Gimbal Zhiyun Smooth-Q, stabilisatorn som lyckas i nätverket

Zhiyun Smooth-Q är en mobil gimbal. Vad är en gimbal? Tja, det är i grunden en grej formad som pinne där vi placerar vår smartphone och som utför funktionerna för en bildstabilisator.

Tack vare denna enhet kan vi göra rotationer och göra stabila inspelningar i de 3 axlarna, X, Y, Z, och undvika den klassiska dansen från kameran som härrör från "artistens" dåliga puls.

Gimbal Zhiyun Smooth-Q i analys, en intressant manuell stabilisator för mobiler

Nackdelen med denna typ av enhet är att de vanligtvis är nästan oumbärliga om vi gör många inspelningar med vår mobil när vi åker på en resa och liknande, och vi vill ha lite inspelningar så professionella som möjligt, men jag säger inte ens om du är en YouTuber eller har en videoblogg.

Design och finish på Zhiyun Smooth-Q

Smooth-Q gimbal har en snygg design och den har allt vi kan be om en enhet av denna typ. På framsidan av handtaget hittar vi flera kontrollknappar och inspelningshantering:

 • En joystick.
 • "Humörsknapp.
 • REC (inspelning) -knapp.
 • Fokusjustering.

I det främre området av handtaget är greppet, den plats där vi passar vår smartphone, justerbar och kompatibel med 3,5 till 6 tums telefoner. Gimbalen laddas via en USB-port och batteriet räcker i 8-12 timmar.

I slutet av handtaget hittar vi också en liten tråd så att vi kan fästa ett stativ på det vid behov. Hela enheten har en vikt på 450 gram och måtten 11,8 * 10,5 * 28,5 cm.

Den stora poängen till förmån för Zhiyun Smooth-Q gimbal är att ser mycket ut som DJI: s OSMO-gimbaler, men istället för att vara nära 300 euro som de är värda, överstiger de knappt 100. Om vi ​​tar hänsyn till att kvaliteten och egenskaperna hos denna billiga kardan är effektiv, har vi redan en tydlig kandidat till "veckans rekommendation".

Tekniska egenskaper hos Zhiyun Smooth-Q

Zhiyun Smooth-Q har flera funktioner som hjälper till att göra en inspelning mycket bekvämare och med en mer professionell finish.

 • 360 ° panoramavinkel.
 • Rullvinkel ± 30 °.
 • Lutningsvinkel på + 185 °, -135 °.
 • 5: e generationens Honeycomb-kärnteknologi.
 • Motorn har 40% högre prestanda och 30% snabbare svarstid än andra motorer i den släta linjen.
 • Stöder maximal belastning på 220gr.
 • Micro USB-port för att ladda mobilen när du är på språng.
 • Den stöder högsta temperaturer på 45 ° och lägsta temperaturer på -10 °.
 • Integrerat 26 650 mAh batteri med en varaktighet på upp till 12 timmar.

Zhiyun Smooth-Q har också en app för att synkronisera gimbalen med smarttelefonen, med olika funktioner, data och användningssätt som fungerar perfekt i allmänna linjer - tyst, appen är inte på kinesiska. Viktig.

Vad kan vi göra med en gimbal som den här?

Det här är nyckelpunkten, eller hur? Med Smooth-Q är det tydligt att vi kommer att uppnå en bildstabilitet som är svår att uppnå manuellt. Men det är inte längre bara frågan om pulsen, utan de mekaniska rotationerna och lättheten att kontrollera inspelningen av en bild eller video från en av dessa prylar.

Det är ett mycket användbart verktyg om vi spelar in på språng, vare sig vi går eller springer., stabiliserar gimbalen rull och vibrationer anmärkningsvärt. Vi kan använda det på konserter, på promenader i bergen eller någon fysisk aktivitet som innebär en viss rörelse.

I dessa fall är en bild värd tusen ord, och en video berättar inte ens för dig.

Du kan titta på följande video där vi ser skillnaden mellan att spela in medan du går i trappor eller springer i bra takt, med Zhiyun Smooth-Q-kardan och utan den. Bilderna talar för sig själva.

Användargemenskapen verkar vara ganska enhällig i detta avseende: detta är en kvalitetsenhet på alla sätt.

Pris och tillgänglighet

Zhiyun Smooth-Q gimbal är prissatt till 116,76 € på TomTop, ungefär $ 139 att byta. Som alltid lämnar jag också en rabattkupong till alla som är intresserade av att få den här felfria stabilisatorn.

KUPONKOD: KPTZUGBXGD

Pris med kupong: 112,32 €

Kort sagt, vi står inför en gimbal som har mycket drag (särskilt bland YouTubers och vloggers), och inte bara på grund av det låga priset, utan på grund av den goda upplevelsen och resultaten det ger - du måste bara titta på nätet för att kontrollera det-.

Om vi ​​letar efter en effektiv och kvalitetsstabilisator som passar i fickan är Smooth-Q utan tvekan ett av de bästa alternativen idag.

TomTop | Köp Zhiyun Smooth-Q gimbal

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found