Blame!, Netflix sista stora anime - The Happy Android

”Ingen vet hur länge staden har varit i denna stat. En dag plötsligt började smitten och människorna tappade förmågan att ansluta sig till staden. Efter det började staden utvidgas slumpmässigt och säkerhetssystemet ansåg att de mänskliga invånarna var olagliga. Och han började utrota dem. "

så börjar det Skylla!, den nya anime-filmen regisserad av Hiroyuki Seshita och baserad på den homonyma mangan av Tsutomu Nihei. En cyberpunk-klassiker som äntligen ser ljuset i form av en animerad långfilm för hand av Netflix, hade premiär den 20 maj.

Berättelsen, som ligger i en mörk, post-apokalyptisk framtid, innehåller mänskligheten alienerad av en verklighet som domineras av teknik. Även om filmen tar många begrepp och idéer från den ursprungliga mangan, främst från volym 2 och 3, berättar den en helt oberoende och "självavslutande" historia som kan ses utan att man måste läsa mangan i förväg. Killy, den mystiska huvudpersonen i detta Skylla! leta efter människor som har nätverksterminalgenen, de enda människor som maskiner inte kan döda. Under resan kommer din väg att korsa den för en liten koloni av överlevande människor.

Sanningen är att ritningen och animationen ser riktigt spektakulära ut. Den har den blandningen av stel CGI och traditionell anime som på något sätt passar filmens övergripande ton och övergripande atmosfär. Lite i linje med Ajin, men med en mer kraftfull, detaljerad och organisk visuell aspekt.

"Staden", den dystra sammanslagningen av cementblock, kretsar och teknik lyckas förmedla en känsla av urskillningslös och skrupelfri terror det gör att vi inte ger ett öre till huvudpersonerna varje gång de möter några av sina maskiner.

En film som lyckas behålla intresset, med ett bra soundtrack, fantastiska stämningar och några ganska snygga och imponerande actionscener. Kort sagt, en film gjord med handel och som kommer att glädja både fans av mangaka mästerverk Nihei, liksom anime och science fiction älskare i allmänhet.

Netflix | Se Skylla! Uppkopplad

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.