Så här inaktiverar du COVID-19-meddelanden på Android

I samarbete med Apple har Google publicerat ett Exposure Notifications API som hälso- och sjukvårdspersonal kan använda - alltid med användarens föregående samtycke - för att rita COVID-19 kontaktlinjer. Om vi ​​vill se till att den här funktionen är inaktiverad på vår telefon, förklarar vi nedan stegen för att inaktivera exponeringsposten och aviseringar relaterade till coronavirus på vår Android-enhet.

Det första du måste tänka på är att Google har börjat distribuera COVID-19 API för exponeringsmeddelanden genom en uppdatering av Google Play Services som utfärdades i maj 2020. Om vi ​​inte har gjort någon automatisk uppdatering är det möjligt att vi fortfarande gör det inte visas på vår mobiltelefon.

Tvärtom, om vi har fått uppdatering Vi kommer att se att det nu finns ett nytt avsnitt inom de allmänna inställningarna för vår Android tillägnad COVID-19-meddelanden. Det bör klargöras att ja, att det som standard inte är någon funktion aktiverad, eftersom det är helt nödvändigt manuell nedladdning och installation av en kompatibel applikation utvecklad av den officiella hälsovårdsmyndigheten i vår region eller vårt land så att arbetet med att spåra och övervaka Google API kan startas.

Så här fungerar COVID-19 kontaktspårningsappar

Om du är intresserad av att veta mer om hur spårning av kontakter med COVID-19 på din Android-telefon ska du veta att det här är exakt detsamma som det som Apple redan använder i iOS 13.5 för iPhone.

I grund och botten, om vi deltar i ett av dessa övervakningsprogram, är det vi gör att registrera en serie identifierare som är associerade med de enheter som vi har varit i kontakt med.

Därefter, om någon av dessa enheter tillhör någon som slutligen får COVID-19 och rapporterar det via dessa officiella applikationer, kommer systemet att skicka ett meddelande till resten av identifierarna som det har varit i kontakt med. Dessa identifierare är privata och anonyma, eftersom de är registrerade lokalt på enheten och inte på centraliserade servrar och raderas automatiskt efter 14 dagar.

Så här stänger du av COVID-19 exponeringsspårning och aviseringar på Android

Under alla omständigheter finns det fortfarande ingen officiell ansökan från staten eller någon annan hälsovårdsmyndighet som ansvarar för att dra nytta av funktionerna som erbjuds av COVID-19 API i Spanien, när dessa rader skrivs. dagligen i dag på våra mobiler är helt ofarligt.

I vilket fall som helst kan vi kontrollera dess status och se till att den är inaktiverad genom att följa dessa steg:

  • Öppna menyn "inställningar"av systemet.

  • Ange alternativen för "Google”. Du kommer att märka att det nu finns ett nytt avsnitt som heter “COVID-19 Exponeringsmeddelanden”. Klicka på det. (Om du inte ser det här avsnittet på din mobil beror det på att din enhet ännu inte har fått uppdateringen i maj 2020 från Google Play Services och därför är Exposure API ännu inte installerad.)

  • Om du inte har installerat någon hälsoövervakningsapplikation och inte har gett uttryckligt tillstånd att använda Exposure API, de två alternativen som du kommer att se på den här nya skärmen visas i grått. Detta beror på att denna funktionalitet helt enkelt inaktiveras utan att installera någon ytterligare app.

  • Välj "Ta bort slumpmässiga ID: n”För att radera anonym anonym identifierare som din mobil kan ha registrerat via Bluetooth. Du kan också klicka på "Stäng av exponeringsmeddelanden”Så att plotningsverktyget slutar fungera helt.

När detta är klart, om vi vill sluta samarbeta i övervakningsprogrammet, är det enda kvar att göra att avinstallera hälsoapplikationen som var ansvarig för att samla in dessa uppgifter.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.