Hur man rensar Netflix-historiken (helt eller delvis) - The Happy Android

¿Netflix-historiken kan raderas? Korrekt! Om du har prenumererat på plattformen under en kort tid kanske du inte har insett det ännu, men visningshistoriken kan vara ett problem. Och inte bara för att vi "ger bort" mycket information om vår personliga smak när det gäller audiovisuell underhållning.

Historien är ett av verktygen som Netflix använder för att erbjuda oss sina berömda "rekommendationer", och ibland är sanningen att den inte ens är nära. I själva verket blir några av dessa förslag absurda på grund av förslagets surrealism. I det här fallet kanske vi vill skapa en ren skiffer i detta avseende, och det uppnås bara tar bort klockhistorik.

Så här rensar du Netflix Visa historik helt

Om vi ​​också delar vårt Netflix-konto med andra, riskerar vi att de kommer in i vår profil och skvallrar. Ibland skäms människor för att erkänna att de gillar Adam Sandler-filmer, eller att de är anslutna till serier som det sublima "Äventyrsdags”Eller det många koreanska drama. Ingenting händer!

För att radera webbhistoriken för vår Netflix-profil, antingen i Android, iPhone eller Smart TV, vi måste helt enkelt följa följande steg.

  • Vi anger inställningarna för vårt Netflix-konto (HÄR).
  • Vi rullar till "Min profil"Och klicka på"Visningsaktivitet”. Om vi ​​vill ta bort historiken för en annan profil kan vi välja den från "Hantera profiler”.

  • Vi går ner till botten av sidan. Här hittar vi en knapp som säger “Göm alla”. Vi klickar på det och accepterar det efterföljande varningsmeddelandet.

Att rensa din historik kallas "Dölj aktivitet" på Netflix. Vi vet inte om plattformen faktiskt tar bort dessa data från sina servrar - på grund av namnet de har gett det verkar det inte så - men för praktiska ändamål för användaren är resultatet detsamma. En fullständig radering av vår tittar- och tittarhistorik.

Detta innebär att förslagsmarkören återställs. På detta sätt kommer de nya rekommendationerna att baseras på serier, filmer och program som vi ser från det ögonblicket.

Varning: Netflix tillåter inte att du tar bort visningsaktiviteten från "KIDS" eller barnprofiler.

Hur man tar bort specifika serier eller filmer från Netflix-historiken

I vissa fall kan en fullständig radering av historien vara en alltför drastisk åtgärd. Kanske vill vi bara ta bort en specifik titel och fortsätt att ta emot rekommendationer baserat på våra visualiseringar. I slutet av dagen har vi alla sett en serie eller film som vi föredrar att tas bort inte bara från vår historia utan från själva Netflix-katalogen för mänsklighetens bästa.

  • För att ta bort en viss titel från historiken, behöver vi bara bläddra till den och klicka på ikonen som har en cirkel med en diagonal linje.

Det är viktigt att vi är säkra på vad vi ska göra, eftersom det i detta fall inget varningsmeddelande visas. Dessutom är det en åtgärd som inte kan ångras, så gå inte vilse!

När det väl tagits bort kommer ett meddelande som detta att visa att den valda titeln inte längre kommer att visas som en titel som vi har sett inom 24 timmar och kommer inte att inkluderas i rekommendationerna igen.

Om det är en serie med flera kapitel kan vi ta bort dem på en gång genom att klicka på «Dölj serien«.

Konsekvenser av att ta bort ett objekt från historiken

Som vi har kommenterat i föregående stycke, om vi tar bort en serie, film eller dokumentär från Netflix historia, kommer den inte att tas med igen bland förslagen. Från det ögonblicket kommer vi inte heller att se rekommendationer för liknande serier eller filmer. Och slutligen kommer kontrollen av de kapitel som vi har sett och de som vi inte har, förutom positionen i reproduktionen av var och en av dem, också nollställts.

Naturligtvis är den totala raderingen det som fungerar bäst om vi vill återställa eller återanvända profilen så att någon annan kan använda den. Om det enda vi vill är att radera det udda skyldiga nöjet, är det mest tillrådliga att göra en selektiv radering.

Om du tyckte det här inlägget var intressant, HÄR Du kan hitta andra ganska fina inlägg på Netflix. Tack för att du stannade till slutet!

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.