Toccio, ängeln: Akira Toriyamas illustrerade historia för barn

Det hade gått länge sedan jag återupptog den hälsosamma vanan att grumla i Akira Toriyamas mindre kända verk. Om vi ​​för några månader sedan granskade historien om Kintoki (Synd att han bara stannade i ett skott!), Idag ger jag dig ett ännu mindre känt verk av mästaren. Vi pratar om Toccio, ängeln (Toccio, ängeln).

Toccio, ängeln: en bildbok för barn som aldrig passerade Japans gränser

Toccio, ängeln (て ん し の ト ッ チ was) föddes i den stigande solens land 2003. Det handlar om en 47-sidig barnberättelse med fullfärgsillustrationer, med texter och konst av Akira Toriyama själv.

På grund av produktens särdrag har Toccios illustrerade bok aldrig publicerats utomlands. Det är inte en manga, men det är inte heller en bok, och det faktum att den har ett enhetligt format, förutom publiken den är avsedd för, har förmodligen inte hjälpt till att sprida den mycket.

Det är så impopulärt att det inte ens finns inofficiella översättningar på engelska eller spanska, utöver några skanningar på specialiserade webbplatser som Kanzenshuu.

Berättelsen om Toccio, ängeln

Sammanfattningen av boken lyder som följer: ”Lata, tjock skyddsängel Toccio tycker verkligen om att spela spel, men hatar att studera. Paradisets chef är dock trött på Toccios beteende och beordrar honom att gå ner till jorden för att hjälpa folket, om han inte vill utvisas från himlen. När han nådde jorden blir Toccio vän med en grupp djur och ger dem en hand med hjälp av hans magiska krafter.. " En 100% typisk Toriyama-plot.

Historien är full av humor och missförstånd mellan Toccio och djuren som han förmodligen försöker hjälpa till. Åh, och det finns också en tank och någon form av ödeldrake. Inte dåligt.

Sanningen är att den inte skiljer sig alltför från andra noveller skrivna och ritade av honom. I den meningen bör det faktum att den klassificeras som en barnbok inte läggas ner.

Konsten som finns i denna lilla volym

Ritningen är förmodligen den mest attraktiva punkten i detta arbete. Här har Toriyama redan gjort ett steg till sin nya stil, med en tjockare färg, mycket i linje med tidigare nämnda Kintoki (2000). Kom också ihåg att alla sidor är i färg. Något som alltid hjälper till att se allt med bättre ögon.

Författaren introducerar oss för Toccio, en karaktär som oundvikligen påminner oss om Majin Boo i sin mest fylliga version. Han har också tid att njuta av att rita ett stort antal djur, huvudpersonerna i den konstnärliga delen, tillsammans med den stora draken som dyker upp mot slutet av berättelsen.

Varje sida presenteras som en panel med en eller flera illustrationer som kommer ut ur ramen, vilket ger bilderna mer dynamik. Allt detta tillsammans med korta åtföljande texter som uppfyller berättarens röst.

Vad tycker Akira Toriyama om detta arbete?

Sanningen är att det inte finns mycket information om det. Allt vi vet är en del av en intervju de gjorde I nummer 43 för Shonen Jump i juli 2006:

”När du ritade Toccio, Ängeln, barnboken, gjorde du det för att dina egna barn skulle vilja ha det?

Sanningen är att jag startade det för länge sedan, så först ja, jag hade mina barn i åtanke. Men det tog mig så lång tid att avsluta det, att när jag gjorde det hade mina barn vuxit upp. De gick redan i gymnasiet och de var inte intresserade av den här typen av saker. Så medan jag ritade började jag inkludera saker som jag gillade, till exempel djur. "

Om vi ​​är intresserade av att få tag på detta mycket speciella verk av Akira Toriyama, även om det inte publiceras på spanska, kan originalutgåvan fortfarande erhållas på webbplatser som Amazon eller eBay till ett pris mellan 25 och 30 dollar.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found