Så här tar du bort ett Facebook-konto permanent 2018

Trött på din Facebook-profil och vill radera den? Inte alla använder Facebook, oavsett hur mycket en profil skapades under dess tid och till och med tog den med en viss smak. Sociala nätverk är inte för alla grannars barn, och om vi inte använder det är det ibland bäst att avregistrera sig från vår sida. Därför kommer vi i dagens handledning att se hur man tar bort ett Facebook-konto permanent och för alltid.

hittills Mark Zuckerbergs företag inte att han gjorde det exakt lätt för oss när vi avslutar prenumerationen på vår profil. Facebook kommer på alla möjliga sätt att försöka förhindra att det händer. Men om vi redan har det klart och beslutat, låt oss gå till jobbet!

Skillnader mellan att inaktivera och ta bort ett konto på Facebook

Innan du startar det är viktigt att skilja mellan att inaktivera och ta bort ett konto Från Facebook. När vi inaktiverar ett Facebook-konto:

  • Det är en tillfällig åtgärd: vi kan återaktivera det när vi vill.
  • Människor kan inte se vår bio, och vi visas inte heller i sökresultaten.
  • Viss information kan fortfarande vara synlig (såsom meddelanden vi skickar).

Å andra sidan, om det vi vill är att helt eliminera det med all information, foton och videor som vi har publicerat, blir saker och ting lite komplicerade. Tja, det var tidigare, för med den nya dataskyddslagen verkar det som om Facebook har lagt batterierna och nu är det mycket enklare.

Lite längre ner kommer jag också att ge dig ett litet säkert uppförande. En direktlänk för att begära avbokning och fullständig radering. Men låt oss gå igenom delar ...

När vi tar bort ett Facebook-konto:

  • En gång borttagen vi kommer aldrig att kunna komma tillbaka. Det är en definitiv och oåterkallelig åtgärd.
  • Facebook tar 14 dagar att behandla den slutliga begäran om att avsluta prenumerationen.
  • Facebook kan ta upp till 90 dagar att ta bort all vår information från sin databas.
  • Företaget varnar för att viss information eller information kan lagras i dess databaser, men utan våra personuppgifter.
  • Det finns information som fortsätter att finnas, till exempel meddelanden som skickas till andra användare.

Nu när vi har allt mer definierat, låt oss gå till kärnan i saken.

Hur man tar bort ett Facebook-konto för alltid

Om vi ​​redan är beslutade och vi vill ta bort vårt Facebook-konto permanent är det första du ska göra att hitta det här alternativet på det sociala nätverket. Så du blir inte galen, här är en liten steg-för-steg-guide:

  • Klicka på rullgardinsmenyn som visas längst upp till höger på en Facebook-sida.
  • Vi klickar på "Miljö”.

  • Vi klickar på "Din Facebook-information”I den vänstra kolumnen.
  • Klicka på "Ta bort ditt konto och din information”.
  • Slutligen bekräftar vi borttagningsbegäran genom att klicka på "Ta bort mitt konto”.

Obs! Innan vi fortsätter med borttagningen ger Facebook oss möjligheten att ladda ner en säkerhetskopia med all data som vi har samlat över tiden. Praktiskt såväl som rekommenderat.

Efter 14 dagar börjar processen för slutgiltig radering av vårt konto. Under denna tid kontot förblir avaktiverat och vi får avbryta borttagningen.

För att avbryta den slutgiltiga raderingen behöver vi bara logga in igen, och i meddelandet som visas klickar du på "Avbryt radering”.

Så här tar du bort ett Facebook-konto från mobilen

Om vi ​​använder en mobiltelefon, oavsett om det är Android, iOS eller Windows Phone, är det enklaste sättet att permanent avbryta vår Facebook-profil följande:

  • Från webbläsaren kommer vi till följande direktlänk: //www.facebook.com/help/delete_account
  • Klicka bara på "Ta bort mitt konto”Att begära definitivt radering av vårt Facebook-konto.

Vi kan också använda den här länken för att ta bort kontot från en PC eller stationär dator.

Hur du inaktiverar din Facebook-profil

Det är möjligt att vi inte är helt klara av att prenumerera på vår Facebook-profil. Vi har många foton, videor, minnen, och trots allt kan det vara inget annat än en hottie för tillfället. Senare kommer vi kanske ångra det och då kommer det inte att gå tillbaka.

I dessa fall kan vi begränsa oss till att inaktivera vårt Facebook-konto genom att följa följande steg:

  • Vi klickar på rullgardinsmenyn längst upp till höger på vilken Facebook-sida som helst.
  • Klicka på "Miljö”.
  • Klicka på "i den vänstra kolumnenallmän", och vi ska"Hantera konto”.
  • Här väljer vi "Inaktivera konto”Och vi följer bekräftelsestegen.

Tänk på att, om vi inaktiverar Facebook-kontot, men vi har Messenger, den senare kommer att fortsätta att arbeta. Det betyder att vi fortfarande kan chatta i Messenger, att vårt profilfoto fortsätter att visas i meddelandeprogrammet och att andra användare också kan söka efter oss inom Messenger.

Hur inaktiverar du Messenger

Därför, om vi hittills också använde Messenger, är det bäst att inaktivera det ändå:

  • Vi öppnar Messenger.
  • Vi klickar på vårt profilfoto i det övre vänstra hörnet, "Sekretess och villkor -> Inaktivera Messenger ”.
  • Vi skriver vårt lösenord och klickar på "Fortsätta”.
  • Till slut berörde vi ”Avaktivera”.

Nu när vi har inaktiverat kontot, om vi en dag vill återställa det, behöver vi bara logga in med vårt vanliga användarnamn och lösenord.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.