Oukitel K10 i analys, en mobil med 11.000 mAh batteri och 6 GB RAM

I oktober förra året, genom att granska listan över telefoner med det högsta batteriet, pratade vi om Oukitel K10. Som många av er redan vet har Oukitel genom åren specialiserat sig på att presentera långväga smartphones. I den meningen är denna Oukitel K10 den mest kraftfulla hittills för det välkända asiatiska företaget.

I dagens granskning tittar vi på Oukitel K10, en terminal med ett helt enkelt vildt batteri, åtföljd av mer än suggestiva specifikationer för mellanklass.

Oukitel K10, ett 11.000 mAh batteri tillsammans med 6 GB RAM, Full HD + skärm och NFC

Sanningen är att den här Oukitel K10 påminner mig mycket om Ulefone Power 5. De har mycket liknande hårdvara, båda har ett fodral med en touch som liknar läder och deras pris är praktiskt taget detsamma.

Design och display

Oukitel K10 har en utmärkt 6-tums Full HD + (2160x1080p) skärm med en pixeldensitet på 402ppi. Den har en design med skarpa kanter, ramar av magnesiumlegering och ett australiensiskt importerat kalvskal.

Den finns i svart, dess mått är 16,74 x 7,85 x 1,35 cm och har en vikt på 283 gram. Kort sagt, en elegant telefon med en annan design och som sticker ut främst på grund av dess vikt (hur kan det vara annars på grund av det tunga batteriet).

Kraft och prestanda

På hårdvarunivå levererar Oukitel K10 en SoC Helio P23 Octa Core körs på 2 GHz, Mali-T880 GPU, 6 GB RAM och 64 GB lagringsutrymme kan utökas med micro SD-kort (128 GB). Operativsystemet är Android 7.1.

Detta motsvarar ett riktmärkesresultat på 77 725 poäng i Antutu. En ganska värdig siffra när det gäller prestanda, vilket säkerställer flytbarhet och funktionalitet utan tvivel, men som kan drabbas eller drabbas av den udda dragningen med tunga AAA-spel.

Kamera och batteri

Kameran är alltid en viktig faktor. Här tillverkaren levererar 2 linser för den bakre ytan på 16MP + 0.3MP (21MP + 8MP per Sw) med PDAF och ytterligare dubbla 8MP + 0.3MP (13MP + 8MP per Sw) för selfies. Det är inte en avancerad kamera, men som de flesta smartphones i mellanklass levererar den mer än i väl upplysta miljöer.

När det gäller autonomi monteras K10 ett 11.000 mAh batteri med snabb laddning (5V / 5A) via USB Type-C-anslutning. Enligt tillverkaren innebär detta cirka 100 timmars musik eller 25 timmars oavbruten videouppspelning och en total laddningstid på 2 timmar och 15 minuter (jämfört med 4 och en halv timmes laddning som vi skulle behöva med en normal 9V / 2A laddare).

Andra funktioner

Oukitel K10 har en NFC-anslutning för att göra inköp med mobilen, dubbelt SIM-kort (nano + nano) och Bluetooth 4.0. Den har ingen infraröd signal.

Pris och tillgänglighet

Oukitel K10 har för närvarande ett pris på $ 239,99, cirka 213 euro att ändra, på GearBest. Det finns också på andra webbplatser som Amazon, för priser som är cirka 270 euro mer eller mindre.

Kort sagt är det en bra smartphone om det vi letar efter är autonomi och en telefon som räcker några dagar med normal användning utan laddning. Dessutom har den riktigt anständiga funktioner för ett mellanklass och en bra skärm.

//youtu.be/vWoSoaf9Te8

Hur som helst, den stora nackdelen som jag ser är dess höga vikt: det är en av de mobiler som du märker när vi bär den i fickan. Personligen, om jag letade efter en terminal med liknande egenskaper och ett kilometerbatteri, skulle jag välja mer för Ulefone Power 5, som förutom att ha större autonomi, har en mycket mer avslappnad vikt (bara 200 gram skalad). Men där kommer det att bero på var och en.

GearBest | Köp Oukitel K10

Amazon | Köp Oukitel K10

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found