Tronsmart Force i granskning, 40W vattentät (IPX7) Bluetooth-högtalare

Förra sommaren pratade vi om Tronsmart Mega i denna recension, och sanningen är att upplevelsen var ganska positiv. Nu har tillverkaren precis lanserat en ny modell av Bluetooth-högtalare Tronsmart Force, vilket är utvecklingen av den kraftfulla 40W-spelaren som vi såg 2018.

Tack vare Tronsmart har vi kunnat testa en av dessa nya enheter, så dagens inlägg kommer att ägnas åt att förklara egenskaperna och skillnaderna hos denna enhet i förhållande till tidigare modeller. Som alltid, om du har några frågor efter att ha läst analysen, tveka inte att gå igenom kommentarområdet och jag kommer att försöka förtydliga alla frågor som kan finnas kvar.

Tronsmart Element Force: djupgående analys

Det stora kännetecknet för Tronsmart Force är att det är det en tydligt utformad Bluetooth-högtalare utomhus. Den har samma kraft som Tronsmart Mega, 40W (vilket inte är oöverträffat med tanke på enhetens storlek), men det har också IPX7-skydd mot vatten.

Design och finish

IPX5-standarden innebär skydd mot vatten i tryckstrålar, IPX6-skydd mot högtrycksstrålar och IPX7-skydd mot effekterna av nedsänkning. På designnivå tvingar detta Force att lämna alla hål väl täta, inklusive ett litet plastskydd eller lock för att skydda anslutningsportarna (USB C, micro SD och 3,5 mm minijack) och ger ett "befäst" utseende lika karakteristiskt som det liknar vad vi kan hitta i dagens robusta telefoner. Till allt detta måste läggas införandet av en ring på en av sidorna som gör att vi kan transportera den mer bekvämt eller förankra den överallt där vi tycker det är lämpligt.

Kontrollpanelen är placerad på ytan och har 6 knappar: ström, uppspelningsläge, volym ned / föregående spår, uppspelning, volym upp / nästa spår och equalizer. Den har dimensioner 294x64x80mm och en vikt på 780 gram.

Det är fortfarande ett tungt tillbehör, men med hänsyn till kraften och storleken som den har är det mer än acceptabelt i denna mening.

Uppspelning / anslutningslägen

En av de stora nyheterna som den tidigare Tronsmart Mega introducerade var micro SD-kortplatsen som vi kunde introducera vår egen musik med. Något som kommer till nytta när du inte har en enhet (mobil, surfplatta, PC) för att skicka musik, och det är något som också upprätthålls i denna Tronsmart Force.

Och tack och lov, eftersom jag personligen tror att det är en av de största framgångarna i den här typen av högtalare: inte beroende på någon annan gadget för att kunna lyssna på den musik du vill ha erbjuder en ganska viktig marginal för självständighet.

När det gäller trådlös anslutning har den det Bluetooth 4.2 och NFC-anslutning. Allt detta utan att glömma 3,5 mm extraingång för att ansluta andra enheter via kabel (användbart för kassetter och gamla eller analoga spelare).

Slutligen, kommentera det erbjuder också TWS-anslutning (True Wireless Stereo) för att reproducera i riktig stereo om vi har en annan Tronsmart Force bredvid den. Med tanke på att vi pratar om en 40W högtalare, med TWS-läge skulle vi återge upp till 80 watt. En grymhet.

Ljudkvalitet

Nu är det dags att prata om vad som verkligen betyder något: ljud. Hur låter den här Tronsmart Force? Liksom Mega-modellen erbjuder den mycket kraftfull bas, men den här gången har de lagt till 3 effekter eller baslägen som vi kan reglera från EQ-knappen: Extra bas, 3D och standard.

Som standard lämnar jag vanligtvis standarden, men om vi har en låt med stark bas och mellanregister kan vi växla till “3D” eller “Extra Bass” så att de sticker ut på ett mycket mer kraftfullt sätt. I den meningen erbjuder det mycket mer mångsidighet än den tidigare nämnda Mega.

För tekniska ändamål översätts detta till en dubbel 40W 28-kärnig drivrutin med passiva radiatorer som går upp till 100dB.

Totalt erbjuder den ett överföringsområde på 20 meter i öppet fält och är kompatibelt med alla typer av enheter som PC, Android, iPhone etc.

Batteriets varaktighet

Dessa Bluetooth-högtalare har ett 6 600 mAh batteri med laddning via USB typ C. Den maximala laddningstiden är 3 timmar och erbjuder ett intervall på cirka 15 timmars användning.

Detta är ett stort batteri, vilket till stor del motiverar enhetens vikt. I den meningen är det att föredra att det är lite tyngre om det sedan håller längre, särskilt med tanke på att det är konstruerat för att transporteras och användas utomhus.

Värde för pengar

Vid tidpunkten för att skriva denna recension, Tronsmart Force Det kostar 56,99 euro på Amazon. Den har samma kraft som Tronsmart Mega och är lite dyrare, men om vi funderar på att köpa en högtalare för resor och utflykter som lite vatten eller regn kan falla vid varje tidpunkt är det 9 euro som jag personligen tycker är ganska välinvesterade. Med tanke på att den också innehåller en ljudutjämnare - något som vi inte såg i Mega- och att mikro-USB-porten har ersatts av en USB-typ C, står vi inför en klart överlägsen produkt när det gäller prestanda.

Kort sagt, ett utmärkt steg framåt av Tronsmart i sin serie av Bluetooth-högtalare, med en riktigt komplett uppsättning specifikationer och ett mycket suggestivt värde för pengarna.

Uppdaterad : Tronsmart har precis gett oss en 10% rabattkupong för dessa Tronsmart Force. Om du är intresserad, använd följande kupong så får du motsvarande rabatt på Amazon:

KUPONKOD: TSLOVE19

Amazon | Köp Tronsmart Force

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.