Så här får du gratis internet på din mobil: 5 knep som fungerar

gratis internet, den svårfångade älskaren. När du har det vet du inte vad du ska göra med det, och när du behöver det skulle du döda för ett par megabyte till för att komma till slutet av dagen. Detta är ett problem som vi normalt inte har när vi befinner oss i hemmets router, men det accentueras på ett övernaturligt sätt när vi går ut, irredenta slavar av vår månatliga datahastighet. Vill du alltid vara täckt och ha gratis Wi-Fi på din mobil vart du än går?

5 metoder för att ha gratis internet på din mobil

Det bästa sättet att ha internet på din mobil utan att konsumera data är att hitta gratis wifi-hotspots. Något som kan vara av avgörande betydelse om vi arbetar utanför kontoret och vi redan har konsumerat våra månatliga spelningar, eller om vi vill titta på en serie eller film i streaming medan vi är på gatan.

Använd Facebook-appen

Om vi ​​redan har Facebook-appen på vår mobil eller surfplatta behöver vi inte installera några ytterligare verktyg. Under en tid nu har Facebook-appen en tjänst som hjälper oss att hitta gratis Wi-Fi-nätverk. Och sanningen är att det inte fungerar dåligt.

Allt vi behöver göra är att öppna applikationen och klicka på menyknappen i övre högra marginalen. Klicka på "i det nya fönstretVisa mer", Och om vi går ner lite ser vi ett alternativ som säger"Sök på Wi-Fi”. Om vi ​​öppnar detta avsnitt kommer vi att se en lista över alla öppna Wi-Fi-punkter runt oss på en karta.

WiFi-huvudnyckel

Det sökta Facebook-Wi-Fi är bra, men det har ett problem: det visar bara de öppna nätverken för lokalbefolkningen, barer och anläggningar som har en Facebook-sida. Detta begränsar kraftigt antalet gratis Wi-Fi som vi kan hitta runt omkring oss.

Om vi ​​vill ha en bra sökmotor för gratis anslutningspunkter, inget bättre än WiFi Master Key. Det är den mest kompletta applikationen i den meningen: den har mer än 400 miljoner gratis åtkomstpunkter. Det finns inget.

Registrera QR-kod WiFi Master - av wifi.com Utvecklare: LINKSURE NETWORK HOLDING PTE. BEGRÄNSAT pris: Tillkännages

Det som är bra är att inte bara wifis från barer, hotell, bibliotek och andra visas. WiFi Master Key tillåter också användare att dela sin egen anslutning, vilket ökar de tillgängliga åtkomstpunkterna avsevärt.

Dessutom tillåter appen också test för att kontrollera hastighet, säkerhet och kraft för de nätverk som vi ansluter till. Vad mer kan du önska? Utan tvekan en av de bästa apparna för att hitta gratis Wi-Fi-poäng.

Vodafone-butikerna erbjuder gratis Wi-Fi

Om du är Vodafone-kund och bor i Spanien har du tur. Visste du att Vodafone erbjuder gratis internetuppkoppling i mer än 140 butiker distribueras över hela landet? Operatören tillåter oss att ansluta en gång om dagen i högst 50 minuter.

Allt vi behöver göra är att stanna vid deras etablering och få signalen (vi behöver inte ens gå in). Något som kan vara bra för oss om vi är på gatan och behöver en nödanslutning eller gör ett snabbt samråd.

Vi kan se listan över Vodafone-butiker med gratis WiFi i det följande LÄNK.

WiFi-karta

Som namnet antyder tittar vi på en gratis Wi-Fi-karta. Innerst inne liknar den mycket WiFi-nyckeln: den har mer än 100 miljoner åtkomstpunkter med motsvarande lösenord, hastighetstest och mer.

Det har dock en mycket intressant funktion, och det är att appen låter dig lämna kommentarer. På detta sätt kan vi veta vad folk tycker om de Wi-Fi-punkter som finns tillgängliga på kartan. Det låter dig också ladda ner alla lösenord för en viss stad, för att kunna konsultera dem senare utan anslutning. Utan tvekan en av de mest användbara apparna i Google Play Store.

Ladda ner QR-kod WiFi Map® - Gratis internet med lösenord WiFi Utvecklare: WiFi Map LLC Pris: Gratis

Euskaltel WiFi kalean

Detta är en gratis tjänst för användare av operatören Euskaltel. Det är ungefär som gratis Wi-Fi i Vodafone-butikerna men tas till det yttersta: ett gratis Wi-Fi-nätverk på gatan utan begränsning av gigabyte eller tid.

Här gör Euskaltel att låna signalen från routrarna från alla sina kunder att erbjuda Wi-Fi till resten av användarna som går på gatan. Som en idé är den ganska bra, och sanningen är att den fungerar bra. Allt du behöver göra är att ladda ner appen "Euskaltel WiFi" på din mobil, konfigurera den och börja surfa.

Ladda ner QR-kod Euskaltel WiFi-utvecklare: Nektar Development Pris: Gratis

Slutlig varning: Akta dig för wifis-kartan för flygplatser!

På vissa webbplatser har vi sett hur användningen av WiFox, en offline-karta som visar lösenorden till wifis från flygplatser runt om i världen. Först kan det verka som en mycket användbar app, särskilt för människor som reser mycket, reklam och andra.

Men var försiktig, eftersom applikationen betalas och enligt sina användare erbjuder den inte tillfredsställande resultat. Det finns inte många flygplatser och majoriteten av dem är öppna Wi-Fi-åtkomst som vi kan hitta utan att behöva köpa appen. I framtiden kanske det kommer att få förbättringar, men det verkar åtminstone för tillfället inte vara den mest rekommenderade lösningen om vi jämför den med resten av alternativen som vi just diskuterat.

Känner du till något annat knep eller metod för att få gratis internet på din mobil? Om så är fallet och du vill dela det med världen, tveka inte att stanna till i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found