Så här utför du en massmigrering mellan två Gmail-konton

Om vi ​​just har släppt en ny Gmail-e-postadress och vi vill behålla e-postmeddelandena från vårt tidigare konto är det troligtvis att det inte kommer att göra något bra för oss att skicka en efter en alla e-postmeddelanden som vi vill behålla. Finns det något sätt att migrera allt detta innehåll i bulk och automatiserad?

Hur man överför e-postmeddelanden i bulk mellan två Gmail-konton

För närvarande har Gmail ett verktyg som heter "Importera e-post och kontakter”, Vilket är precis vad vi behöver för att undvika att slösa bort tid med denna typ av procedur, som, låt oss inse det, vanligtvis är ganska tung och mycket oaptitlig. Låt oss se hur det fungerar ...

Från källkontot

För att kunna exportera alla våra gamla e-postmeddelanden till ett nytt konto måste vi först ange det ursprungliga Gmail-kontot (det gamla) och aktivera POP-protokoll.

  • Vi loggar in på vårt Gmail-konto, klickar på inställningsknappen (kugghjulsikonen, längst upp till höger marginal) och väljer "Miljö”.

  • Vi går till fliken "Vidarebefordran och POP / IMAP-e-post", Och i avsnittet"POP-postnedladdning”Vi aktiverar alternativet“Aktivera POP för alla meddelanden (även om de redan har laddats ner)”.

  • Slutligen rullar vi till slutet av menyn och klickar på "Spara ändringar”.

Från målkontot

Därefter stänger vi sessionen och loggar in på Gmail igen, men den här gången använder vi e-postkontots uppgifter där vi vill att alla viktiga och nödvändiga e-postmeddelanden ska gå.

  • Vi öppnar inställningsmenyn för Gmail (Kugghjulsikon -> Inställningar).
  • Vi ska "Konton och import"Och vi klickar på"Importera e-post och kontakter”.

  • Ett nytt fönster öppnas automatiskt där vi måste ange e-postadressen från vilken vi vill att e-postmeddelanden ska tas. Det vill säga källans e-postadress som vi använde ett par stycken ovan. Vi trycker "Fortsätta”.

  • Sedan ber Gmail oss att logga in på källkontot för att starta e-postöverföringsprocessen.

  • Därefter öppnas ett nytt fönster där vi måste klicka på "Tillåt" för att ge åtkomst till Gmail ShuttleCloud Migration (verktyget som ansvarar för export av e-post). Om allt gick bra ser vi ett meddelande som säger ”Autentiseringen lyckades”.

  • När vi återgår till föregående fönster ser vi hur Gmail nu erbjuder oss tre alternativ för att börja med migreringen av e-postmeddelanden: "Importera kontakter”, “Importera e-postmeddelanden"Y"Importera ny e-post från de kommande 30 dagarna”. Om vi ​​låter de tre rutorna vara aktiverade exporterar systemet alla kontakter och e-postmeddelanden från källkontot till den nya Gmail-adressen och vidarebefordrar också alla nya e-postmeddelanden som kommer till det gamla kontot under en månad. För att avsluta väljer vi "Börja importera”För att starta processen.

Duktig!

Härifrån måste vi vänta en tid som beror på mängden e-postmeddelanden som vi har lagrat i det ursprungliga Gmail-kontot. Även om det är en process som kan ta till och med timmar kan vi spåra den från Gmail-konfigurationsmenyn i "Konton och import”.

Som du kan se, även om processen inte är så intuitiv, så genomförs migreringen när vi väl känner till "nycklarna" utan alltför många komplikationer. Det är ganska långt från de faciliteter som erbjuds av andra e-postklienter som Outlook och dess PST-filer, men åtminstone undviker vi att vi måste gå runt och lagra e-postmeddelanden på hårddisken eller i det lokala minnet på vår headend-enhet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found