bort.

Vi väljer aldrig hela nedladdningsmappen som standard om vi inte vill bli av med allt innehåll.

  • APK-filer : Det här är installationspaketen för de appar som vi har laddat ner. Vi kan radera dessa filer utan problem.
  • Tomma mappar : I listan över Tomma mappar Vi hittar alla mappar som inte innehåller några filer inuti. Många av dessa mappar motsvarar systemmappar, även om vi också kan hitta mappar med applikationer som redan har avinstallerats och som vi kan ta bort.

Min rekommendation är att vi går in för att se detaljerna och Låt oss bara markera de som motsvarar appar installerade av oss själva och som vi redan har avinstallerat.

WhatsApp

I det här avsnittet hittar vi WhatsApp-bilder, videor, röstanteckningar och säkerhetskopior.

De filer som vanligtvis tar mest utrymme är säkerhetskopior. WhatsApp gör vanligtvis en säkerhetskopia varje natt och sparar den i 7 dagar, så vi kan frigöra utrymme genom att bara behålla den senaste kopian och ta bort resten. Vad är den senaste kopian? Alla kopior har nomenklaturen msgstore-YYYY-MM-DD.1.db.crypt8 var ÅÅÅÅ-MM-DD motsvarar året-månad-dagen då kopian gjordes.

Andra cachar

I det här avsnittet hittar vi andra typer av data som enheten cachar, till exempel samtalsloggen eller Google Maps cache. Om vi ​​inte är intresserade av att behålla den informationen kan vi säkert radera den.

Manuella rengöringsapplikationer

Här ser vi listade applikationer eller data som CCleaner kan inte ta bort och som kräver manuell rengöring, t.ex. SMS-meddelanden eller webbläsardata från Google Chrome.

Slutligt yttrande om CCleaner

CCleaner är en lätt och punktlig applikation, men det är också ett känsligt verktyg eftersom vi i ett misstag kan radera viktig eller viktig information. Ansökan fungerar och är effektiv (mer om vi är rot), men Jag skulle inte betrakta det som en app för dag till dag. Min rekommendation i detta avseende skulle vara att installera CCleaner, göra en bra rengöring och avinstallera den tills vi ser att vi måste använda den igen. En försiktig period kan vara att använda CCleaner en gång var tredje månad, till exempel.

Och vad tycker du om den här applikationen?

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found