Hur man schemalägger automatisk sändning av e-postmeddelanden i Gmail

Inbox har varit en av de bästa e-postapparna i många år. Nu när Inbox äntligen har stängts av kan Google äntligen fokusera på att leverera en bättre upplevelse på sin huvudsakliga e-posthanterare, Gmail. Och vi behöver inte vänta för länge för att se dessa förbättringar. Vi har faktiskt sett en av de viktigaste i aktion: schemaläggning av automatisk sändning av e-post.

Hittills var detta en funktion som vi bara kunde få via tredjepartsapplikationer eller tillägg som Boomerang eller IFTTT. Lyckligtvis kan vi nu schemalägga sändningen av e-postmeddelanden. Mycket mer praktisk och elegant när det gäller användbarhet.

Gmail har till och med inkluderat nya funktioner som hittills var exklusiva för tillägg som ovan nämnda Boomerang. Som till exempel möjligheten att tysta konversationer eller ställa in automatiska påminnelser. I vilket fall som helst fortsätter Boomerang att erbjuda unika funktioner, till exempel inkorgens stoppfunktion eller meddelandespårning. Du kan ladda ner den från HÄR om du är intresserad!

Med det sagt, låt oss klippa till jakten och se hur vi kan inbyggt automatisk utskick i Gmail.

Så här planerar du att skicka e-postmeddelanden i Gmail (skrivbordsversion för webbläsare)

Driftsättningen av det här nya verktyget sker på ett stegvis sätt. Därför, om vi fortfarande inte har det tillgängligt i vår Gmail eller om vi inte ser det, kan vi behöva uppdatera applikationen (när det gäller Android) eller vänta några dagar tills den kommer officiellt till vår enhet.

  • När vi väl har aktiverat den här nya funktionen är det första vi måste göra att skriva ett e-postmeddelande som vanligt.
  • När vi är redo att planera sändningen, klicka på listrutan som visas bredvid "Skicka”. Vi väljer "Planera frakt”.

  • Därefter visas en ny meny med flera förinställda leveransalternativ, till exempel "Imorgon bitti"Eller"Imorgon eftermiddag”. Vi kan också konfigurera ett datum och tid som vi valt för att skicka e-postmeddelandet.

  • När datumet är valt ser vi ett meddelande som säger något som “planerar leverans ...”. Om allt gick bra får vi en typ av bekräftelse "Planerad leverans”.

Vid denna punkt, om vi vill ändra datum och tid för sändningenkan vi göra det genom att öppna e-postmeddelandet igen och upprepa samma steg som vi just diskuterade.

Hur man schemalägger automatisk utskick i Gmail (Android)

Att utföra denna uppgift på mobila Android-enheter varierar inte mycket jämfört med skrivbordsversionen.

  • Först skriver vi e-postmeddelandet i fråga.
  • Klicka på menyknappen bredvid skickaikonen (tre vertikala prickar). En rullgardinsmeny öppnas och vi väljer "Planera frakt”.

  • Som i datorversionen av Gmail kommer vi att se ett nytt fönster med flera leveransalternativ. Naturligtvis låter systemet oss också välja ett anpassat leveransdatum och -tid.
  • Efter detta kommer ett meddelande att visa att sändningen programmeras och ett annat som bekräftar det definitivt.

Hur kan det vara annorlunda, här kan vi också ändra leveransdatum genom att öppna e-postmeddelandet igen och följa samma steg.

Kort sagt, ett nytt verktyg som ger den officiella Googles e-posthanteraren lite mer karaktär. En chef som, kom ihåg, presenterades nästan som "ett stort skämt" mot Hotmail i den berömda April's Fool 2004, och som har slutat bli en av de mest använda fria postförvaltarna på planeten.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.