Så här ställer du in en telefon för nödsituationer på Android

Mobiltelefoner har blivit ett "verktyg för allt": vi kan se foton, skicka meddelanden eller kolla nyheterna bland många andra saker. För varje behov finns en app eller funktionalitet som redan har beaktat den långt före oss. Tänk sedan om vi har en nödsituation och behöver ringa någon eller dela vår medicinska information, men är vi disponerade?

Att drabbas av en olycka, en hälsokris eller någon annan typ av nödsituation är något som redan övervägs i Android. Men för detta är det nödvändigt att vi ägnar ett par minuter i förväg åt ställa in nödsystemet, för när vi verkligen behöver det. Bättre att vara framsynt än att ångra senare, menade ordspelet.

Hur man skapar ett telefonnummer för nödsituationer, tillsammans med vår medicinska information och personliga information

Om vi ​​tappar medvetandet eller har en allvarlig olycka och får extern hjälp kan den personen (om de inte känner till PIN-koden eller mönstret) inte få tillgång till det inre av vår mobiltelefon. Det är klart! Därför tillåter Android oss ​​att förbereda en liten fil med våra medicinska data och ett telefonnummer som kan ringas inget behov av att låsa upp din smartphone.

Beroende på anpassningsskiktet och Android-versionen av vår telefon kan konfigurationen för räddningstjänsten variera avsevärt. I vilket fall som helst är riktlinjerna att följa, i allmänna ordalag, alltid desamma:

  • Vi tar mobilen och går till terminalens upplåsningsskärm. Om vi ​​inte har en ännu konfigurerar vi den genom att lägga till en PIN-kod eller låsa upp mönster från Android-säkerhetsinställningarna.
  • Längst ner på låsskärmen letar vi efter ordet "NÖDSITUATION”Och klicka på den.

  • Klicka två gånger på knappen "Nödinformation”, Och på nästa skärm på pennikonen. Vi anger vår PIN-kod eller låser upp mönstret för att fortsätta.

  • På detta sätt kommer vi åt en panel där vi kommer att ange vår personliga information för nödsituationer. Vi lägger till all relevant information, såsom namn, adress, allergier, medicinering och om vi är organdonatorer.

  • Slutligen, i avsnittet ”Nödkontakter"Vi lägger till telefonnumret till den person vi vill ringas upp vid behov.

På det här sättet, om vi drabbas av en allvarlig nödsituation och någon plockar upp vår mobil, genom att klicka på "NÖD" -knappen på upplåsningsskärmen, kan all information som vi just har lagt till nås. Dessutom kan de ringa den etablerade nödkontakten utan att behöva låsa upp telefonen.

Hur vi delar vår plats i farliga situationer

Förutom den grundläggande konfigurationen som vi just har diskuterat, erbjuder Android andra lösningar i form av en dedikerad applikation. Detta är fallet med "Betrodda kontakter", en app utvecklad av Google med vilken vi kan dela vår plats i realtid med andra familjemedlemmar i nödfall.

Ladda ner QR-kod pålitliga kontakter Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Dess funktion är väldigt enkel. När vi har loggat in och verifierat vårt nummer måste vi bara följa dessa steg:

  • I fönstret "Dela din plats med dina betrodda kontakter" väljer vi "AKTIVERA".
  • Därefter väljer vi de betrodda kontakterna i vår telefonbok genom att klicka på "LÄGG TILL" eller "BJUD IN".

När vi har slutfört den första installationen kommer vi att kunna dela vår plats om vi befinner oss i en nödsituation.

Verktyget tillåter också våra betrodda kontakter begära vår plats om de tror att vi är i fara. Om vi ​​är okej kan vi neka begäran. Men om vi inte kan svara, kommer applikationen efter ett tag att dela vår senast kända plats.

Bland andra funktioner kan vi också schemalägg vår plats som ska delas på ett visst ögonblick.

Kort sagt, en tjänst som perfekt kompletterar nödknappen som Android tar med från fabriken och ett perfekt verktyg om vi har minderåriga under vård eller familjemedlemmar i utsatta situationer.

Andra alternativ: Safe365 (Alpify)

Slutligen är det värt att nämna att det också finns andra appar som syftar till att hantera möjliga nödsituationer. Vi pratar om applikationer som Safe365, tidigare känt som Alpify.

Ladda ner QR-kod Safe365❗App för vård av dina äldre och mer Utvecklare: Safe365 Pris: Gratis

Ett verktyg som kombinerar de två verktyg som vi har sett i föregående stycken. Å ena sidan låter det oss veta var alla familjemedlemmar befinner sig i realtid, och även kontakta räddningstjänsten om vi upptäcker en farlig situation. Sanningen är att det inte är dåligt alls.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.