Elephone A5 i analys, mobil med 5 kameror och 132 000 poäng i Antutu

Det verkar som om detta har varit året för Elephone. Den asiatiska tillverkaren, känd för sina mellanklassterminaler, kastar billigt, har gått igenom 2018 som ett lok och presenterar flera intressanta smartphones. Du kan se att det finns intresse för att göra saker mycket bättre, och ett bra exempel på detta är Elephone A4 Pro och Elephone U Pro som har hittats i butiker de senaste månaderna.

För att sätta glasyren på kakan avslutar företaget året genom att presentera Elephone A5, den första Elephone-mobilen som monterade 5 kameror och Mediateks exklusiva Helio P60-processor.

Elephone A5 i granskning, ett mellanklass med god smak och prisvärt prestanda

Elephone A5 är den logiska utvecklingen av den tidigare A4: bättre skärm, bättre chipset, mer prestanda och mer batteri. Designen är fortfarande skuldsatt till Huaweis P20 Pro, men med det speciella att den här gången är det Elephone-terminalen som överträffar den i antal kameror.

Design och display

När vi går lite mer i detalj ser vi att den här Elephone A5 presenterar en 6,18-tums skärm med Full HD + -upplösning (2246x1080p) med en pixeldensitet på 403ppi. Designen är mycket lik Huaweis senaste flaggskepp, med det karakteristiska "hacket" och ett kristalliserat polerat hölje med en röd till blå gradering som ger enheten en ganska elegant premiumpresentation.

Den har mått på 15,50 x 7,55 x 0,81 cm och en vikt på 200 gram. Naturligtvis har den en mindre elegant finish än P20 Pro och är tyngre i handen, men det är förståeligt med tanke på att vi har att göra med en mobil 4 gånger billigare. I vilket fall som helst en attraktiv terminal med en utmärkt skärm och en av de mest attraktiva i mellanklassen.

Kraft och prestanda

Här blir saker och ting mer allvarliga. Det chipset som valts av Elephone för att styra sin nya smartphone är Helio P60, den mest kraftfulla i sin serie: 12 nm-processorer, 8 kärnor och en klockhastighet på 2,0 GHz. Alla åtföljs av en Mali-G72 GPU, 4 GB RAM och 64 GB internt minne kan utökas upp till 512 GB via SD. Operativsystemet är Android 8.1.

Detta för praktiska ändamål ger oss en enhet med en prestanda långt över de vanliga kinesiska mobilerna i mellanklassen. Mer specifikt, denna Elephone A5 erbjuder en föreställning i Antutu på 132 300 poäng, en siffra som vi inte kan ignorera och som försäkrar oss om prisvärt flytande och användbarhet.

Kamera och batteri

Vi kommer till höjdpunkten på Elephone A5, dess kamera. Mobilen monterar en trippel bakre kamera av 12.0MP + 5.0MP + 0.3MP med f / 2.0-bländare och en pixelstorlek på 1,28μm. Fronten för sin del är inte försummad, och vi hittar en kraftfull 20MP + 2MP dubbel selfie-kamera, med det klassiska skönhetsläget, bokeh-effekten och andra.

När det gäller autonomi monterar terminalen ett stort batteri 4000 mAh med USB Type-C-laddning. Mer än tillräckligt för att inte behöva oroa dig för att ta slut på batteriet mitt på eftermiddagen.

Andra funktioner

Mobilen har också en fingeravtrycksläsare på ena sidan, som låser upp genom ansiktsigenkänning, dubbelt SIM (nano + nano), Bluetooth 4.2, Dual AC WiFi (2.4G / 5G) och en 3,5 mm hörlursplats.

Pris och tillgänglighet

Elephone A5 har precis släppts, och just nu kan vi ta den med oss ​​hem för 199,99 dollar, cirka 177 euro att byta, tack vare flash-erbjudandet som terminalen åtnjuter idag på GearBest. Dess vanliga pris, utan erbjudanden däremellan, är vanligtvis cirka 230 euro, mer eller mindre.

Kort sagt, Elephone har presenterat en mobil som ligger ett steg över det vanliga mellanklassen, med en beundransvärd prestanda och ett påstående lika populärt som femdubbelkameran. Om vi ​​får det till ett bra pris, en starkt rekommenderad satsning.

GearBest | Köp Elephone A5

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found