Hur du sparar alla dina foton direkt på ett SD-kort

Med de nya smarttelefonmodellerna har det interna lagringsutrymmet expanderat avsevärt. Företag har tillverkat enheter med högre kapacitet. Det räcker dock aldrig om du är en av dem som gillar att samla alla typer av foton och videor. Trots detta är det möjligt att hitta ett fungerande alternativ. Med installation av en SD-kortblir dina lagringsmöjligheter större. Varje gång du tar ett foto kan du spara det på extern lagring.

Lagra bilder på din Android-enhet

Att ta bilder med en smartphone är något vi alla gör dagligen. Problemet är att de över tiden ackumuleras i enhetens interna lagring. Även om idag har denna funktion utökats föredrar många ta så lite utrymme som möjligt. Även om det inte är en lätt uppgift kan du hitta ganska praktiska alternativ. Molnlagring har blivit populärt, men det har alltid funnits en mer effektiv som inte behöver använda en internetanslutning.

Android-team har försökt upprätthålla kompatibilitet med SD-kortet. Denna lilla lagringsenhet låter dig spara informationen på din smartphone utan att ta upp internt utrymme. Dess användbarhet har gjort det möjligt för användare lagra tagna foton, för enkel överföring till andra lag senare. Du behöver bara den för att vara kompatibel med formatet för att komma åt den sparade informationen. Om du byter telefon måste du bara ta bort kortet och placera det i din nya enhet.

Hur sparar jag foton direkt på ett SD-kort?

SD-kortet är ett utmärkt verktyg om du inte vill ta din interna plats på din smartphone. Även om det redan finns utrustning med ganska stort lagringsutrymme gör det aldrig ont att ha en plan B för att lagra dina foton. Och den här lilla enheten är den perfekta för att uppnå den. Men när det väl är installerat i telefonen är det nödvändigt konfigurera kameraprogrammet. Du måste ange var dina foton sparas. Även om stegen är likartade i de flesta modeller kan de i vissa fall variera:

 1. Öppna Camera-appen.
 2. Leta reda på ikonen Inställningar på skärmen.
 3. Leta reda på alternativet Lagring i menyn som visas.
 4. En flik visas där du måste välja minneskort.

Med detta sparas alla bilder du tar från och med nu direkt på extern lagring. Ett annat praktiskt alternativ är från telefonens inställningar eller inställningar:

 1. I menyn måste du hitta lagringsavsnittet.
 2. Alternativet visas Standardskrivdisk. Här måste du välja SD-kort.

Från och med nu lagras alla filer som skapas eller laddas ner till din enhet på SD-kortet. Och detta inkluderar de foton du tar med kameran.

Flytta bilder som är lagrade på enheten till SD-kortet

När du inte har ett SD-kort installerat sparas allt i telefonens interna lagring. Och i det ögonblick du får en, sparas bara de foton du tar efter att du har placerat den och installerat kameraprogrammet på extern lagring. Så de andra bilderna måste du flytta dem. Innan du utför denna procedur måste din smartphone ha en filhanterare installerad. När du har verifierat att du har en följer du dessa steg:

 1. Öppna filhanteringsappen.
 2. Gå till avsnittet Intern lagring.
 3. Klicka på DCIM och öppna mappen.
 4. Du kommer att se Kameramapp. Håll ner den och vänta tills den väljs.
 5. Välj Flytta på menyn som visas.

 1. Gå tillbaka till huvudskärmen för filhanteraren och gå till SD-kort.
 2. Här hittar du DCIM-mappen.
 3. Nu flytta kameramappen och du har redan flyttat alla foton till extern lagring.

Uppnått!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.