Upptäck interaktiv fiktion på Android med Madrid Zombie

Låt oss resa några år in i det förflutna. Låt oss resa till den tiden när videospel just hade upptäckt 8-bitars och vi behövde mer än bra grafik för att komma in i en historia. Vi pratar om slutet av 80-talet, var fantasi och en intressant förutsättning var barackens kungar och den enda snabba action vi kunde se på våra skärmar var filmerna Van Damme och Steven Seagal. Det är i dessa år när rollspel och liknande underhållningsprodukter börjar segra bland ungdomarna. Kommer du ihåg böckerna om "Välj ditt eget äventyr”?

Välj ditt eget äventyr Det var en serie ungdomsböcker av vad som kallas explorativ hyperfiktion, även kallad "spelbok”. I den här serien av romaner kunde läsaren ingripa i berättelsen genom att fatta beslut som påverkade berättelsens framtid. Vid ett tillfälle stod huvudpersonen i boken vid ett vägskäl och det var upp till oss att bestämma vad som skulle hända härnäst.

Dr Drake stöter på en misstänkt kille i tågbilen. Det verkar dölja något. Om du vill att Drake ska förfölja den misstänkte, vänd dig till sidan 34. Om du föredrar att Drake stannar i sin stuga, vänd dig till sidan 62. "

Således, läsaren deltog aktivt i historiens gång, och det gav läsningen mycket mer spänning. Om du inte fattade rätt beslut kan huvudpersonen dö!

Madrid Zombi, explorativ hyperfiction för Android

Madrid Zombie-spelet överför samma "Välj ditt eget äventyr" -upplevelse till våra mobila enheter. Utvecklad av FicciónInteractiva.com , Madrid Zombie det är en slags online-roman där vi sätter oss i skorna hos en person som upplever infektionen och efterföljande zombifiering av hela befolkningen i Madrid från första hand. Beroende på de beslut vi fattar vid viktiga ögonblick kommer romanen att gå framåt i en eller annan riktning.

Ladda ner QR-kod Madrid Zombi Utvecklare: FicciónInteractiva.com Pris: Gratis

Grafik

Madrid Zombie är en fullfjädrad roman, så 99% av det som visas på skärmen är skriven text. I den bemärkelsen skulle han kanske kunna skyllas för att han inte hade valt något mer stiliserat typsnitt, men det måste erkännas att det här teckensnittet liknar Times New Roman Det ger det en retro touch som inte är så illa heller.

Ljud

Ljud är oerhört viktigt i historien och hjälper till att skapa en atmosfär som annars skulle vara omöjlig att uppnå. Det rekommenderas helt, till och med nästan nödvändigt, att spela Madrid Zombi med bra hörlurar.

Spel

Även om det fortfarande är ett rollspel, vi är närmare en roman än ett spel som sådant. Själva mekaniken är väldigt enkel: njut av varje läsningskapitel, medan vi stöter på korsningar där vi måste fatta ett av de beslut som presenteras för oss att välja.

I början av spelet måste vi ange data som vårt namn, vår partners, etc., som tillsammans med spelets soundtrack hjälper oss att dyka på ett sätt som vi aldrig sett tidigare i romaner av denna typ.

Hela berättelsen vi kommer också att hitta små interaktiva detaljer, helt föremål för berättelsen om berättelsen.

Helhetsbetyg

Madrid Zombi är en attraktiv berättelse som särskilt kommer att tilltala älskare av typiska böcker Välj ditt eget äventyr, tack vare detta liten vridning som läses från en mobil enhet. Historien är inte över än, och den uppdateras med nya kapitel regelbundet. Den har för närvarande 1108 unika sidor och 7 avsnitt och många, många zombies.

För dem som fortfarande tvekar att prova den här appen kan jag bara säga att den har den högsta betyget jag har sett av en app på Google Play hittills, en poäng på 4.9/5. Rekommenderas helt för dem som letar efter en annan och underhållande läsupplevelse.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.