Yotafon 2 i analys: den första terminalen med dubbel skärm

De Yotafon 2 Det är en telefon som när den kom ut 2015 hade ett pris på mer än 500 euro. År 2017 har priset minskats mycket och vi kan få det för drygt € 100. Det är en unik telefon som Den har två skärmar: en främre och en bakre elektronisk bläckskärm. Ett riktigt fynd för dem som letar efter en annan och ny terminal.

I dagens granskning analyserar vi Yotaphone 2, en unik terminal ideal för älskare av elektroniska böcker och avslappnade läsare. Utvecklaren av enheten, Yota Devices, är den första och största tillverkaren av smartphones från Ryssland, och den här Yotaphone 2 är ett bra exempel på deras kunnande.

Design och display

Den framgångsrika designen och den otroliga bakre skärmen är Yotaphone 2: s stora tillgångar. Terminalens kropp består av något mer rundade kanter än vanligt och dess bakre del är något böjd, vilket gör den mycket behaglig att ta på och ger ett mycket bra grepp.

På framsidan har den en 5,0-tums skärm med Full HD-upplösning (1920 × 1080 pixlar), 442ppi och Corning Gorilla Glass 3. Omslag, som vi redan har nämnt, har Yotaphone 2 förutom den klassiska frontskärmen en innovativ e-bläck baksida. I den här andra skärmen kan vi läsa e-böcker och andra, samt se Andrioid-skärmen som vi ser på framsidan med alla lagar.

Det har också ett anmälningssystem som är ganska bekvämt och är en del av ett tydligt mål. E-ink-skärmen använder mycket mindre batteri, så ju mindre vi använder fronten, att vi vinner.

Kraft och prestanda

De Yotafon 2 Det är en enhet som har funnits på marknaden under en tid. På sin tid var det en avancerad terminal, och även om tiden inte går till spillo, anses den fortfarande vara en mycket bra mellantelefon. Ett tydligt exempel är att processorn Snapdragon 801 Quad Core vid 2.26 GHz, en processor som inte ens i våra bästa drömmar skulle vi hitta i någon annan terminal som var värt mindre än 250 euro.

Resten av hårdvaran består av en Adreno 330 GPU, 2 GB RAM och 32 GB intern lagring. I teorin skulle lite mer RAM saknas, men med Snapdragon 801 vid fartygets kontroller verkar terminalens prestanda utmärkt.

Operativsystemet är Android 4.4, något föråldrat men förståeligt, eftersom det är en smartphone som har funnits på marknaden under en tid. När det gäller programvaran, denna Yotaphone 2 innehåller flera program som syftar till att utforska möjligheterna för din ursprungliga elektroniska bläckskärm. Appar som YotaMirror, YotaSnap, YotaEnergy, YotaCover eller YotaPanel de kommer att tjäna för att få ut mer av den bakre skärmen.

Kamera och batteri

Även om det inte är för att kasta raketer är kameran helt acceptabel, och det kan vi till och med säga fungerar över genomsnittet i svagt ljus. Detta är en defekt som ofta hålls inför många terminaler med linser upp till 13MP, så även om Yota 2 bara har 8MPkan vi säga att de är mycket väl anställda.

Batteriet är en annan av styrkan i denna terminal. Om vi ​​vet hur man använder den bakre skärmen bra kommer vi att kunna nå riktigt höga nivåer av autonomi. Batteriet har en effekt på 2500 mAh, men med bra batterihantering med YotaEnergy-programvara och intensiv användning av bakpanelen kan terminalen hålla i upp till 5 dagars användning. Dagligen kommer vi säkert att använda frontskärmen mycket (förbrukar mer batteri), men om vi kör lite energi, att flytta till bläckskärmen kan hjälpa oss att komma igenom dagen.

Pris och tillgänglighet

Som vi nämnde i början står vi inför en avancerad terminal som när den började säljas för ett par år sedan hade ett orimligt pris på mer än 500 euro. På senare tid har priset sjunkit mycket och vi kan säga utan rädsla för att ha fel att vi står inför ett verkligt fynd. Priset i butiker som Amazon, GearBest eller TinyDeal cirka 100-150 euro (ungefär $ 110-160 att ändra), så vi är vid den perfekta tiden om vi funderar på att ge detta original och effektivt Yotafon 2.

GearBest | Köp Yotaphone 2 (104, ungefär $ 114 att ändra)

Amazon | Köp Yotaphone 2 (cirka 165, ungefär $ 180 att ändra)

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found