Hur man överför Facebook-foton till Google Photos - The Happy Android

Facebook Det är inte en bildlagringsorienterad plattform. Okej, det är ett socialt nätverk och därför är det fullt av audiovisuellt innehåll av personlig karaktär, men det är inte ett digitalt fotoalbum som sådant. Det betyder att när vi vill kopiera eller ta bort ett fotografi är det troligt att vi kommer att spendera en bra tid på att göra motsvarande hantering.

Om vi ​​vill ha en plats där vi har alla våra foton väl lagrade och organiserade är det mycket mer praktiskt att använda en dedikerad applikation som Google Photos. Vi kanske till och med vill ta bort vårt Facebook-konto och måste exportera en säkerhetskopia av allt vårt multimediainnehåll. För dessa fall, inget som migrera omedelbart alla Facebook-foton till Google Photos. Därefter förklarar vi det enklaste och snabbaste sättet att göra det.

Verktyg som behövs

För att utföra denna uppgift kommer vi att använda mobilversionerna av Facebook och Google Photos för Android. Naturligtvis kan vi också genomföra hela processen från webbversionen om vi arbetar från en stationär dator.

Ladda ner QR-kod Google Photos-utvecklare: Google LLC Pris: Gratis Ladda ner QR-kod Facebook Utvecklare: Facebook Pris: Gratis

Steg 1: Ladda ner alla foton från Facebook

Eftersom det inte kan vara annorlunda är det första steget att ladda ner alla foton som vi har sparat på det sociala nätverket till mobilen. För att göra detta öppnar vi Facebook-appen och klickar på hamburgarikonen (3 horisontella linjer, som ligger i skärmens övre högra marginal), vi går till "Inställningar och integritet"Och vi går in"Miljö”.

I den här nya skärmen flyttar vi till avsnittet "Din Facebook-information"Och vi kommer åt"Ladda ner din information”. Klicka sedan på "Avbocka alla"Och vi markerar alternativet som säger"Foton och videor”.

För att avsluta, bläddrar vi till slutet av sidan och i avsnittet "Kvaliteten på multimediainnehåll"Vi ser till att det valda alternativet är"Halv"Eller"hög"(Om vi ​​vill att bilderna ska se ut som bäst rekommenderas det kolla alternativet för hög kvalitet). Klicka på "Skapa fil”.

Från och med nu kommer Facebook att börja samla alla foton och videor som vi har laddat upp till plattformen. Det här är en process som kan ta några minuter: när den är klar får vi ett e-postmeddelande med en länk för att ladda ner innehållet.

Steg 2: Packa upp säkerhetskopian och extrahera bilderna

När vi har filen i våra händer (en komprimerad fil i ZIP-format) öppnar vi filutforskaren för vår Android. Om vi ​​inte har några kan vi gå till Google Play och installera en applikation för detta ändamål, t.ex. STJÄRNA eller Min filutforskare.

Ladda ner QR-kod File Manager ASTRO Utvecklare: App Annie Basics Pris: Gratis Ladda ner QR-kodfilhanteraren av Xiaomi: Utforsk dina filer enkelt Utvecklare: Xiaomi Inc. Pris: Gratis

Vi öppnar explorer, går till mappen där ZIP som vi just har laddat ner finns (vanligtvis är det i "Nedladdningar"Eller"Ladda ner”) Och klicka på den. Systemet ger oss automatiskt möjlighet att packa upp innehållet och vi kommer se hur en gång det är gjort har vi en ny mapp som heter "foton och videor”(Eller liknande) med allt material som vi har laddat upp till Facebook hittills.

Steg 3: Synkronisera mappen och ladda upp bilderna till Google Foto

Nu när vi har bilderna kan vi bara ladda upp dem till Google Foto. Om allt har gått bra är det troligt att Google Photos-appen själv hoppar automatiskt om du vill synkronisera mappen och göra en säkerhetskopia när du packar upp bilderna.

Annars kan vi också ladda upp bilderna manuellt i ett par steg:

  • Vi öppnar Google Foto och klickar på hamburgarikonen (knapp med tre rader i övre vänstra marginalen).
  • Vi ska "Enhetsmappar”Och vi hittade mappen med Facebook-bilderna. Klicka på den och aktivera fliken "Skapa säkerhetskopiering och synkronisering”.

På det här sättet, när telefonen är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk, kommer Google Foton att kopiera alla foton som vi har angett. När uppladdningen är klar kan vi komma åt alla dessa foton direkt från Google Foto utan att behöva gå in på Facebook alls. Bra jobb!

Obs! Uppladdningen kan ta flera minuter beroende på volymen av bilder som vi har samlat på Facebook genom åren.

Har du Telegram installerad? Få det bästa inlägget för varje dag den vår kanal. Eller om du föredrar, ta reda på allt från vårt Facebook sida.