Hur man vet vem som ringer dig från ett dolt eller okänt nummer

När en app har mer än 250 miljoner nedladdningar kan det bara betyda två saker: antingen är det en ”social” app, eller så är det en applikation som erbjuder en grundläggande funktion för vår mobil. Truecaller Det faller inom den andra gruppen, eftersom det erbjuder en primär tjänst för alla mobiltelefonanvändare. Identifiera dolda, privata och okända nummer.

Om vi ​​är trötta på att ta emot samtal från företag som erbjuder oss tjänster som vi inte vill ha och vi vill bli av med skräppostFör både samtal och SMS är detta ett verktyg som hjälper oss att lösa problemet på nolltid.

Truecaller, appen för att identifiera dolda samtal och skräppost på Android och iOS

Truecaller är en gratis app tillgänglig för både Android, iOS och Windows Phone, och dess huvudsakliga funktion är att ge lite mer information till alla de okända samtalen. Ansökan bygger på dagordningen för alla Truecaller-användare, liksom en stor mängd ytterligare information som samlas in via internet.

Med detta har han lyckats utarbeta en databas med mer än 3 miljarder telefonnummer. På det här sättet, när en användare märker ett nummer som skräppost, om vi får ett samtal från den telefonen kommer vi att varnas för dess "tvivelaktiga ursprung".

Ladda ner QR-kod Truecaller: ID och samtalslogg, skräppost Utvecklare: True Software Scandinavia AB Pris: Gratis

Hur man vet vem som ringer dig från ett dolt, privat eller okänt nummer med Truecaller

För att starta Truecaller behöver vi bara installera appen i vår terminal och öppna appen - den är gratis och kräver inte rootbehörigheter. Första gången vi kör det, kommer att begära tillgång till vår agenda, samtal och SMS.

På huvudskärmen kommer vi att se samtalshistoriken för vår telefon och ersätta alla de okända numren efter det faktiska avsändarens namn. Inte alla siffror finns i Truecaller-databasen, men sanningen är att den är förvånansvärt effektiv.

Om vi ​​klickar på en post i samtalshistoriken eller på en kontakt i telefonboken kommer vi att kunna veta samtalets ursprung -land eller ursprungsstad- och utföra olika åtgärder, t.ex. blockera telefonnummer så att inga fler samtal eller SMS kommer in i oss eller lägger till identifikationsetiketter.

Tack vare dessa etiketter, om en annan användare får ett samtal från samma nummer - låt oss säga att det är ett telemarketingföretag - kommer numret att åtföljas av vissa etiketter som «Informationsteknologi"Eller"Inköp»Det hjälper oss att känna till det samtalets natur. Ganska praktiskt, eller hur?

Är det säkert att använda Truecaller?

Truecaller är en svensk applikation utvecklad av True Software Scandinavia AB och dess databas är certifierad av Svenska myndigheten för press. Ingen gillar att dela numren i telefonboken, men det är ett viktigt krav för att appen ska fungera. Utan kollektivt stöd skulle det vara omöjligt för en sådan applikation att existera.

Med detta sagt använder appen bara användarnummer till mata din egen databas. Om vi ​​håller med om detta kommer vi inte att ha stora problem med att använda applikationen. Det är inte en skadlig app och innehåller inte heller virus eller liknande berättelser.

Andra appar för att identifiera samtal från dolda, privata eller skräppostnummer på Android

Förutom Truecaller har Android ett stort antal liknande applikationer, till exempel Whoscall eller DU-uppringaren. De har inte en så omfattande databas, men båda värderas ganska positivt av samhället.

Ladda ner QR-kod Nummerpresentation och blockering - DU-samtalsutvecklare: DU APPS STUDIO - BATTERY & BOOSTER Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Whoscall - nummerpresentatör och blockeringsutvecklare: Gogolook Pris: Gratis

Vad tycker du om den här typen av applikationer? Har du någonsin provat dem? För att prata om de här andra ämnena, tveka inte att stanna vid kommentarområdet.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found