Gratis och obegränsat VPN med Turbo VPN-appen - The Happy Android

VPN-anslutningar hjälper oss att upprätthålla integritet och anonymitet när vi surfar på Internet. Ett mycket nödvändigt verktyg om vi inte vill att de webbplatser som vi besöker ska spåra vår plats, eller att vår ISP (Internetleverantör) kan känna till våra vanor i nätverket.

Här på bloggen på senare tid har vi pratat om några få gratis VPN-tjänster, som Windscribe (min favorit hittills) eller den som den välkända Opera-webbläsaren erbjuder för Android i några månader. Idag tar vi ett nytt alternativ som heter Turbo VPN som presenterar en mycket intressant uppsättning funktioner och som också är gratis. Låt oss se vad den består av!

Turbo VPN: ett virtuellt privat nätverk för Android, gratis och med 8 platser att välja mellan

Hur Turbo VPN fungerar är ganska enkelt. Vi installerar appen på vår Android, accepterar användarvillkoren (vi pratar om det lite senare) och vi kommer automatiskt att skickas till appens huvudpanel.

Ladda ner QR-kod Turbo VPN - Gratis VPN och gratis proxyserverutvecklare: Innovativt anslutningspris: Gratis

Här hittar vi två knappar:

  • Världsglob: Ligger i den övre högra marginalen, genom att klicka på denna ikon kommer vi till listan med servrar. För närvarande finns det 8 olika länder tillgängliga som vi kan använda gratis: Nederländerna, Storbritannien, USA (New York), USA (San Francisco), Kanada, Tyskland, Indien och Singapore.
  • Morot: Den här orange knappen är den som vi måste trycka på när vi vill aktivera eller inaktivera VPN-anslutningen på vår enhet.

Om vi ​​visar menyn till vänster på Turbo VPN kommer vi också att se några intressanta inställningar. Från alternativet "Appar som använder VPN"vi kan filtrera appar och välj vilka applikationer som ansluter med VPN och vilka som inte gör det. Något som kan vara bra om vi vill göra ett undantag när vi använder den här tjänsten.

I panelen "inställningar”Vi kommer också att ha möjlighet att välja vilken typ av anslutning (OpenVPN eller IPSec) och om vi vill att den ska anslutas automatiskt när applikationen startar.

Det är också värt att nämna att om vi gillar tjänsten mycket och vill gå till premiumplanen (prenumeration på 3,17 € / månad) kommer ytterligare ett trettiotal servrar från länder som Japan, Spanien, Ryssland, Taiwan eller Hong Kong läggas till.

Använd erfarenhet

Efter att ha installerat och testat de gratis Turbo VPN-servrarna har vi kunnat få ett par saker tydliga. Å ena sidan det anslutningshastigheten är riktigt bra, med tider för sidläsning och multimediaåtergivning där ingen typ av avmattning märks. Det verkar som om VIP-servrar är ännu snabbare, så Turbo VPN rekommenderas starkt i det avseendet.

Där vi har hittat fler problem har det varit när det gäller att titta på streaminginnehåll, eftersom det till exempel i fallet Netflix upptäcker att vi använder en VPN och låter oss inte spela. I andra tjänster som Prime Video har vi också hittat några andra begränsningar i detta avseende. Detta beror på att streamingplattformar nu har många fler kontroller för att undvika denna typ av aktivitet, och om vi försöker med en annan VPN-klient kommer vi att se att begränsningen är densamma. I vilket fall som helst är det ett faktum att ta hänsyn till.

Integritetspolicy

De servrar och infrastruktur som krävs för att erbjuda en VPN-tjänst har en ganska hög kostnad, och som i nästan alla applikationer på marknaden, när något är gratis, vet du: priset att betala är oss. När det gäller Turbo VPN bibehålls den fria versionen tack vare de annonser som vi kommer att se i appen. Men om vi granskar deras integritetspolicy (ja, vi har läst den) ser vi att de också samlar in vissa användardata:

  • Namnet och versionen av de applikationer som vi har aktiverat.
  • Information om kvaliteten på VPN-anslutningen.
  • Mängden MB överförd.
  • Applikationsanvändningsstatistik.

På samma sätt klargör dess integritetspolicy det också vår utgående IP registreras inte, inte heller de sidor vi besöker, inte heller våra anslutningstimmar eller den IP vi har innan vi ansluter till VPN. Kort sagt verkar det som om de samlar in data är rent analytiska och anonyma. Jag är fortfarande inte så tydlig om varför de behöver veta vilka andra applikationer jag har installerat på min mobil (enligt utvecklaren är det att undvika och diagnostisera tekniska problem), men jag antar att jag kan leva med den här lilla "betalningen" i byt mot en bra VPN-anslutning.

Annars är VPN Turbo en av de mest populära apparna på Google Play, med mer än 100 miljoner nedladdningar och en helt enkelt överväldigande 4,6-stjärnigt betyg. Personligen är det inte ett program som jag skulle använda hela tiden, men det kan vara en bra lösning för specifika behov och anslutningar i vissa miljöer.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.