Xiaomi Redmi 6A i analys, Xiaomis nya inträdesområde

Xiaomi har just presenterat sin nya ingångslinje för mobiltelefoner, Xiaomi Redmi 6 Y Xiaomi Redmi 6A. Två terminaler som anländer för att ersätta Redmi 5, bara 6 månader efter lanseringen.

Idag fokuserar vi på Xiaomi Redmi 6A, den mest ekonomiska modellen i linjen, med några enastående nyheter, som hoppet från Snapdragon till Mediatek vad gäller processorn. Vem skulle ha sagt det för bara ett år sedan! En Xiaomi med Mediatek CPU? Det är så det är…

Xiaomi Redmi 6A i analys: långsträckt skärm, Helio A22 CPU och Android Oreo för 100 euro skalad

Basområdet är knepigt territorium. Du måste försöka spara kostnader och ändå presentera en attraktiv produkt som folk vill köpa. Här döljer Xiaomi mycket i design, vilket gör att det verkar vid första anblicken att vi står inför ett mellanklass, mer än någonting annat. Kommer resten av komponenterna att vara i nivå?

Design och display

Xiaomi Redmi 6A har en 5,45-tums skärm i 18: 9 med en HD + -upplösning på 1440x720p och en pixeldensitet på 295ppi. Enheten har en polykarbonat- och glaskropp med måtten 14,75 x 7,15 x 0,83 cm och en vikt på 145 gram.

Vi står verkligen inför en terminal med en attraktiv design. Tillverkaren verkar vara riktigt stolt, eftersom den till och med har gett designen sitt eget namn: ”Liten Yang Willow Midja", Eller vad är detsamma," Liten midja på pilen Yang ".

Redmi 6A finns i färgerna grå, blå, rosa och champagne.

Kraft och prestanda

När vi går in i tarmarna på 6A upptäcker vi interiören i ett basområde. En processor Helio A22 Quad Core 12nm körs på 2,0 GHz, 2 GB RAM-minne Y 16 GB internt utrymme kan utökas upp till 256 GB via SD. Operativsystemet i kommando: det senaste Android 8.1 Oreo med nya MIUI 9.

Med dessa rotting ser vi att terminalen inte beter sig så illa som man kan förvänta sig från en låg nivå. Ja, den har inte mycket RAM och vi kommer antagligen att behöva hantera en micro SD för att ha lite mer utrymme, men processorn ger allt den kan och mer.

För att ge oss en idé, erbjuder ett resultat i Antutu på 55 277 poäng. En föreställning som närmar sig och till och med överträffar många kinesiska mellanklasser som vi kan hitta idag i butiker. En processor med 4 kärnor, ja, men med en ganska hög klockhastighet.

Den stora frånvaron är fingeravtrycksläsaren, som har ersatts med ansiktsigenkänning. En funktion som är möjlig i denna Xiaomi Redmi 6A tack vare Android Oreo och dess Face ID.

Kamera och batteri

För kameran på Redmi 6A har Xiaomi valt en bakre lins på 13 MP med PDAF och bländare f / 2.2 och en 5MP selfie-kamera med stående läge, ansiktsavkänning och panoramaläge. Det är inte den bästa kameran i världen, men för en mobil på mindre än 100 euro är sanningen att den inte är dålig.

När det gäller batteriet, terminalen monterar ett 3000mAh batteri med micro USB-laddning. Det är inte en överdriven belastning, men med tanke på processorns låga förbrukning och dess kompakta skärm är det mer än tillräckligt för användning utan alltför många bekymmer om autonomi.

Pris och tillgänglighet

Xiaomi Redmi 6A är nu tillgänglig på webbplatser som GearBest till ett pris av 103,07 €, cirka 117,65 dollar att ändra. Ett knockdown-pris för en enhet som säkert kommer att svepa genom det billigare utbudet av mobiltelefoner.

Kort sagt, det är inte en smartphone som innoverar i något avsnitt, men den erbjuder en prestanda långt över genomsnittet inom sina konkurrenter, den är elegant, kameran är inte dålig och utrustar också Android 8.1, något som fortfarande inte är så vanligt bland de mest ödmjuka mobilerna.

En rekommenderad telefon för nya användare och de som letar efter något anständigt till ett så lågt pris som möjligt.

GearBest | Köp Xiaomi Redmi 6A

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found