Hur man delar ett wifi-lösenord utan att veta vad lösenordet är

"Hej, du som är ansluten till Wi-Fi, kan du skicka lösenordet till mig?" säger en. "Jag är ledsen, man, men jag kan inte hjälpa dig. Jag loggade in för länge sedan och Jag kommer inte ihåg vad lösenordet var. Ingen aning "svarar den andra. Har du någonsin befunnit dig i den här situationen?

När något som detta händer oss, om vi inte kan prata med någon som verkligen vet vad lösenordet för nätverket är, har vi alla röster för att fastna. I själva verket tillåter Android dig att se alla Wi-Fi-lösenord som vi har lagrat på mobilen, men det kräver rootbehörigheter förutom att få åtkomst till en fil som heter “wpa_supplicant.conf” som finns i en rootpartition på telefonen. Vilken uppror! Sammantaget borde en ganska allvarlig röra för något till och med en grundskolebarn kunna göra.

Hur man delar ett wifi-lösenord från Android till någon annan mobil

I den nya versionen av Android 10 har Google beslutat att ta itu med denna typ av problem inklusive en inbyggd funktion som låter oss dela wifi-lösenord utan att behöva veta vad lösenordet är som sådant. Precis vad vi behöver. Obs: den här funktionen är också tillgänglig på vissa Xiaomi-telefoner med Android 9 och MIUI-lager, till exempel Redmi Note 7.

För att göra detta använder du en QR-kod som visas på skärmen på mobilen som är ansluten till det Wi-Fi-nätverk som du vill dela. Härifrån räcker det för alla att skanna QR-koden med sin kamera och de kan automatiskt ansluta till Wi-Fi utan att behöva skriva ner åtkomstkoden. Bäst av allt, detta trick fungerar med vilken terminal som helst, med både Android- och iPhone-mobiler, så det är en mycket praktisk lösning. Låt oss se hur det fungerar.

  • Öppna Android-inställningsmenyn. Om du vill göra det snabbt kan du också visa meddelandefältet och klicka på kugghjulsikonen.
  • Gå med på "Nätverk och internet"Och välj"Wifi”.

  • Bredvid Wi-Fi-nätverket du är ansluten till ser du en kugghjulsikon. Tryck på den.
  • Under nätverkets namn, tillsammans med resten av data, ser du en ikon i form av en QR-kod som säger ”Dela med sig”. Klicka på det.

Då visas en QR-kod på telefonskärmen. Med detta, alla mobiler som skannar koden meddin kamera eller app för att läsa QR-koder Du kan automatiskt ansluta till Wi-Fi-nätverket.

Om vår kamera inte kan läsa QR-koder naturligt kan vi alltid installera en app som ”QR-kodläsare” eller Karsperskys ”QR-skanner”. Båda finns gratis i Google Play Butik.

Ladda ner QR-kod QR-kodläsare och skanner för Android Utvecklare: Kaspersky Lab Schweiz Pris: Gratis Ladda ner QR-kod QR och streckkodsläsare (spanska) Utvecklare: TeaCapps Pris: Gratis

Obs: Om vår mobil är Android 10 eller högre kan vi också läsa dessa QR-koder utan att installera någon app genom att öppna “Inställningar -> Nätverk och Internet -> WiFi"Och klicka på QR-ikonen som visas bredvid"Lägg till nätverk”.

Som du kan se är det en mycket enkel metod att dela Wi-Fi-lösenord. Oavsett om vi inte kommer ihåg åtkomstkoden eller om det är ett alfanumeriskt lösenord som är för långt och komplicerat, med det här lilla tricket kan vi komma ur vägen med knappast någon röra.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.