Elephone P8 mini i granskning: ett mellanklass med en 16MP främre kamera

Efter den framgångsrika Elephone S7, en smartphone tydligt inspirerad av Samsungs välkända Galaxy S7 och som gav så bra resultat till det asiatiska företaget, presenterar Elephone Elephone P8 mini. Vi räknar redan med att termen "mini" bara avser terminalens storlek, eftersom vi, när vi tittar på andra aspekter, upptäckte en mycket välutrustad enhet och ovanligt att se bland mobilerbjudandena på den nuvarande marknaden.

I dagens granskning tittar vi på Elephone P8 mini, en kompakt terminal med riktigt attraktiva specifikationer och ett justerat pris som få andra. Ska vi ta en titt på det?

Design och display

Även om namnet på P8 påminner oss på ett visst sätt om Samsung S8, hur sant det är likheterna mellan båda terminalerna går inte mycket längre, åtminstone vad gäller design och utseende.

Vi står inför en kompakt enhet som fly från den nuvarande trenden med phablets med en gigantisk skärm och levererar en lätt 5-tums som passar perfekt i fickan. Med rundade kanter, med beröringsknappar på framsidan och en fingeravtryckssensor på baksidan, kommer Elephone P8 i 3 olika färger: röd, blå och svart.

Enheten har en utmärkt skärm med 1080p Full HD-upplösning och 95% NTSC, som kan visa en bred färgskala. Den innehåller också en ny bild- och färgprocessor, som i början skulle förbättra bildkvaliteten avsevärt jämfört med tidigare modeller.

Kraft och prestanda

Med tanke på att vi står inför ett mellanklass som knappt överstiger 100 euro, måste vi erkänna tillverkaren för sitt försök att leverera en uppriktigt kompetent terminal.

Elephone P8 mini är utrustad med den vanliga 1,5 GHz 8-kärniga MTK6750T 4 GB RAM och 64 GB internt lagringsutrymme, kan utökas upp till 128 GB med kort. En vinnande kombination (4 GB + 64 GB) som vi hittills bara kunnat se i terminaler med mycket mer djup för konsumentens ficka.

En annan stor nyhet är inkluderingen av ett nytt lager av personalisering för det operativsystem som heter ELE OS 1.0, som försöker uppnå en mer upplevelse användarvänlig, byggd på Android 7.0.

I allmänhet en terminal med bra prestanda och supervitaminerad när det gäller RAM och lagringsutrymme.

Kamera och batteri

Vi kommer till stjärnpunkten för Elephone P8 mini: dess kameror. Vissa kameror som kommer att försöka tillfredsställa alla typer av användare. Å ena sidan hittar vi på framsidan en 16,0MP-upplösningslins, mycket kraftfullare än den vanliga 5.0MP som de flesta medelstora tillverkare är vana vid. Selfie-kameran har också ansiktsigenkänning och dra nytta av ljuset från skärmen i form av stöd för att få bättre foton i miljöer med svagt ljus.

Å andra sidan hittar vi en dubbel kamera med 2 linser, en 13,0 MP och en 2,0 MP för att fånga djup och därmed uppnå den önskade suddighetseffekten som kallas bokeh.

När det gäller autonomin för denna P8 mini hittar vi med ett lite mer än kompatibelt 2860mAh batteri. Sanningen är att du kunde ha bett om lite mer i detta avseende (kanske för att nå 3000mAh?), Men med tanke på att den monterar en mindre skärm än vanligt idag, kan de 2860mAh definitivt ge mycket mer av sig själv i Elephone P8 än ett mycket kraftfullare batteri i en terminal på till exempel 5,5 tum. Tänk på att regeln + batteri = + autonomi inte alltid uppfylls.

Pris och tillgänglighet

Den nya Elephone P8 mini Den släpptes den här veckan och är för närvarande i marknadsföring på GearBest. Dess vanliga pris är 139,99 dollar (cirka 124 euro vid bytet), men mellan 31 maj och 4 juni kommer butiken att säljas varje dag från 09:00 UTC, de första 20 enheterna för endast 99,99 dollar, en riktig affär till drygt 88 euro.

Kort sagt, Elephone P8 mini ser oss som ett mellanklass med flera premiumfunktioner och alla röster för att lyckas, särskilt bland dem som söker en billig terminal, med muskler i RAM, det inre utrymmet och över allt, en selfie-kamera och en dubbel bak som kommer att glädja älskare av mobilfotografering.

GearBest | Elephone P8 mini-kampanj

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found