Konvertera din gamla hårddisk till en extern USB-hårddisk - The Happy Android

När vi köper en ny dator är en av de vanligaste frågorna vanligtvis vad man ska göra med den gamla utrustningen. Om vår gamla dator fortfarande har hårddisken i gott skick Ett intressant alternativ kan vara att återanvända det genom att konvertera det till en extern lagringshårddisk.

Numera säljer de fodral som är tillräckligt små och eleganta, med alla nödvändiga ledningar, så att allt som behövs är att ta isär hårddisken och sätta in den i sin låda för att börja använda den som en USB-enhet. Det rekommenderas också, om det är en hårddisk där vi har installerat ett operativsystem, formatera det för att göra det rent och klart. Stegen som ska följas under hela denna process är som följer:

  • Leta reda på och demontera hårddisken från din stationära eller bärbara dator. Bärbara hårddiskar är vanligtvis storleken på ett cigarettpaket (2,5 tum). De stationära är å andra sidan större (3,5 tum) och har storleken på en fickbok.
Hårddisk på en bärbar dator
  • Få ett hölje för din hårddisk. Dessa typer av höljen levereras vanligtvis med sin egen styrenhet, IDE- eller SATA-kablar och USB- och strömkontakter (inte alla behöver en strömkabel). När du köper fodralet, ta hänsyn till vilken typ av kontakt du behöver för din hårddisk. Det finns två typer: IDE och SATA. De flesta av dagens enheter använder SATA-kontakter. Dessa typer av ärenden är ganska billiga och vi kan få dem online för högst 8 EUR.
Skillnad mellan en SATA-disk och en annan IDE / bild: estutoriales.com
  • När du väl har lådan allt du behöver göra är att ansluta disken till fodralet. Montera lådan och anslut den via USB till vilken dator eller enhet som helst. Det rekommenderas som jag nämnde tidigare, utför ett diskformat. För att formatera, välj bara disken i Windows (från "Detta lag / Mitt team”) Med höger knapp och välj“Formatera”.
En av mina gamla hårddiskar konverterade till en extern HD

Det är ett riktigt intressant alternativ att återanvända gammalt material som inte kräver stora ansträngningar och det kan användas till många saker. Till exempel använder jag hårddisken på min gamla bärbara dator som en extern lagringsenhet för min Wii U-konsol, vilket ger den liv och en användning som den annars inte skulle ha (tills nyligen samlade den damm i ett hörn ...).

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found