Google Meet är nu gratis för alla - The Happy Android

Googles premiumvideokonferenssystem, känt som Google Meet, blir gratis för alla från och med den här veckan. Det enda kravet för att kunna använda det är att ha ett Google-e-postkonto och voila: härifrån öppnar dörrarna för oss att utföra videosamtal med upp till 100 deltagare helt gratis.

Hittills var Googles premiumvideokonferenstjänst endast tillgänglig för G Suite-användare, så för att kunna använda det var vi tvungna att gå igenom rutan, även om dess fokus alltid har varit inriktat på affärs- och utbildningsområdet. Men den plötsliga och oväntade populariteten hos Zoom i dessa tider av inneslutning har avlöst alla larm från Google, som har sett nästan utan att inse det som ett företag som okänt för alla fram till nyligen, det gick över i en tjänst som är lika viktig som videokonferens. .

Och det är inte något som borde överraska oss heller, eftersom Google verkar som om det inte är klart att slå nyckeln när det gäller chatt- och meddelandeplattformar. De har försökt etablera sig på marknaden i flera år, men varken Hangouts Chat eller Google Duo har uppnått den förväntade framgången.

Större kontroll över videosamtal, esset i ärmen på Google Meet

I vilket fall som helst har Zoom: s popularitet bara avslöjat sömmarna i en applikation som när den har börjat användas av miljontals människor har visat att den har fler säkerhetsöverträdelser än Arkham Asylum.

Zoombombing har orsakat förödelse, bojkottat många skolmöten och affärskonferenser tack vare den lätthet som Zoom-videosamtal kan hackas. För att undvika denna typ av situation kräver Google Meet användning av ett Gmail-konto, vilket gör att möten kan hanteras med större kontroll av arrangören av samma. Google planerar till och med att lägga till ett extra säkerhetslager genom att skicka alla de deltagare som försöker gå med i videochatten utan att tidigare ha fått en inbjudan via Google Kalender till ett väntrum.

Andra funktioner och funktioner

Meet tillåter för närvarande gruppvideosamtal med maximalt 100 deltagare och en obegränsad varaktighet, men från och med den 30 september kan endast möten på upp till 60 minuter hållas.

Den kostnadsfria versionen av Meet fortsätter i alla fall och behåller resten av funktionerna som vi såg i G Suite, till exempel skärmdelningsfunktionen, undertexterna i realtid eller den nya vyn i mosaikformat.

Automatiska undertexter i realtid.

Google Meet är tillgängligt via webben via webbläsaren eller genom din ansökan till Android och ios.

Ladda ner QR-kod Google Meet: säkra videosamtal Utvecklare: Google LLC Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Google Meet-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis

Gå till Google Meet från webbläsaren HÄR.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found