Så här ställer du in PS4-kontrollenheten på en Android-enhet

Jag har nyligen förnyat min Android TV Box och har börjat testa några emulatorer för äldre 8- och 16-bitars konsoler. Även om det perfekta för denna typ av spel är retrokontroller eller gamepads, är sanningen att den också kan användas PS4 Dual Shock-kontrollenheten för att spela direkt på Android som om det vore en Bluetooth-kontroller att använda.

I dagens handledning går vi igenom processen för att konfigurera fjärrkontrollen Playstation 4 på en Android-enhet, till exempel en TV Box, en surfplatta eller en enkel smartphone.

Hur man synkroniserar Dual Shock på PS4 i Android steg för steg

Om du redan har synkroniserat Dual Shock på din PS4 på en Windows-dator tidigare -och om inte ta en titt på detta andra inlägg- Visst kan du få en uppfattning om den dynamik som vi kommer att följa nästa.

  • Tryck på PS-knappen och "Jämförelse”På PS4-styrenheten samtidigt i några sekunder tills ett blinkande vitt ljus tänds.
  • Aktivera Bluetooth-anslutningen på din Android-enhet. Du kommer att se hur en ny trådlös enhet av typen "Trådlös styrenhet”. Det är Dual Shock of the Play!
  • Klicka på "Trådlös styrenhet”För att länka det.
  • Ett meddelande kan då visas där du begär en länkkod. Det är inte nödvändigt att ange någon numerisk kod, klicka bara på "Länk" direkt.
  • När vi väl är synkroniserade ser vi hurTrådlös styrenhet”Visas i status“Ansluten”Och vi kan använda den för att navigera i Android-startprogrammet och spela vilket spel som helst som är kompatibelt med gamepads på Android.

Ställa in PS4-kontrollenheten på en Android TV Box

I vissa TV-lådor, även om processen är praktiskt taget identisk, varierar den på vissa punkter. Många TV-lådor har en snabbåtkomstmeny som gör att vi kan ansluta Bluetooth-enheter från ett sidofält (“Fjärrkontroll och tillbehör” –> “Lägg till tillbehör”).

Efter att ha haft flera problem med att synkronisera styrenheten från det här sidofältet, min rekommendation är att gå till TV Box-inställningarna, och därifrån, i Bluetooth-inställningarna, försök att länka den direkt. Jag vet inte varför, men konstigt nog tenderar det att fungera mycket bättre.

Detta sidofält är djävulen.

Problem med att synkronisera din Dual Shock?

Från vad jag har kunnat verifiera, vissa TV-lådor tenderar att vara ovilliga att synkronisera PS4-styrenheten. Bortsett från att kopiorna av den ursprungliga Dual Shock tenderar att ge tillräckligt med problem i detta avseende, verkar det som om vissa TV-lådor helt enkelt inte är kompatibla och erbjuder parningsfel varje gång vi försöker göra parningen.

I det här fallet är ett bra alternativ vanligtvis att göra med en gamepad som är kompatibel med Android. Deras pris överstiger vanligtvis inte 30 euro - cirka $ 35/40 - och de erbjuder en generellt utsökt prestanda.

Om vi ​​ska spela retrospel är en av de bästa Bluetooth-kontrollerna som är kompatibla med Android NES 30 Pro av 8Bitdo-Jag har använt det ett tag och det är det bästa jag har provat hittills. En annan mycket populär styrenhet med en helt annan estetik är Mars Gaming MGP1, med en mycket positiv bedömning från samhället.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found