Så här anpassar du Chrome-startskärmen med en GIF

Desktopversionen av Google Chrome är en webbläsare som tillåter flera lager av anpassning. Vi kan lägga till anpassade teman av alla typer och färger och till och med installera tillägg för att lägga till nya funktioner som gör det lättare för oss att arbeta med vissa uppgifter. Idag ska vi se ett nytt sätt att anpassa Google Chrome som består av lägg till en liten GIF eller video som ska visas som bakgrund på startskärmen eller "Startsida" i Chrome.

Det är en riktigt enkel process som inte tar mer än ett par minuter och sanningen är att den tjänar till att ge en förnyad luft till webbläsaren som uppskattas mycket. Låt oss se hur det fungerar!

Hur man lägger till en bakgrunds-GIF på Chrome-startskärmen

Det första vi måste göra är att hitta en GIF som vi vill lägga i bakgrunden i Chrome-hemmet. För detta kan vi skapa vår egen GIF med mobilen, söka på en webbsida som vi känner till tidigare eller helt enkelt ta en titt på arkiv som GIPHY.

  • När du har GIF i webbläsaren högerklickar du på den och väljer "Spara bild som".
  • I filtyp väljer du “Alla filer”Och ändra namnändelsen från“ gif ”till“ png ”.

  • Öppna nu en ny webbläsarflik. Klicka på knappen i nedre högra marginalenPersonifiera”.

  • I avsnitt "Bakgrundsbild"Klicka på"Ladda upp från enhet”.

  • Slutligen lägg till GIF som du just laddade ner i PNG-format.

Duktig! Även om filen som vi just har lagt till är en GIF och inte en bild som Google frågar oss, är sanningen att efter att ha ändrat Chrome-tillägget accepterar den det utan problem. Härifrån handlar det bara om att prova olika GIF-filer och hitta den anpassningspunkt som vi gillar mest. Möjligheterna är nästan oändliga!

Om vi ​​när som helst vill gå tillbaka eller ändra GIF på hemsidan måste vi bara upprepa samma process som vi just har nämnt, öppna en ny flik och klicka på "Anpassa" -knappen som visas längst ner till höger sidans marginal. skärm. Enkelt och med en potential av det mest intressanta.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found