Hur man söker efter royaltyfria bilder på Google - The Happy Android

Ett av de första problemen som vi vanligtvis stöter på när vi skapar en blogg eller en webbsida är relaterade till användningen av bilder från tredje part. Vad sägs om upphovsrätt? Många människor, på grund av brist på resurser eller kunskap, brukar använda bilder som tagits direkt från Googles sökresultat, och det kan vara ett misstag eftersom vi kan hoppa över upphovsrätt i stil.

Sedan 2014 innehåller Google en ny sökruta som filtrerar bilder enligt deras användningsrättigheter, vilket i hög grad underlättar sökandet efter bilder till vår webbplats. Om vi ​​går till Google Bilder och väljer "Sökverktyg”Vi får se hur en ny meny visas, där vi kan filtrera sökresultatet enligt följande kriterier:

  • Inte filtrerat efter licens: Bilderna som visas har ingen typ av filter.
  • Märkt för återanvändning med modifieringar: Du kan använda bilden och göra ändringar i den som du vill.
  • Märkt för återanvändning: Du kan använda bilden men utan att göra några ändringar i den.
  • Märkt för icke-kommersiell återanvändning med modifieringar: Du kan använda bilden och göra ändringar efter eget tycke, men utan kommersiella ändamål. Det vill säga att det inte är tillåtet att använda det om du uppnår ekonomiska fördelar.
  • Märkt för icke-kommersiell återanvändning: Du kan använda bilden utan kommersiella ändamål och utan möjlighet att göra ändringar på den. Det vill säga att du kan använda den för ett jobb eller projekt, men utan att göra ändringar i bilden och så länge du inte får någon ekonomisk fördel.

Hur som helst, och även om det här är de allmänna riktlinjerna, Google klargör följande:

Innan du använder innehållet igen, se till att dess licens är legitim och kontrollera de exakta villkoren för återanvändning. Till exempel kan licensen kräva att du bekräftar skaparens bild när du använder den. Google kan inte veta om licenstaggen är legitim, så vi har ingen kunskap om huruvida innehållslicensen är legitim. "

Det vill säga, när bilden väl är lokaliserad, är det tillrådligt att alltid besöka källsidan för att se till att bilden verkligen är gratis och att vi inte behöver utföra några ytterligare åtgärder, som att citera källan. När vi väl har säkerställt detta, fria regeringstid.

Förutom denna fantastiska bildkälla som är Google finns det också många andra sidor som är värd för royaltyfria bilder och som vi kan använda för att ge näring åt oss. Om du är intresserad här har du en länk till andra 10 gratis bildbanker.

Om du också är intresserad av att skaffa andra typer av resurser för din webbplats rekommenderar jag att du tittar på följande inlägg:

De bästa gratis teckensnitten

De bästa fria spriterna

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found