Hur man förbättrar ljudkvaliteten och ökar volymen på Android

Om vi ​​har en lågtelefon är det troligt att vi har problem med ljudet. Även om vi är en terminal av högre kvalitet kan vi drabbas av ljudet och högtalarna. I dagens inlägg kommer vi att ge en bra recension av alla åtgärder vi kan vidta så att musiken, inspelningarna och podcasts som vi lyssnar på på Android låter mycket bättre.

Å ena sidan är det viktigt att vi lokaliserar ljudkällan och granskar vissa inställningar. Men vi kommer också att rekommendera användningen av vissa retuscheringsverktyg som equalizers och volymförstärkare. Låt oss gå dit!

Ta en titt på ljudinställningarna för Android-hörlurar och ljudeffekter

Det första vi måste göra om vi vill optimera ljudkvaliteten på Android är kontrollera ljudinställningar. Inte alla telefoner har den här typen av konfiguration, men många har det! Och det är fantastiskt att få ut det mesta av vad våra hörlurar eller högtalare kan erbjuda under optimala förhållanden.

Om vi ​​till exempel har en Xiaomi-mobil måste vi bara ansluta hörlurarna / högtalarna och gå till “Inställningar -> Ljud -> Avancerat -> Hörlurar och ljudeffekter”.

Härifrån kan vi aktivera ljudförstärkaren och välja vilken typ av headset vi använder. På detta sätt ökar Android kraften när vi är anslutna till en högtalare eller så kommer den att anpassa sig till våra hjälmar.

Om vi ​​har en Samsung-telefon kan dessa inställningar hittas i "Inställningar -> Ljud och vibrationer -> Ljudkvalitet och effekter”. Kom ihåg att det är viktigt att ansluta hörlurar för att denna meny ska vara tillgänglig.

Kontrollera högtalarens exakta plats

Om vi ​​inte använder hörlurar eller en Bluetooth-högtalare måste vi se till att vi vet var ljudet kommer ifrån på vår mobil eller surfplatta. Även om vissa telefoner har två högtalargaller, många avger bara ljud från en av dem. Överraskad?

Ibland gör tillverkare detta bara av designskäl, vilket antyder att det finns två separata högtalare när det verkligen inte finns - ganska fult beteende å andra sidan. Gör därför test och se var ljudet från din mobil kommer exakt från. Härifrån, placera högtalaren mot dig, koppla inte in den och lämna utrymme för den att utveckla sin fulla potential. Det kan låta dumt, men ibland gör det stor skillnad.

Terminalen på bilden lurar ingen: den har bara en högtalare.

Installera en volymförstärkare för dina högtalare

Dessa lösningar är bra, men de låter dig bara justera ljudet från appen i fråga. Om det vi vill är att allt som låter - det vill säga YouTube, Spotify etc. - har en högre volym, bör vi prova en ljudförstärkare.

Dessa typer av appar tvingar högtalarnas gränser så att de låter över det maximala fastställda. Var försiktig, för inte alla applikationer fungerar lika bra med varje telefon. Det bästa är att försöka se vilken som är bäst som passar vår enhet.

Ladda ner QR-kod Öka volymen på mobiltelefonen - högsta volym Utvecklare: Mobile Security Lab 2020 Pris: Gratis

Viktigt: när vi gör ljudtester, var försiktig så att du inte tvingar högtalaren för mycket eftersom den kan bryta den.

Använd en musikapp med fler ljudkontroller

Det finns några spelare för Android som erbjuder stora nivåer av ljudjusteringar. Om vi ​​lyssnar på musik med appen som kommer som standard på Android - eller en mycket enkel - har vi fortfarande mycket utrymme för förbättringar.

Till exempel kan vi ladda ner AIMP- eller Stellio-apparna, utmärkta spelare med 10 respektive 12 band EQ. Du kan se mer i följande lista med de 10 bästa musikspelarna för Android.

Ladda ner QR-kod AIMP Utvecklare: Artem Izmaylov Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Stellio Music Player HQ Utvecklare: Stellio Soft Price: Gratis

Justera det totala ljudet med en equalizer

Ljudkontrollerna som kommer som standard i Android är mycket grundläggande. Vissa terminaler har inte ens sådana inställningar. Och de som normalt bara fungerar med musikspelaren som standard.

Om vi ​​har en begränsad smartphone i detta avseende kan vi förbättra kontrollerna genom att ladda ner en equalizer. Dessa typer av appar tillåter oss justera ljudinställningar på allmän nivå, och de är mycket hjälpsamma, särskilt i mellanklass- och lågterminaler.

Några av de mest framträdande är equalizern Dub Studio Productions Y Basförstärkare. Du hittar dem här nedan.

Ladda ner QR-kod Volym Music Equalizer - Bass Booster Utvecklare: Dub Studio Productions - Top Music Apps Free Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Bass Booster - Music Equalizer Utvecklare: Desaxed Studio Pris: Gratis

Slutligen, om vi använder ett lock för terminalen, rekommenderas det också att vi ser till att det inte blockerar ljudutgången. Låter musiken lika tydlig och skarp, både med och utan ärmen? Ibland kan skillnaden vara betydande.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found