De 5 bästa lösenordshanterarna i 2019 - The Happy Android

När du har "skapat liv" på nätet i några år upptäcker du att du har dussintals konton, var och en med motsvarande lösenord. Att komma ihåg dem alla kan vara en riktig galenskap, om du inte alltid använder samma åtkomstkod (och det kan redan vara komplicerat, för om inte, den dag de dekrypterar den, kommer du att ha stora problem).

De mest använda lösenorden de senaste åren är alltid desamma: "lösenord" och "123456", så om vi vill ha lite säkerhet måste vi välja långa och komplexa lösenord. Omöjligt att tvinga oss att ha en elefantminne, att skriva ner dem i en fin Excel-med motsvarande säkerhetskopior- eller att använda en bra lösenordshanterare.

De bästa lösenordshanterarna för 2019 för att skydda dina onlinekonton

Vi kan alltid använda lösenordshanterare för webbläsare, ett bra alternativ för att undvika att behöva komma ihåg lösenorden för alla butiker, appar och forum som vi besöker. I alla fall, dessa typer av chefer är inte så kompletta som de borde vara, eftersom de fortfarande bara är komplement till en applikation vars yttersta syfte är ett helt annat (surfa på Internet).

För att ge ett snabbt exempel tillåter inbyggda webbläsarchefer vanligtvis inte starka lösenord. Något som vi får med en dedikerad lösenordshanterare. Låt oss se då, vilka är de bästa och mest kompletta från och med 2019, kompatibla med båda Android, som iOS, Windows och andra system / plattformar.

1Lösenord

1Password började som en lösenordshanterare enbart fokuserad på Apple, men har sedan dess utvidgat sin kompatibilitet till iOS, Android, Windows och ChromeOS. Det har också ett plugin-program för webbläsare, vilket gör det mycket lättare att hantera och skapa nya lösenord från praktiskt taget vilken enhet som helst.

Dess stora attraktion är mängden extra funktioner den erbjuder. Förutom att fungera som en lösenordshanterare att använda, fungerar det också som verifieringsverktyg. Det tillåter till och med skapa en säkerhetsnyckel för din egen krypteringsnyckel, lägga till ett extra skydd. Naturligtvis kan vi redan komma ihåg det lösenordet, för om inte, inte ens 1Password kommer att kunna hjälpa oss att återställa våra lösenord.

Den har också enReseläge”Som gör att du kan radera känslig data från dina enheter innan du startar en resa och återställa dem när du återvänder med ett enkelt klick. Praktisk, enkel att använda och riktigt komplett. På funktionalitetsnivå, förmodligen den bästa lösenordshanteraren för tillfället. Naturligtvis är den prissatt till $ 2,99 / månad (gratis testmånad).

Prova 1Password

Ladda ner QR-kod 1Password Developer: AgileBits Pris: Gratis

LastPass

Den bästa gratis lösenordshanteraren på marknaden. För närvarande är det den enda som tillåter synkronisering mellan enheter, och den är också kompatibel med en mängd operativsystem. Det fungerar som resten av administratörerna i den här listan: vi sparar användare och lösenord på LastPass-servrarna och kommer sedan åt dem från motsvarande webbläsare eller applikation.

Bland dess funktioner tillåter denna utmärkta nyckelchef oss att:

  • Autoslutför inloggningsformulär.
  • Få varningar om konton som kan äventyras.
  • 2-stegs autentisering.
  • Skanna vår samling för svaga lösenord.

Det finns också en premiumplan med vilken vi får ytterligare funktioner, till exempel 1 GB krypterad lagring i molnet och den så kallade "nödåtkomst", med vilken vi kan ge tillfällig åtkomst till våra lösenord till en annan användare.

Prova LastPass

Ladda ner QR-kod LastPass Password Manager Utvecklare: LogMeIn, Inc. Pris: Gratis

KeePassXC

Om vi ​​inte vill spara något lösenord i molnet är det bästa vi kan använda att använda ett program som KeePassXC. Detta är ett verktyg som vi installerar på vår stationära dator, med vilka vi kan kryptera alla våra användare och åtkomstkoder skydda dem med ett huvudlösenord eller nyckelfil (eller båda). Kompatibel med Windows, MacOS, Linux, Firefox och Chrome.

Skillnaden med andra liknande applikationer är att synkroniseringen istället för att synkronisera vår databas från LastPass-servrarna eller vilket program som helst vi måste göra det själva för hand. Använda filsynkroniseringsverktyg som Dropbox eller SpiderOak (det senare, rekommenderat av Edward Snowden). När den krypterade filen har laddats upp till molnet kan vi komma åt den med vilken enhet som helst som har KeePassXC installerat.

I slutändan är detta den mest transparenta lösningen av alla, eftersom KeePassXC är det enda verktyget i den här listan som är Open Source, vilket innebär att din kod kan analyseras av vem som helst för fel eller fel.

Prova KeepassXC

en plånbok

aWallet är en av de lösenordshanterare som har funnits på marknaden i flera år. Används för att lagra lösenord, bankinformation, kreditkort och alla typer av personlig information.

En mångsidig applikation som uppfyller alla grunderna: AES- och Blowfish-kryptering, innehåller en inbyggd sökmotor, anpassningsbara ikoner och autolåsfunktion. Den innehåller också en generator av säkra lösenord så att vi inte behöver bryta huvudet när vi tänker på ett, även om det här är en funktion som bara kommer i premiumversionen.

En annan intressant detalj är att om vi vill betala för hela versionen är det inte nödvändigt att prenumerera på en månatlig betalningsplan: vi gör en enda betalning i appen och vi kommer att ha proversionen för alltid. I vilket fall som helst kan den gratis versionen vara mer än tillräcklig för de flesta användare. En av de bästa lösenordshanterarna för Android.

Ladda ner QR-kod aWallet Password Manager Utvecklare: Synpet Price: Gratis

Dashlane

Tack vare förbättringarna i de senaste uppdateringarna är Dashlane utan tvekan positionerad som en av de bästa lösenordshanterarna för 2019. En plattform som lyser med sitt eget ljus, med några funktioner som vi inte hittar någon annanstans.

Med funktion "Varningar om säkerhetsöverträdelser", Dashlane tar hand om att övervaka de mörkaste sajterna på Internet för eventuella lösenordsläckor eller läckor. Om du hittar något gap som kan påverka oss personligen, meddela oss omedelbart.

Liksom 1Password använder den en nyckel för att kryptera våra lösenord, även om det inte finns någon möjlighet att synkronisera enheter om vi inte går till premiumversionen (vilket är cirka $ 5 per månad och inkluderar gratis VPN). Med gratisplanen kan du lagra upp till 50 lösenord från en enda enhet.

En annan av dess enastående funktioner är möjligheten till lagra inte våra data på Dashlane-servrar, något som vi inte kan hitta i andra applikationer som 1Password eller LastPass. Det är också kompatibelt med Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, Firefox, Chrome och Edge.

Prova DashLane

Ladda ner Dashlane QR-kod - Password Manager Developer: Dashlane Pris: Gratis

Om du känner till andra lösenordshanterare som är värda, tveka inte att lämna din speciella rekommendation i kommentarfältet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found