Tre billiga 3D-skrivare för att komma igång i modelleringsvärlden - The Happy Android

En 3D-skrivare är en maskin som låter oss skapa volymetriska objekt eller modeller från tredimensionella mönster som skapats från vår dator. Marknadens mest avancerade skrivare, som BQ eller MarkerBot, kostar tusentals euro. Sanningen är den Även om de har sjunkit mycket i pris de senaste åren, representerar de fortfarande en viktig insatsFramför allt för dem som känner sig mycket intresserade av ämnet och vill börja, men som ett sådant utlägg oundvikligen kommer att sätta tillbaka dem.

Den kinesiska teknikmarknaden täcker praktiskt taget alla sektorer, och det är här vi kanske bör överväga att börja titta vår första 3D-skrivare. En maskin som låter oss lära oss allt vi behöver, som gör att vi kan njuta av våra första skapelser och som framför allt inte innebär en ilska på våra fickor. Vi har precis börjat och vi vill ha kul. Vilka alternativ har vi?

3 3D-skrivare för nybörjare: en bra start

3D-skrivare som vi kommer att se nedan är de billigaste som vi kan hitta på den kinesiska marknaden när det gäller 3D-skrivare. Vi kommer säkert att hitta billigare, men när det gäller kvalitet / prisförhållande, vi kommer knappast se bättre.

För att ytterligare justera detta prisklass är alla maskiner som vi ser nedan DIY, vilket innebär att vi måste montera dem själva för att kunna börja arbeta med dem.

Akryl 3DCSTAR P802-MHS 3D-skrivare

Denna stationära 3D-skrivare tillverkad av 3DCSTAR (161.15€) kan forma objekt av en storlek på 220 x 220 x 240 mm. Det har ett 0,4 mm munstycke som kan nå en temperatur mellan 170 och 275 grader och med vilket det lyckas skapa lager med en tjocklek mellan 0,1 och 0,4 mm. Som modelleringsmaterial kan vi använda alla typer av flexibla trådar, PLA, ABS, HIPS eller till och med trä för tryck (Ja, det finns!). Den har en LCD-skärm där vi kan se data om utskriften och en annan liten detalj som till exempel möjligheten att skriva ut offline (det vill säga utan att behöva anslutas till en dator). Den är gjord av akrylplatta och har en fläkt för att påskynda stelningsprocessen.

Tronxy X3 Desktop högprecisions LCD-skärm 3D-skrivarsats

De Tronxy X3 (201.44€) är en skrivare med mycket liknande funktioner som 3DCSTAR 802-MHS, men med några extra att ta hänsyn till. I det här fallet kan Tronxy-modellen skapa objekt med något större dimensioner, mer specifikt 220 x 220 x 300 mm. Den har också en LCD-skärm och offline-utskrift tack vare SD- och USB-ingångar som den har. Det accepterar också alla typer av flexibla trådar för utskrift som ABS, PLA, trä, nylon PVA, PC, HIPS etc. Den läser filer i G-kod och STL-format och för att arbeta använder programvara som Repetier-värd eller Bota.

Anet A2 Plus Aluminiummetall 3D DIY-skrivare

De Anet A2 Plus (190.70€) har en jämn aluminiumkropp och erbjuder högprecisionsutskrift. Dess utskriftsvolym ligger halvvägs mellan de två tidigare modellerna, det vill säga i 220 x 220 x 270 mm. Den har en LCD-skärm och är kompatibel med 3D-programvaran från Bota, kompatibel med både Windows och Mac. Precisionsnivån är ganska hög: 0,012 mm för XY-axeln och 0,004 mm för Z-axeln. Jämfört med andra 3D-skrivare är den ganska lätt (den väger bara 6 kg) och dess utskriftshastighet är 30 - 100 mm / s.

Som en början kan någon av dessa 3 skrivare vara ett bra alternativ, men sanningen är att på senare tid har erbjudandet och varianterna för 3D-utskrift bara ökat. På detta sätt kan vi hitta andra typer av skrivare och enheter som lasergraverare som gör det möjligt för oss att göra graveringar på alla typer av material som trä, papper, plast eller läder. Eller ens 3D-skrivare pennor, med vilka vi kan göra ritningar med volym eller små föremål.

Sanningen är att den är en fascinerande värld och att den inte slutar utvecklas. Om du vill se fler modeller av chanante-skrivare, inspelare eller alla slags prylar relaterade till 3D-modellering och utskrift, tveka inte att ta en promenad genom avsnittet 3D-skrivare i GearBest. Det har inget avfall.

GearBest | Ultimate 3D-skrivare

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found