Blackview A20 Pro i granskning, ett basområde med "Amazon's Choice" -tätningen

I dagens granskning tittar vi på Blackview A20 Pro. En ingångsterminal från en av de mest kända tillverkarna i det asiatiska mellanklassen. En smartphone som är utvecklingen av Blackview A20, en ultraekonomisk mobil (50 euro) som vi redan pratade om i den här bloggen för några månader sedan. Vilka förändringar omfattar den här nya Blackview A20 Pro?

Innan vi börjar måste vi säga att det är en terminal som har märkts med "Amazon's Choice" -tätningen, varumärket som Amazon sätter på sina rekommenderade produkter till följd av sina positiva recensioner, bra pris och snabb leverans. Så är det verkligen värt det?

Blackview A20 Pro, en "gerillatelefon" med en 5,5-tums HD-skärm för mindre än 70 euro

Det första vi måste kommentera är att vi tittar på en telefon för första gången användare, med mycket grundläggande egenskaper. Priset är långt under 100 euro, vilket gör att det väcker mycket uppmärksamhet som en möjlig gåva för de minsta i huset, eller människor som inte använder mobilen regelbundet.

Design och display

I fallet med en sådan mobil är det uppskattat att designen är ganska nöjd. Den är elegant, har böjda kanter och vikten når knappt 170 gram, vilket är mycket bra. På främre fästet en 5,5-tums skärm med HD-upplösning (1440 x 720p) och bildförhållandet 18: 9. Den finns i svart, blå och guldfärger.

På baksidan hittar vi fingeravtrycksdetektorn, liksom en dubbelkamera med en blixt i ett horisontellt arrangemang.

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå, som vi nämnde tidigare, hittar vi komponenter i basområdet som rör maskinen. Å ena sidan har vi det ett MTK6739 Quad Core-chip som körs på 1,3 GHz, åtföljd av 2 GB RAM och 16 GB internt lagringsutrymme som kan utökas upp till 32 GB via micro SD-kort. Operativsystemet är Android 8.1 Oreo.

När det gäller prestanda kommer vi inte att ha problem med att navigera, prata på WhatsApp, titta på videor och installera den udda appen. Men och hur kan det vara annorlunda, Blackview A20 Pro är inte en mobil för att spela spel med mycket grafisk belastning. En mycket blygsam men kompatibel telefon om vi använder den för vad den var designad.

Kamera och batteri

När du släpper en sådan billig telefon finns det inget annat val än att skära ner där det är möjligt. Detta betyder vanligtvis en kamera långt under genomsnittet, och detta är inget undantag. Vi har åtminstone det en dubbelkamera (8MP + 0,3MP), vilket innebär att vi kan ta bilder med bokeh-effekt.

Autonomi, å andra sidan, är ett avsnitt som ganska drar nytta av helheten. Genom att ha en processor som inte förbrukar många resurser kan 3000 mAh batteri de används mycket bättre än i en mer kraftfull smartphone.

Anslutning

A20 Pro har Dual SIM (nano + nano), Bluetooth 4.2, ett 3,5 mm hörlursuttag och en micro USB-laddningsport.

Pris och tillgänglighet

När denna recension skrivs finns Blackview A20 Pro tillgänglig på Amazon för ett ungefärligt värde på 69,99 euro. Ett riktigt attraktivt värde för pengarna om det vi letar efter är en billig smartphone som kan få oss att bråttom.

Yttrande och slutlig bedömning

Är det värdigt "Amazon's Choice" -tätningen? Det verkar ganska passande. Är det bättre än andra billiga mobiltelefoner från märken som UMI eller Oukitel? Tja, där beror det på var och en. På hårdvaru- och prisnivån kommer vi inte att hitta mycket skillnad, så det mest normala är att vi väljer utifrån dess visuella aspekt. Denna A20 Pro har en ganska nykter och elegant design, som kan tippa balansen till dess fördel i en hypotetisk jämförelse med alla andra billiga mobiltelefoner.

[P_REVIEW post_id = 13223 visual = ’full’]

Kort sagt, en telefon utformad som en åtkomst- eller inmatningsenhet för nya användare. Perfekt för att utföra grundläggande funktioner och med ett ganska uppdaterad operativsystem (något som inte alltid är lätt att hitta i denna prisklass).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.